Тръмп поел мъжка дума, останел ли президент - визите ни падали

Борисов обеща, че България е готова да инвестира веднага в трети мост на Дунав
Обновена: 15 фев 2020 17:37 | 15 фев 2020 17:30, Камелия Цветанова
187
Тръмп поел мъжка дума, останел ли президент - визите ни падали
Снимка: МС

Имаме рядък шанс, цяла Европа иска да даде перспектива на Република Северна Македония и на Албания и въобще на Западните Балкани. Но все повече усещането е, че колегите там не разбират колко е важен моментът и че всяко вътрешнополитическо събитие няма никакво значение за тези държави, ако се пропусне този момент. Казвам го с тъга и разбира се с доза оптимизъм, че са ме разбрали. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов пред журналисти в Мюнхен, където участва във форума по сигурността и проведе редица двустранни срещи.

Още по темата
Премиерът Бойко Борисов подчерта, че България стои стабилно в региона и е търсена страна за инвестиции, допълват от правителствената пресслужба.

„Доста български фирми участват в това, за радост, но и много други възможности се откриват“, посочи министър-председателят. Борисов добави, че оста Изток – Запад продължава да се развива, както и оста Север-Юг, като специално обърна внимание на строящите се газопроводи, магистрали и жп линии. 

„Това трябва да е бъдещето, по което да работим“ , категоричен беше българският министър-председател. Според Борисов е крайно време да се излезе от пожелателната страна и от помпозните срещи.

„България е готова да инвестира веднага в трети мост на Дунав“, заяви премиерът Борисов. 

Министър-председателят обяви още, че съвестно с премиера на Свободната държава Бавария Маркус Зьодер започва организацията на голям бизнес форум през май.
 
На въпрос на медиите относно американските визи, премиерът Борисов отбеляза: „Президентът Тръмп пое ангажимент. Да видим как ще се развият изборите в САЩ. Ако той бъде преизбран, със сигурност процесът със свалянето на визите ще го довършим докрай. Просто пое мъжка дума. Неслучайно в момента изпраща хора на най-високите си позиции в тази сфера“.

Премиерът Борисов подчерта, че вече втора година с Канада нямаме никакъв проблем по този въпрос. 
 
Министър-председателят Бойко  Борисов присъства на церемония по награждаването на председателя и основател на Мюнхенската конференция по сигурността Волфганг Ишингер с почетен знак „Златна лаврова клонка“ за съществения му принос в развитието на българо-германското сътрудничество.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още по темата: сащборисоввизи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
1
 
1
 
! Отговори
Свободка Бенокян преди 4 години
защо ние не въведем реципрочно визи за всички американци - та да се редят на опашка в посолствата и да попълват въпросници на български като нас и да пускаме само туристи, а не служители от държавния департамент, представящи се за чиновници и търговци
133
0
 
2
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Срещнах едно време един познат който се беше върнал за малко. С Боядисана коса, младежки очила, бермуди, ама зъбите му -жълти като на дърт кон. А беше свястно момче преди да отиде.
132
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Който е отишъл в щатите осъзнава че по-добро място от Европа за живеене няма, изключвам България, тя не е част от Европа. Колкото и да си раздават награди за най-добро място в Канада или Австралия хората сами го виждат като отидат там че това е едно ла.йно обвито в станиол и по-умните драпат да се върнат обрратно.
131
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
вместо да се фокусираш навън за визи и как за изнасяш народа от родните им земи направи живота и стандарта по висок в бг.
130
0
 
8
 
! Отговори
Меркулов преди 4 години
Един дебел сайт,хвърля отровната си бомба по президента и се крие като съсел в леговището си.Многото пари,затварят устата на някои *** и отварят лакомните им ***.Борисов си отива и това е неизбежно.Какво ще правят подмазвачите с големите езици,къде ще ги употребят?
129
0
 
5
 
! Отговори
Рашо преди 4 години
Да паднат визите нема лошо, и после да им пратиме 50-60 хиляди *** та да могат американските полицаи да се отстрелят на воля.
128
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой се е засилил към САЩ?Ако бяха паднали през 1990г. щеше да е друго.Днес САЩ не е същата държава,развалиха я и вече никой не проявява интерес да ходи там,дори на екскурзия.
127
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако политбюро бяха увиснали на стълбовете пред народното събрание визите отдавна да са отменени.
126
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 148Точно теб трябва да те пратят в свинеферма "Белене".
125
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 145За к'во ти е виза пък на теб? Ще те пуснат в сащ без виза. Точно на теб ли ще ти откажат виза? Айде, без драматизъм.
124
2
 
22
 
! Отговори
Димо преди 4 години
Това е пълно унижение и подигравка както с Борисов, така и с народа ни въобще. Да прилагаш условност, която не зависи по никакъв начин от България, за падането на визи за БГ граждани. Но тъй ще е - колкото повече се дупят от ГЕРБ, за толкова по-големи будали ще ги вземат
123
0
 
16
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
този пак не разбира от къде духа вятъра и си говори неща на които само той си вярвападането на визите зависи от нас самите дали ще изпълним условията а не от авторитарен държавен глава в случаят на зададения визов въпрос тръмп е отвърнал нещо от рода на боко никаквецо ще видим кво ще стане по въпроса през следващия ми мандат ай сегане ме занимавай с неща от които нямам ползаа нащия балкански лидер си мисли че на тръмпчо му е до сантименталности от приятелство
122
0
 
10
 
! Отговори
падат за Мехико преди 4 години
Е Бойко как може да му помогне ? Тръмп го е объркал с мексиканския колега.
121
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Tikvun karti :):):)
120
1
 
12
 
! Отговори
ДААА ТРЪМП Е МЪЖКАР! преди 4 години
ДОКАЗВАЛ ГО Е МНОГОКРАТНО, НО НАШИЯТ *** АХ БАНКЯНСКИЯТ ПУЖАРНИКЯР ЗА СЪЖАЛЕНИЕ НЕ Е! И ТОЙ ГО Е ДОКАЗВАЛ МНОГОКРАТНО, ДАЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ ОТ ТРЪМП! НА БАЗАТА НА ПО СИЛНОТО ТВЪРДЕНИЕ, НЕ ВЯРВАЙТЕ И НЕ ОЧАКВАЙТЕ ЧУДЕСА, ОЩЕ ПОВЕЧЕ, ЧЕ НАШИЯТ *** АХ - БАНКЯНСКИЯТ ПУЖАРНИКЯР, ДАЛИ РАЗБИРА ДУМАТА МЪЖКАР?
119
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тръмпобеща, че ако е президент до 2068 г. може и визите за руснаците да паднат.
118
0
 
22
 
! Отговори
Агент 007 преди 4 години
Каква мъжка дума те гони бе Бойко ? Нито САЩ са бащиния на Тръмп, нито България е твоя бащиния. В демократичните страни има закони които се спазват. Елементарно Уотсън!
117
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българите са корумпирани и затова САЩ налагат визи, българите сами са си виновни, защото са корумпирани. Ето, американците са честни хора и затова си влизат без визи в България, защото не са корумпирани, а българите за какво падане не визите мечтаят при тая корупция.
116
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Te не могат да отидат да работят в Швейцаиря легално където българите могат да работят и да се установявяат, ами ще избягат стотици хиляди да мият нелегално тоалетни в САЩ. За това са се загрижили САЩ, да не избягат стотици хиляди българи в САЩ да мият нелегално тоалетни и България да се обезлюди, защото САЩ са ни приятели и ни мислят доброто, българи и американци са братски народи!
115
4
 
9
 
! Отговори
сълзи на радост! преди 4 години
Визите паднаха ! Народа тъй не се е радвал от САЩ 94 .Непознати се прегръщат по улиците , палят по средата казани , играят хоро около тях и ги прескачат .