Станишев: Зелената сделка на ЕС предлага нов тип икономика

Трябва да се защити българският интерес, иска евродепутатът
Обновена: 16 фев 2020 18:05 | 16 фев 2020 17:51, Анисия Иванова
32

"Това, което се предлага със Зелената сделка на ЕС, е нов тип икономически отношения," коментира в предаването "Брюксел 1" по Bulgaria ON AIR лидерът на ПЕС Сергей Станишев.

Според него трябва да започне широк дебат за Зелената сделка и българския интерес, за това как България ще се включи в Зеления пакт.

По думите му трябва да се защити и социалния момент, свързан с работещите в производствата, които трябва да се преструктурират, като напр. въглищните централи.

Социалистите в ЕС ще настояват евросредствата за кохезия (като фондовете за образование, пътища, дигитализация) да не бъдат ощетени при въвеждането на Зеления пакт, каза лидерът на ПЕС.

В края на 2019 председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен обяви Зелената сделка за приоритет в мандата на тази ЕК. А през януари 2020 тя каза, че Зеленият пакт трябва да генерира 1 трилион евро за целите на нисковъглеродната икономика

Лидерът на ПЕС е доволен, че ЕК работи по някои ключови леви инициативи като предложената от социалистите Европейска рамка за минимална работна заплата.

До какво води тази инициатива за българите, за Зеления пакт и българските интереси и за процесите в БСП - цялото интервю на Милена Милотинова с лидера на ПЕС вижте във видеото.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
2
 
! Отговори
Футуролог преди 4 години
Слави Трифонов клоуна е *** страшилището от Спартакус дето през 90-те си покрай Мултигруп,СИК и прочие си издейства номер на автомобила с числото на звяра:666 и неговия велик интелект роди фразите:"И Рай и Ад съм" и стария му девиз на Шоуто:"СВЕТЪТ Е КРЪЧМА" то ест Станислав Трифонов си е умственно несъстоятелно селянче от УчиндолБлизнака на САТАНАТА е ЛЮБЕН ДИЛОВ-СИН висша номенклатура на БКП с татко Научен Фантаст и е от ГЛАВНИТЕ сценаристи на целия преход от 1989 досега а не на Ку-Ку
24
0
 
6
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
Евродупетат.
23
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябва преводач от еврожандарски на български. Може би иска да каже нещо.
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще се включим в Зелената сделка с АЕЦ Белене и Балкански поток.
21
0
 
13
 
! Отговори
ко, хезият преди 4 години
Говори се с много сложни и неразбираеми термини и думи (кохезионен фонд, зелен пакт за нисковъглеродна икономика!??), а всичко е много по-просто.Вчера купувам обикновен крем за бръснене-български. Изхвърлям луксозната кутия( скъпа гланцирана хартия с надписи на 20-30 езика+инстрикция за употреба)-това са пари, директно за изхвърлане. Съдържанието е в пластмаса, която няма да се преработи-100%. Това се сетих в момента, но огледайте всичко в торбите-няма нищо рециклируемо. Енергията-същото
20
1
 
7
 
! Отговори
V преди 4 години
С такива ,,лидери,, бсп туу няма никъв шанс .Тоя ,*** направо ще умра от смях .
19
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По думите на Бате Бойко, ЕС ще продължат на всяка цена да ни държат бедни.....
18
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как се нарича комунист в услуга на капитализма ей го на снимката
17
1
 
9
 
! Отговори
факт преди 4 години
нови мафиотски кръгове за усвояване на едни милиарди от глупостта на народите!
16
0
 
10
 
! Отговори
ognyanz преди 4 години
И какво разбрахме от тази статия? Само общи приказки.Не е проблема в това, че ги приказва Станишев - той на практика за нищо не носи отговорност. Проблема е, че гербаджийското правителство идея си няма, какво ще стане с българската енергетика когато ЕС ни наложи да закрием ТЕЦ-овете си. А това ще трябва да стане ако не до 5, то със сигурност до 10 години. А после?Решения има, но времето за бездействие изтича.
15
2
 
7
 
! Отговори
do 13 преди 4 години
Товачка е всичко друго, но не е българин и няма как да му дреме за народ, от който ползва само облагите. Да благодарим на Гоцето, че ни го натресе
14
0
 
0
 
! Отговори
ехо преди 4 години
Къде са ви зелените партии там в германия ще мачкат танкове на фащ полетата и горите 30000военни ще акат.Що спите там а.
13
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Съсел....уреди се с европейска заплата, дреме му за народа на БГ
12
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Зелена икономика е възможна само, когато се потребява по-малко. Сега се счита за добре да има голямо потребление, т. е. да хвърляме повече, по-често и по-скъпи вещи. Точно брюкселанците, които са ден в Белгия, ден във Франция, които поддържат две седалища на парламента, поддържат високо ниво на вредни за природата навици. В "развитите " страни милиони хора ежедневно пътуват до работните си местадесетки километри, защото градовете са лошо устроени и бизнесът не непостоянен. ...
11
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво сте запенявили по Станишев,като страната ни беше хиляди пъти по-добре,когато Станишев беше на власт в България!
10
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много се харесват двамцата. Милотинова, тъй да има, всеки ден би го канила. Могат да си запълват произволно дълго време.
9
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Станишев такъв или онакъв, но в последната две години от мандата му заплатите се повишаваха с над 24% и 29% на година, а после дойде Бойко Борисов и няколко години заплатите се повишаваха с 2% и изпаднахме след Румъния.
8
5
 
8
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Неуважаеми другарю Гей Дмитриевич, къде са терминалите за безплатен достъп до високоскоростен Интернет, които предизборна обеща да сложиш на всеки ъгъл в България?
7
1
 
10
 
! Отговори
Мда преди 4 години
От тя джендърски измишльотини нищо полезно няма да излезе.Ако прословутия "зелен пакт" не е икономически ефективен няма бъдеще,а налагането му ще нанесе само щети.
6
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Станишев, този долен и подъл тип, активно се бори да достигне славата на най-отвратителния политик в България - Паси.И вече го догонва.