Договорено: Без превоз на РДФ отпадъци между София и Скопие

Екоминистърът Емил Димитров се срещна с колегата си Насер Нуредини
17 фев 2020 19:49, Анисия Иванова
4
Договорено: Без превоз на РДФ отпадъци между София и Скопие
Снимка: БГНЕС

Няма да бъде допускан трансграничен превоз на РДФ отпадъци за изгаряне с цел добив на енергия между България и Македония. Министърът на околната среда и водите Емил Димитров беше на работно посещение в Република Северна Македония по покана на своя колега министър Насер Нуредини.

Двамата обсъдиха контрола на управлението на отпадъците, съобщиха от МОСВ.

Специален  акцент в разговорите е бил поставен върху координацията между институциите на двете държави, които отговарят за контрола върху дейностите по управление на отпадъците.

От министерството съобщават, че ще продължи сътрудничеството за задълбочаване на регионалния диалог в Западните Балкани по въпросите на опазването на околната среда, в това число и в рамките на Берлинския процес, който през тази година се съпредседателства от Република България и Република Северна Македония.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Чавдар Михов преди 4 години
Анисия, бихте ли ни разяснили какво означава РДФ отпадъци? Или и вие не знаете и просто сте го преписали отнякъде?
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пожелавам на министър Насер Нуредини ,да стане премиер на Македония и да изчисти власта в С.Македония от всякакви антични отпадъци.
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много македонско име,бе - Насер Нуредини,тея някоя контрабанда може да уреждат,че покрай нея и сметта.А откъде накъде ще върви сметта ,не пише. Сега и Македония ли ще замърсите или пак България?