Партията на Слави – разпознаваема, вероятно влиза в следващото НС

Премиерът се представя като гъвкав към различни ситуации
Обновена: 17 фев 2020 11:07 | 17 фев 2020 11:04,
334

Бойко Борисов надмина Тодор Живков и Стефан Стамболов по продължителност на управлението като министър-председател. Ако Борисов завърши този си мандат, има шанса да постави рекорд за най-дълго време на държавното кормило, който на този етап "държи" Станко Тодоров.

Според политическия психолог Антоанета Христова Борисов се представя комплексно. Много трудно се намира харизматичен лидер, а той е харизматичен, подчерта тя пред Bulgaria ON AIR.

"Много е гъвкав и адаптивен към различните ситуации. Около него другите партии изпаднаха в криза и не успяха да влязат във форма", посочи Христова.

Още по темата

Политологът Иво Инджов е на мнение, че към края на третия си мандат Борисов е спечелил от слабостта на своите противници. По думите му премиерът припомня стари роли, като ги прави още по-атрактивни чрез новите технологии.

Вчера Слави Трифонов учреди и оглави своята партия "Има такъв народ". Вярвам, че сме на прав път и заедно ще направим нещо, което ще ни остави в историята, заяви шоуменът по време на учредителното събрание.

"България е страна с доста политически партии. Въпросът не опира до бройката, а до програмите и конкретните политически намерения. На този етап единствено партията на Трифонов предизвиква по-голям интерес и очаквания. Може да се очаква, че с висока степен на вероятност ще влезе в следващия парламент", посочи Инджов в "България сутрин" и допълни, че "Има такъв народ" няма потенциал да бъде балансьор в следващия парламент.

"Когато чуя за създаването на нови партии, това не ме радва. Пак ще имаме едно упражнение, боричкане на хора, които никога не са били в политиката. Това никак не е добре, защото виждаме доста неподготвени упражнения за целия период на прехода", каза на свой ред Антоанета Христова.

Тя подкрепи мнението на Инджов, че единственият видим е Слави Трифонов. По думите ѝ той ще има подкрепа, но не много сериозна. Христова допуска, че партията му ще мине 4% на изборите и ще обере много от недоволните хора в полезрението на патриотичните партии.

"ГЕРБ и БСП ще бъдат много по-малко засегнати от останалите
. От една страна виждаме разбита група на Патриотите, от която изпъква само ВМРО. Пред БСП стои много сериозна задача, напрежението се трупа. Април или май ще имаме разрешение на лидерския проблем в БСП. Ще видим как ще се препозиционират и как ще се подготвят за следващата година", обясни политическият психолог.

Иво Инджов смята, че БСП не успява да яхне народното недоволство и е много пасивна.

"Продължава да не може да намери себе си. В този смисъл Слави Трифонов се явява доста сериозен състезател, който може да си "отчупи" от електората на БСП", отбеляза политологът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


334
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
248
2
 
8
 
! Отговори
Vasiliki преди 4 години
Оле,оле ти ме разсмиваш. 70-те;80-те години училищата по селата бяха пълни с деца.Как да са затворени,като ти казвам,че класовете бяха по две паралелки. Това е факт! Сам пресметни.Тогава Бг беше 9 милиона.София да кажем са били 1 милион.Пловдив 600 000 ,останалите градове още с по-малко население и от Пловдив. Къде са живели тогава тия хора,като казваш,че селата са били празни?М? А за родителите ми..доживяха си земния път на село.Там израснахме и ние със сестра ми. И класовете бяха по 2 паралел
247
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тая ква е мазна, мазна...
246
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Vasiliki, ти до коя година конкретно си живял на село?Защо не казваш?
245
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 250А добре. Отговорил си Костя.разминали сме се за 29 секунди.И какви пенсии и доходи обещаваш, ако ПП възраждане се намести в парламента?
244
4
 
10
 
! Отговори
хахахахахахахахаххха преди 4 години
Слави е гологлав, това е бонус. Може да сложи някой каскет за разкош. Сега са модерни. Дълъг е. Това също е добре. Гледа тъпо и лошо. Прекрасно! *** е. Много ***! Това е задължително за лидер в ***. Може и да му се получат нещата. А може и да стане патеричка на Тиквун. Това май е най-вероятното развитие.
243
7
 
1
 
! Отговори
питам преди 4 години
Костя Копейкин, откъде взе парите за новата къща?Защо те е срам да отговориш?
242
1
 
6
 
! Отговори
До 247 преди 4 години
От банка и то сума, която повечето от работещите могат да полчат. А ти кажи от къде са милиардите на управлявашите политици от БСП и от ГЕРБ, както и оялия се шкембе войвода и на Валерчо?
241
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До VasilikiАз съм осъзнат отдавна.Ти вземи си свери часовника и провери коя година е затворено училището във ваше село.Обзалагам се, че е тогава - 1956-та.попитах те - кога вашите са се изнесли от селото ви.Не ми отговаряш.Защо?
240
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Слави Трифонов и той си е някакъв агент на Генералите от ДС-БКП. Навремето кукловодите го взеха от улицата и го назначиха за шоумен-водещ и певец. Славчо едно време го помня че продаваше мартеници в подлезите из София. После изведнъж му порасна работата. А сега като му падна рейдинга на шоумен ще пробват да го преквалифицират в политик. Сигурно е вярно куче и добре се отчита. Не искат да го изпускат. Ще го ползват докрай.
239
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Само ПП ВЪЗРАЖДАНЕнека първо костя копейкин да си признае откъде взе парите за новата къща.
238
3
 
6
 
! Отговори
славио преди 4 години
стига вече експерименти
237
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Слави, ще гласувам за тебе,...ама друг път !
236
4
 
11
 
! Отговори
Футуролог преди 4 години
И все пак във България ИМА ТАКИВА САТАНИСТИ като Станислав Трифонов и Любен Дилов-син произлизащи от средите на БКП а и на ЦСКАКомай си имат Ку-Ку църквичка кляаняща се на Велзевул и прочиеМахнете го това че С.Трифонов си беше купил номер на джипа с числото на звяра 666Бащата на Любен Дилов-син е от най-висшата просъветска маркскомун номенклатура на БКП то ест до 10.11.89 са били АТЕИСТИ и веднага след преврата срещу Живков Любен Дилов-син става милиони пъти по-яростен АТЕИСТНе е нормално
235
10
 
12
 
! Отговори
Само ПП ВЪЗРАЖДАНЕ преди 4 години
Това е единственият щанс за България. Произлиза от народа. Заявява, че няма да прави коалициии с никого от сегашните управляващи. И програмата им е супер- връщане на златото ни и повишаване на доходите.
234
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тримата велики държавници:1.Бойко Борисов2.Тодор Живков3.Стефан Стамболов
233
6
 
7
 
! Отговори
Футуролог преди 4 години
До Дядо виУспехът на даден индивид е 99% работа и труд и само 1% талант и дарбаПри Станислав Трифонов си личи че успехите са от този 99% работа и труд само дето дарбата и таланта при него и гнеговите хора е кръгла 0% и от там лъсва цялата му селска умствена несъстоятелностОбщо взето Славчо прилича на *** уцелил вчера джакпота от трильон долара но е способен до утре вече да няма пукната стотинка в джобаЛюбен Дилов-син е поне 100 интелектуални класи над Славчо само дет мяза на сатанист
232
3
 
8
 
! Отговори
Все за справедливост преди 4 години
говорят, а ето как Кулеков с връзки вкарва баща си на преглед, " Доказа го и фактът,че преди 2 години моралният стожер на Шоуто на Слави успя да пререди дълга-предълга опашка от социално слаби нашенци с проблеми със зрението и да вкара баща си за преглед при американските доктори."- Ето такива ще бъдат ако влязат в парламента! Българино мисли, после само ще псуваш!
231
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Партията на Слави ви отнесе вас, другите партийки. Страх, голям страх.
230
2
 
4
 
! Отговори
Край преди 4 години
Няма никакво значение дали влиза или не в народното събрание - важното е дали може да наложи мажоритарни избори и така да смени правилата на играта.Българчетата обаче масово нито го вдяват нито имат енергия да го наложат на партиите
229
3
 
4
 
! Отговори
Vasiliki преди 4 години
До 232Как българските села ще са се обезлюдили още през 56-та бре?;))) Ама я се осъзнай! Училищата бяха пълни с деца...това деца на стари хора ли са били? В някои села и по две паралелки -5А и 5Б например.А сега пет села едно училище. И как така само стари хора пък е имало ТКЗС? А за икономиката?! Замълчи,че тогава Бг е била 4-та икономика в Европа. Даже тук под тази статия го коментирахме това.Сега отново ли да го пиша? Ако са били морално остарели...как тогава Бг е могла да стане 4-та сила