Обнародват промените в Закона за хазарта: Без частни лотарии

Тотото става монополист в лотарийните игри
18 фев 2020 09:04, Петя Славова
59
Обнародват промените в Закона за хазарта: Без частни лотарии
Снимка: БГНЕС

Държавен вестник днес обнародва приетите от парламента промени в Закона за хазарта, с които тотото официално става монополист в лотарийните игри, предаде репортер на БГНЕС.

Още по темата

С обнародването на текстовете лотарийните игри, с изключение на томбола, бинго, кено и техните разновидности, издадени на организатори, различни от Държавно предприятие "Български спортен тотализатор", се прекратяват и съответните удостоверения се обезсилват.

Печалбите от игрите, които не са изплатени до влизането в сила на закона, се изплащат според съответните условия и правила. С влизането в сила на промените в закона спира и разпространението и продажбата на билети, фишове, талони или други удостоверителни знаци за участие в игрите от организатори, различни от Държавно предприятие „Български спортен тотализатор".

След гласуване на второто четене на промените в закона в зала вносителят Валери Симеонов посъветва хората, които имат да получават награди от частни лотарии "да предприемат съответните мерки, да си ги потърсят, или да заведат дела, за да ги получат".

"Добър съвет към българските граждани е да спрат да купуват талони. Защото спирането на действието на частните лотарии ще се извърши в момента, в който се публикува закона в Държавен вестник", каза още Симеонов след гласуване на промените.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Че то държавното тото си е чиста измама, да познавате някой, или поне да сте чули някой познат на познат на познат да е спечелил джакпот? Щото аз не.
33
1
 
18
 
! Отговори
мафиозо преди 4 години
Ако не бяха всичките подробности покрай случая и като цяло беше немафиотска държава БИХ се зарадвал на такава новина.
32
4
 
17
 
! Отговори
Добре де, преди 4 години
,Значи на черепуний му издават лиценз за 10 години и това преди няколко месеца .От комисията по хазарта му определят какъв процент такси да плати.Този процент е силно занижен понеже трябва да се плаща по стълбичката нагоре на членовете на комисията по хазарта Горанов Боко и така нататък .Изведнъж му казват ти дължиш 500 милиона за данъци. Без ревизионен акт и без становище от НАП. Ми, че той е заложил на година печалба от 50 милиона ,която в следствие на национализацията няма да реализира И горе-долу това ще бъде и сумата за която ще ни осъди в Страсбург някъде 500 милиона. И кой ще ги плати
31
5
 
17
 
! Отговори
Урааа преди 4 години
Сега народа ще има повече пари .За казината на найденови - те .Сега вместо да търка талончета- ще хвърля зарчета..
30
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разликата каква е? Търкащите пак ще си търкат, а какво пише горе на картончето е без значение... Пак ще си дават парите на тоя дето ду***а
29
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя закон е "мижи да те лажем", прокара се единствено за да срине божковата империя. Ето утре ще пуснат билетче тип "бинго" ,"кено" и "техните разновидности" , които не се забраняват от този закон и пак ще има частни хазартни игри. Това, коеот трябва, и то в световен мащаб, е да се забрани изцяло хазарта, той не води до никакъв прогрес на човечеството, забогатяват шепа гангстери, а милиони си съсипват живота.
28
2
 
19
 
! Отговори
пияница мистик преди 4 години
Радвай се народе! Да се обяви национален празник. Талони пак ще има за трЪканье, само че няма да пише на тях "Национална Лотария", а "Български Спортен Тотализатор". Разликата е никаква между двете. И в двата случая няма да спечелите нищо :)))
27
2
 
13
 
! Отговори
е преди 4 години
Сега Лафките ще фалират ли? Или ще продават фишове от тотото? Тревожа се.
26
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Еврофутбол също ?А ДАНО
25
0
 
8
 
! Отговори
Еврофутбол също ? преди 4 години
Еврофутбол също ли попада в този списък ? Появиха ми се хубави коефициенти и трябва да знам...
24
5
 
8
 
! Отговори
Миньоро преди 4 години
Време беше да спрат всички лотарии, различни от тотото. Най-после!
23
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Надявам се държавната лотария да не ползва такава агресивна реклама като бошковата,че ни беше писнало.
22
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А сега да ведим.....Гладния прокурор гешев каза , че пенсиите ще фръкат до небесата , а неговата фльорца говорителката каза , че коледни и великденски ще ви направят богати
21
2
 
14
 
! Отговори
БингоБонго преди 4 години
Държавен вестник се употребява предимно в държавното WC, което е външно.
20
0
 
20
 
! Отговори
Тигре, тигре преди 4 години
Най-добре да спрат всякакви талони за търкане, щото Ганчу ще отиде да си даде последните 5 лева да търка ама без срам ще реве, че е гладен.
19
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен Алкохолик преди 4 години
ТКЗС кога ще правят комунделите о ГЕРБ?
18
2
 
5
 
! Отговори
Джаро преди 4 години
Иво, я участвай в някой филм пак, че гладен ще умреш!
17
9
 
17
 
! Отговори
Аз съм преди 4 години
По добре държавни, отколкото частни претендиращи за национални.Не че държавните не лъжат, но поне мога да си купя цигари спокойно пред лафката.То не бяха пенсионери, то не бяха хубави девойки, много омотаха народа с тези лотарии.
16
3
 
13
 
! Отговори
Танер преди 4 години
От години насам една добра новина счират тая болест..
15
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те добре са публикувани ама в добрич будалите продължават да им ги купуват