Валери Симеонов няма "да влиза в диалог с руските ченгета"

Според него не е ясно дали руското разузнаване казва истината
18 фев 2020 20:15, Нели Христова
60
Валери Симеонов няма "да влиза в диалог с руските ченгета"
Снимка: БГНЕС

Като дребен детайл от хибридна война бих определил думите на говорителя на руското разузнаване Сергей Иванов. Така Валери Симеонов коментира отправените от руска страна обвинения, че разпространява невярна информация, предаде БГНЕС.

"Да поразлисти сайтовете, да види телевизиите и тогава ще разбере откъде Валери Симеонов знае за разговорите между Наришкин и шейха на Дубай, че са били свързани с освобождаването на Васил Божков”, посочи той и уточни, че информацията е била излъчена в ефира на държавната ни телевизия, български и арабски сайтове.

Зам.-председателят на Народното събрание каза, че не вижда никакъв повод за упрек към думите му и обясни, че той се е информира по случая само от наши медии.

"Второ, кое гарантира, че представителят на външното им разузнаване говори истината. В близките дни тази тема ще покаже дали ще има развитие”, заяви Симеонов.

Попитан дали го обиждат отправените по негов адрес остри критики, той каза, че сме свикнали на арогантния тон и поведение на всички представители на Русия в България по отношение на хора, които не споделят техните имперски интереси и разбирания.

"Такова беше изказването и на Путин, ако си спомняте, за Кирил и Методий навремето – погрешно и без да последват извинения. Такова беше изказването на т. нар. патриарх Кирил. Това е разследванията за контрабанда Гундяев, който сега е патриарх на Русия. Той идваше да удря по масата и да казва на кого трябва да се отдава почит на 3-ти март и на кого не трябва. Просто такова им е поведението. Мисля, че това е част от глобалната действителност, с която поне аз съм свикнал”, поясни Симеонов призова хората да погледнат с какви хора си имаме работа.

На въпрос дали ще излезе с официална позиция, той каза, че няма да “влиза в диалог с руските ченгета, които работят с хибридна информация, с хибридни форми на обработка на обществото”.

По-рано днес ТАСС съобщи, че директорът на Службата за външно разузнаване /СВР/ Сергей Наришкин не е обсъждал освобождаването на българския бизнесмен Васил Божков по време на своята среща с министър-председателя на Обединените арабски емирства.

Визитата на Наришкин се състоя на 11-12 февруари. "Директорът на СВР наистина проведе много плодотворни преговори с премиера на ОАЕ, шейха на Дубай Мухамед бен Рашид Ал Мактум, но разговорът засегна изключително международни проблеми в сферата на сигурността и двустранното сътрудничество“, заяви директорът на пресцентъра на СВР Сергей Иванов.

Той уточни, че международните информационни агенции са подхванали слуха, че по време на срещата Наришкин е помолил за освобождаването на българския бизнесмен Васил Божков, задържан по искане на България. Медиите са били подведени от изявлението на заместник-председателя на НС Валери Симеонов. „Само болното въображение на Симеонов, умножено по ниското ниво на неговата компетентност, би могло да включи в дневния ред на толкова уважавани хора въпроса за българския предприемач“, отбеляза Иванов.

Прокуратурата е повдигнала общо 11 обвинения на Васил Божков, в това число – за ръководене на престъпна група, за изнудване, за опит за подкуп на длъжностно лице, за подбудителство към престъпления по служба, за търговия с влияние, държане и отчуждаване на културно-исторически ценности, които не са регистрирани по надлежния ред. В отделно досъдебно производство се води разследване срещу него за принуда, убийства и изнасилвания.

По непотвърдена информация от 16 февруари Божков е бил освободен от центъра за задържане в Абу Даби и вече се намира в Дубай. Бизнесменът е бил пуснат, след като подал молба да остане на свобода, докато тече процедурата по искането за екстрадицията му.

“България не е уведомявана от ОАЕ г-н Васил Божков да е освобождаван от ареста. Посланик Богдан Коларов отправи спешно запитване към властите дали изнесената информация е вярна”, съобщиха от министерството на външните работи. На Божков е забранено да напуска ОАЕ и му е отнет задграничния паспорт, гласи още информацията.

На 15 февруари 2020 г. Министерството на правосъдието изпрати до българското посолство в Обединените арабски емирства (ОАЕ) полученото искане на главния прокурор за екстрадицията на Васил Божков и приложените към него документи, преведени на арабски език.

Писмото на министър Данаил Кирилов до министъра на правосъдието на ОАЕ и документите по екстрадицията, ще бъдат предадени по дипломатически път. Последващите действия по молбата за екстрадиция са изцяло от компетентност на властите на ОАЕ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
4
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
с тези просташки изказвания партията на Симеонов я няма в никакви класацииизпаднали са отвсякъде
46
3
 
8
 
! Отговори
До Снежана преди 4 години
Мърло, аз съм син на активен борец, но влязох в Университета с отличен - бяхме двама с такива оценки! Освен това бях първа резерва в Архитектура - получих максимална тройка по математика (не знаех, че съм се хванал за най-трудната задача и я реших, а втората не довърших), гарантирано влизане и без параграф 11, буква Б. Никого не съм ползвал привилегии, а познавам доста като мен!Ако не ти е вървяло в учението е, защото си пределно семпла и вероятно мързелива. Е, може да имаш други дарби...
45
3
 
3
 
! Отговори
Берели Зимьонъфъ преди 4 години
Са неко ако се изцепи че: е дете на АБФаКъ и че се било видело изт далеч шо дорде тейко му е пролетарствал из Балкана от една страна, то друга ако наблегнат че местният Стражар Джандаров Полицеев от поделение ДТиБ е замесвал *** му и за тва му били текали фашистките хормони от ушите и древнопрефесионалните лиги на *** му зер де, ич нема накогото и да било да повярвам. Ако Валерката има псиго пробс- НП, двойно апче и по дибел юрген и да спи. кът са збъди - пак апче и тека дорде Божката си дойде
44
17
 
5
 
! Отговори
по-далече от Русия преди 4 години
Хората искат да станем нормална европейска държава, а не мафиотска руска провинция.
43
2
 
7
 
! Отговори
мноо як казаха преди 4 години
Воловарят Съмньон Серсемьоновичи Серсемихисон фон башкъсерсемоидтъркулсон е био-ЕГН което фарцефти и марихуанафти си пробат менделеевите съединениямноо як, казват и удвояват дозите. на кг и км яко деяни, само дето на АйКю се дъни до ниво на метачна еднокофова единица с една метла и пърсал за брисанье
42
5
 
18
 
! Отговори
Снежана преди 4 години
ВАСИЛ БОЖКОВ е завършил Националния. Математическа гимназия и наистина разбира от математика,защото знае как да изчисли да си увеличи богатствата,а Валери Симеонов като дете възпитавано от АКТИВЕН БОРЕЦ се е научил как да национализира чуждите богатства,но като инженер дали знае нещо???
41
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
безполезен негодник излезе
40
3
 
20
 
! Отговори
V преди 4 години
Валерката е психично болен .И хапче още няма измислено за тоя . Щом и гела не мой да направи хапче за тоя значи няма надежди. Гешев остави Божков да избяга с парите си и дори с колите си ,а сега ни члъжат че Путин бил виновен .Ако гешев го бе закопчал тука в България ,как щеше да избяга ???
39
1
 
17
 
! Отговори
Снежана преди 4 години
За такива като Валери Симеонов желаната работа не е тази,за която са учили и да внедрят знания за подобрение на положението в България,а ДОНОСНИЧЕСТВО и ПРЕСЛЕДВАНЕ с цел унищожаване на по-успелите-тъй -като е невъзможно да ги стигне!Така е бил пробутат за висшист като син на активен борец.И и мисли,че това е пътя за успеха!***!!
38
3
 
15
 
! Отговори
Снежана преди 4 години
Валери Симеонов е дете на активен борец и най-вероятно е ецъл в Технически универсинет-Сохия не с отличен или много добър по математика на кандидатстудентския си изпит,а с тройка-като дете на активен борец.И така е и завършил Университета и е заел някога мястото в Университета на някой добър математик,който не е детето на активен борец.И.И дори като инженер няма никакво желание и умствени възможности да подобри положението в България,-било с изобретение-било с работа по нови производство!
37
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бих гласувал на секундата за Валери премиер!Руско-комунистическите *** в България да си спомнят какво се случи с подобни на тях в една сграда в Украйна.
36
2
 
19
 
! Отговори
До 32 преди 4 години
Валери не е *** на руски ***, той е *** на американски и украински! Не е рублажия, но е на доларова хранилка и доходи от каналджийски я бизнес!!! Хехехе
35
2
 
22
 
! Отговори
Патриот преди 4 години
Спомням си преди години ,преди да влезне тоз татарин в политиката се заканваше ,че ще работи за изгонването на американските бази у нас !Сега "руски ченгета" най-обикновен американски продажникк!
34
4
 
19
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 4 години
Валери Симеонов Ръководи Трафика на Терористи заедно с децата им през Границата с Турция към ЕС . Каракачанов Продава Паспорти на Косово и Северна Македония .
33
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много тежко и срамно е да бъдеш *** и то русофил в България.
32
3
 
28
 
! Отговори
Fenasi Kerim преди 4 години
Зъл човек с кръвясали влажни очи. Алчен темерут.
31
2
 
27
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 4 години
Когато Бошков е бил в България - Не им е стискало да го хванат и доведат,Искат някой друг - друга държава, да им го хване и да им го доведе с белезници, може би се страхуватХА-ХА-ХА-ХАААААААААА
30
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много е прав Далавери,бързо се ориентира от рублата към евро.А тукашните рубладжии още подсмърчат по сайтовете.
29
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
РуШките ва тници да си стоят в блатная......България не е за техните беззъби усти.
28
17
 
6
 
! Отговори
Смешници преди 4 години
До българинОт вас ни е срам руски ***.Добре ,че болшинството българи не мислят като рубладжиите.И изборите го доказват.А Симеонов е истински българин и не целува руски ***.Единствения ,който защити честта на България от руския поп,когато лигавия ни президент беше като препикано мушкато.