Борисов за похода на Радев и освиркванията: Какво им пречи кметът?

"Обединителят на нацията да преценява с кои хора се сдружава"
20 фев 2020 17:33, Александър Попов
384
Борисов за похода на Радев и освиркванията: Какво им пречи кметът?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов взе отношение към вчерашните сцени, които се разиграха по време на годишнината от обесването на Васил Левски и походът организиран от президента Радев. Той е в Брюксел за извънредната среща на Европейския съвет.

"Обединителят на нацията да преценява с кои хора се сдружава и прави поход. Не му давам оценка. Аз когато сгреша, се извинявам по много пъти", заяви премиерът и коментира освиркванията пред паметника на Апостола.

"Ние сме милионна партия, не е проблем да изкараме 100 човека, за да освиркват, но не им прави чест. Правят си поход, застанаха пред руската църква, попът ги благослови. Какво им пречи законно избран кмет?", попита Борисов.

Още по темата
"Това не помага на стабилността, на инвеститорите, на целите, които си поставяме. А те са с над 10% всяка година да се вдигат доходите. Само стабилна икономика може да даде желания ефект", заяви той.

Борисов коментира и преговорите на извънредната среща на Европейския съвет.

"Трябва да сме много внимателни, когато говорим за финансовата рамка. 60 милиарда евро по-малко бюджет, означава много, много трудни преговори. За България са важни четири неща, мисля, че ще сме от доволните след преговорите. Ще настоявам да не се пипа по Кохезионната и селскостопанска политика, много е важна за нашата страна", каза още министър-председателят.

Той засегна и темата за въвеждането на еврото.

"Президентът Радев, когато правеше своето изказване каза да питаме Португалия как са се вдигнали цените, какви проблеми са имали за еврозоната. БСП вдигнаха вой в парламента, че едва ли не правим нещо извънредно. А ние като държава сме подписали договор за присъединяване към ЕС, където сме приели ангажимент да приеме еврото. Казах просто, че малко забавяме темпото, кой е казал да се откажем. Не се отказваме от еврозоната, но искам национален консенсус и всички хора да разберат, че това е добре за държавата", уточни Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


384
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
220
1
 
24
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
с 209 000 гласа гжа фандъкова на кого е кмет в 2 милионна софия ето до каквоводи купуването на гласове ами презастрояването между старите панелни блоковеедно дръвче не е засадено от 10 години
219
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Бойко -обидинител:Я се научи да пишеш на български бе!А, всъщност може и да си го написал правилно - думата ти идва от обида.Сигурно обединява обидените мутро-гербер-тутки...
218
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Предлагам Радев след президенстването да основе Национална Траурна Агенция-НТА.Перфектен е с изказ,интонация,тъжен поглед.В оставащото време като президент да продължи да тренира.
217
23
 
8
 
! Отговори
Бойко -обидинител преди 4 години
Май ще напълним площада пред президентството. Време е за служебен президент!!!
216
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЕРБ ги е яд, че за да съберат 100 парцала трябва да похарчат една камара пари, а президента безплатно събира хиляди.Ами той народа е казал, че каквото си постелеш, на такова ще легнеш.И още нещо..., Конфуций е казал, че добрият политик има и добър народ!А нашият бабаит ще си има бабаити! Чакам сега да спрат евросубсидиите и да видим тези, които му *** разни задни части, как ще му ги намажат ... с генетичен материал.
215
21
 
7
 
! Отговори
патриот преди 4 години
предателя в президентството- УУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУ
214
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако не сте виждали комунизъм в чист вид -при шайката той е в пълен разцвет.Заплати ,премии и екстри каквито не сте сънували.Дай боже всеки да се добере до комунизма.
213
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Страхлив е бибитко.Видно от клипо,на който някой го прегръща изодзаде и той подскочи като на....н
212
4
 
12
 
! Отговори
Прасев преди 4 години
Ако освиркват нас-какво им пречим.Ако освиркват противника-заслужава си.
211
25
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами те толкова си могат комуноидите .Едно време църкви взривяваха.
210
12
 
37
 
! Отговори
Егати глупака!? преди 4 години
ГЕРБ били милионна партия!? Този га.лош не може да смята, но нали Костантинов е математик, защо не му сметне колко е 15% от 30% гласували? ГЕРБ влезе с 15 %, а гласувалите бяха 30% от 6 милиона имащи право на глас. От 2 милиона имат 15 %, това ли му е милионната партия? Затова се кукушини като пу.як, и около него все ми.сирки!
209
37
 
19
 
! Отговори
Mr STARBUCKS преди 4 години
За Радев,аз честно много съм объркан.Това на всеки празник, да разваляш настроението на хората с речи и изказвания от серията ***.Какво му има на тоя човек!?Някой кара ли го ,така да говори ?Нарочно ли го прави ?Или.... най вероятно ,има проблем в главата !?
208
10
 
32
 
! Отговори
ххх преди 4 години
АБЕ ТОЯ ПО - ЧЕСТО ХОДИ В БРЮКСЕЛ ОТКОЛКОТО ДО ТОАЛЕТНАТА
207
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нагъл,алчен и безскрупулен.Всички знаем кой е той.Не е беден.Не искам да споменавам името му.
206
11
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А на бас,че БИБИТКО ще избяга от България,след като падне от власт!Тука всички го мразят.Останалите го презират,но му се мазнят.Като избяга,ще настъпи огромно плиене срещу него от най-близките му политическиуж-приятели.
205
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Обаче снимката към статията е перфектно подбрана! :)
204
13
 
36
 
! Отговори
а сега де? преди 4 години
Вярно ли е,че Бойко Борисов е прочел само една книга през живота си.Той така твърди.
203
13
 
46
 
! Отговори
СРАМ МЕ Е ОТ БОЙКО Б преди 4 години
След 10 години управление на Бойко Борисов,България е на първо място по смъртност в Европа.Тоя пожарникар е ВРЕДЕН ЗА МОЯТА РОДИНА-БЪЛГАРИЯ!!!
202
15
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Селянина от Банкя пак се обади........ха-ха.Не знам за какви обединители говорим когато ГРОБ и Тиквата взеха властта на гребена на омразата и разделението на нацията.Ама сега като им се спече акото и запяха песни за обединение.НЕ, няма да има обединение а ще има Народен Съд и разстрел за крадците от ГРОБ.Това е положението.Ние с крадци не се обединяваме !!!
201
13
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този филм сме го гледали.Тиквун поръчва тези г0веда и прави лош ПР на другите. 1000 пъти се опитва да го прави този номер.