ГЕРБ обвини Радев: Повел полумаргинали, на ръба на крими контингента, на шествие

От управляващата партия настояват държавният глава да се извини
Обновена: 20 фев 2020 16:11 | 20 фев 2020 11:12, Камелия Цветанова
515
ГЕРБ обвини Радев: Повел полумаргинали, на ръба на крими контингента, на шествие
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, dnes.bg

ГЕРБ реагира остро на скандала, който се развихри вчера при почитането на 147-ата годишнина от обесването на Васил Левски в София и обвини президента Румен Радев, че е организирал агитка с полумаргинали на ръба на криминалния контингент.

Още по темата
Пред Паметника на Левски вчера стотината души първо аплодираха бурно президента, а след това започнаха да освиркват столичния кмет Йорданка Фандъкова. От речта на Фандъкова не се чу почти нищо, защото бе заглушена от възгласи "Мафия", "Оставка" и "Румен Радев".

Вината за това е на държавния глава, смятат управляващите.

"България не е учебна площадка за политически аматьори, нито възможност за осъществяването на лични властови амбиции", скочи в декларация от името на ПГ на ГЕРБ Тома Биков.

"Всяка година на 19 февруари отбелязваме смъртта на един от стожерите на българската национална идентичност Васил Левски. На тази трагична дата ние си спомняме неговите завети и вярващи в безсмъртието на неговите идеали свеждаме глави, за да се поклоним пред паметта му. Нито един политик през всичките години от новата ни държавност не се е осмелил да оскверни това свято място, на което Апостолът на свободата даде живота си за свободата България", отсече той.

Радев в словото си за Апостола: Унинието ни допусна търговците в храма на демокрацията

Според Биков обаче вчера за пръв път е била нарушена традицията да се почете паметта на Левски със смирение. Направил го е Радев, като е организирал агитка от средите на БСП, които заедно с наемници и полумаргинали са поругали паметта на Дякона.

"Тази безпрецедентна провокация към паметта на Левски беше предвождана от Радев, който събра агиткачджии, които обитават периферията на криминалния контингент. Отговорността за тази срамна акция се носи от Радев, а най-силната реакция беше на хората, които отказаха да се присъединят към шествието, организирано от затъналия в скандали и безпомощност Румен Радев", коментира Биков.

Според него на третата година като президент той предлагал единствено пошлост, дребнавост и политическа неграмотност.

Президентството се контролира от случайни хора, които са готови да заложат на карта всичко в името на оцеляването си и се е превърнало в инструмент на партийна пропаганда, смята депутатът от ГЕРБ.

"Институцията се превърна в инструмент за рушене на дълго изграждани и пазени национални консенсуси. Поругаването на паметта на Левски от страна на Радев е действие, което няма как да бъде подминато с мълчание и разбиране. Радев вчера премина границата, от която няма връщане назад. Той стана тартор на партийна агитка и за ПГ на ГЕРБ той ще остане такъв до края на мандата си. Радев се превърна в разединител на хората, който паразитира върху националната памет, а това е обидно и недопустимо за всички, които искат да живеят в чиста и свята република", обвини Биков.

Според него нито една партия, институция или политик нямат право да приватизират, обсебват и поругават българската национална памет.

"Настояваме Радев да се извини за този безпрецедентен гаф. Не искаме извинението за себе си, а за всички, които пазят спомена за националните герои. Не бива да позволяваме България да стане заложник на страха, защото цената за противопоставянето на различни групи, самоцелната властова амбиция, ще бъде плащана дълго време от обществото“, отсече Биков.

От БСП реагираха на обвиненията на ГЕРБ в защита на държавния глава.

Според Драгомир Стойнев в декларацията на ГЕРБ има твърде много гняв. "Не мога да разбера каква е тази ярост и злоба към тази институция с толкова висок рейтинг", призна той.

Стойнев посочи, че Радев има право да организира шествия и не е редно ГЕРБ да набеждава участниците в него за маргинали.

Според него ГЕРБ насажда раздразнение и омраза, а социалистите искали да я преодолеят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


515
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
367
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 368Може да е дребнаво, на за написаното от теб, ако се казвах Румен Радев, щях да те съдя до дупка! Простащина от такъв калибър трябва да се лекува с нажежено желязо! А на теб рецидивистите да ти хвърлят едно одеало и да те превъзпитават, превъзпитават, докато ще можеш да спиш седмица само по корем!
366
9
 
5
 
! Отговори
Малиновчета шестват преди 4 години
Резидента оглави официално повторната криминална революция в България, в типичния стил й от 9.09.1944г. Добре отпочинали безработни криминали правят шествия и заявяват, че искат да вземат властта... "от името на народа". Търси се новият Орешарси! Само, че този път не познаха - гладната Червената армия не е на Дунава, а мустакатия и черепаха се крият в чужбина! Проблем - плащанията станаха нередовни,.. а трием подметки,дерем гласни струни без смазка,а отговорните офицери ги изгониха към Кремъл!
365
4
 
13
 
! Отговори
българин преди 4 години
Да светна малко Групировката ГЕРП! Че гн Радев.Нито ме е "повел"! Нито съм "осъждан" Че да ме причисляват към някакъв "контингент" ЗАЩОТО СЪМ ПРОТИВ ГРУПИРОВКАТА ГЕРП!!! Др Борисов! С 2 думи само да те светна. Износени сте вече,като партия,Като " лидери" Едни и същи по на 60 и кусур години!-:) Разбираш ли какъв е проблема? Нагъл си вече бе човек! Др Живков още имаше хъс да ни управлява! И щях да му позволя ако трябваше да избирам! Но на теб и секунда НЕжелая повече! Долу групировката ГЕРП!
364
4
 
13
 
! Отговори
zlatena преди 4 години
Българоубиеците от гроб опс герб през тези 10 години нищо не направиха за България и за нас Българския народ нито увеличиха пенсиите и заплатите на нас Българите здравеопазването е гола вода сега сме много по зле отколкото при Симеон Сакскобургготски.При царя бяхме добре Бойко тиквуна и безмозъчните му лакей дойдоха на власт съсипаха и унищожиха България.Хората които защитават герб са облагодетелствани от тяхното управление ако дойде друго управление те няма да могат да крадат от нас Българите
363
6
 
6
 
! Отговори
zlatena преди 4 години
Българоубиеците от гроб опс герб през тези 10 години нищо не знае за България и за нас Българския народ нито увеличиха пенсиите и заплатите на нас Българите здравеопазването е гола вода сега сме много по зле отколкото при управлението на Симеон Сакскобургготски.При царя бяхме добре Бойко тиквуна и безмозъчните му лакей дойдоха на власт съсипаха и унищожиха България.Хората които защитават герб са облагодетелстване от тяхното управление ако дойде друго те няма да могат да крадат от нас Българите
362
5
 
16
 
! Отговори
Илиев преди 4 години
Един дебел сайт,една куха кабеларка "Европа",си пълнят задниците от парите на данъкопладците,за да обслужват Борисов и неговата милиционерска партия.Разбрал,че времето му е в критични размери,ежедневно лаят по президента Радев,който е като стоманен дирек в очите им.Ако г-н Гешев продължи с това темпо в работата си,ако се прехвърли на "Дондуков"-1,изолатора при бай Ставри ще се види тесен.
361
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стига провинциални про стотии.
360
14
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"България не е учебна площадка за политически аматьори" , каза хамелеонът парашутист, един от глутницата на свръх аматьорите, които превърнаха държавата ни в боклучарника на Европа, а язовирите ни в пустиня!По-нагло, по-алчно и по-нравствено затъпяло, развратно управление българската история не помни!
359
4
 
21
 
! Отговори
Миро: преди 4 години
*** ТИКВА си голяма!Всеки знае го това!Като,тебе,друга няма!ЗА затвора си сега!
358
27
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ДЪРЖАВНА ТАЙНАС Деса ***.Но тя си ляга с половин България,така че тайни няма.Само се намери един тъпчо от село и накарая се ожени за нея.Е по партийно поръчение все пак
357
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
...и весе пак КАКВО ДА И ОЧЕРНЯМЕ НА ДЕСА,ТЯ СИ ИМА ПРИРОДНА.....КРАСОТА!!!!Щом е била и мажореткапри Слаффчу,квкво повече да говорим,ами си трайте че много от висок простор му блеснаха пос.раните *** на лчбимеца ви
356
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен до Тонката преди 4 години
Да бе Тонка, има червена Герберска революция пяна им излиза от устата след поредната излагация на некадърния премиер.
355
4
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До Тонкатаопределено нема!..Зер ТИ-"тонката",ЧЕРВЕНИЯ ВОДАЧ на "масите", не беше дошъл...Но вече си тук,така че "червената революция" може да започне..ДАЙ ТОН!
354
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен"Ало Радев съм ...хм--ъъ- вижте там с Митко стиковайте нещата хм - - мм замажете проверката "
353
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 123/346Не го закачай сега, че са му дошли гости с нов *** номер 48. Голям е фен на тези играчки ша знайш.
352
4
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До АнонименШумен се пише с главно "Ш"!..А за времето,можеш и сам да провериш,има си начин..
351
29
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какъв е обратният ефект дрогарьо,за три години макар и измислен рейтингът му официално паднал до 50-тина %,а колко ли е наистина,според мен колкото на Корнела-15-тина %!!От три години само злобее като селска клюкарка,ниоъде не го канят,само за пРосия говори и нарича България блато и зайчарник.Никой ама никой досега не си е позволявал такива прос.тотии,той вашият натовски генералединствен.Как не ви срам бе.Хайде че ми писнахте,лека вечер.
350
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ОСТАВКА ШАЙКА ГЕРБАВЕ нали твоя "бизнес" с копейките за постове в интернет процъвтява.О,забравих,рублата пак се срина и затова виете гладни червени п*о*м*и*я*р*и
349
10
 
29
 
! Отговори
Абсурд преди 4 години
Герберите са пътници,затова пи каят газ
348
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако Левски беше жив, борисов щеше да го поръча на геша да го размаже по заръка на падишаха...