ГЕРБ обвини Радев: Повел полумаргинали, на ръба на крими контингента, на шествие

От управляващата партия настояват държавният глава да се извини
Обновена: 20 фев 2020 16:11 | 20 фев 2020 11:12, Камелия Цветанова
515
ГЕРБ обвини Радев: Повел полумаргинали, на ръба на крими контингента, на шествие
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, dnes.bg

ГЕРБ реагира остро на скандала, който се развихри вчера при почитането на 147-ата годишнина от обесването на Васил Левски в София и обвини президента Румен Радев, че е организирал агитка с полумаргинали на ръба на криминалния контингент.

Още по темата
Пред Паметника на Левски вчера стотината души първо аплодираха бурно президента, а след това започнаха да освиркват столичния кмет Йорданка Фандъкова. От речта на Фандъкова не се чу почти нищо, защото бе заглушена от възгласи "Мафия", "Оставка" и "Румен Радев".

Вината за това е на държавния глава, смятат управляващите.

"България не е учебна площадка за политически аматьори, нито възможност за осъществяването на лични властови амбиции", скочи в декларация от името на ПГ на ГЕРБ Тома Биков.

"Всяка година на 19 февруари отбелязваме смъртта на един от стожерите на българската национална идентичност Васил Левски. На тази трагична дата ние си спомняме неговите завети и вярващи в безсмъртието на неговите идеали свеждаме глави, за да се поклоним пред паметта му. Нито един политик през всичките години от новата ни държавност не се е осмелил да оскверни това свято място, на което Апостолът на свободата даде живота си за свободата България", отсече той.

Радев в словото си за Апостола: Унинието ни допусна търговците в храма на демокрацията

Според Биков обаче вчера за пръв път е била нарушена традицията да се почете паметта на Левски със смирение. Направил го е Радев, като е организирал агитка от средите на БСП, които заедно с наемници и полумаргинали са поругали паметта на Дякона.

"Тази безпрецедентна провокация към паметта на Левски беше предвождана от Радев, който събра агиткачджии, които обитават периферията на криминалния контингент. Отговорността за тази срамна акция се носи от Радев, а най-силната реакция беше на хората, които отказаха да се присъединят към шествието, организирано от затъналия в скандали и безпомощност Румен Радев", коментира Биков.

Според него на третата година като президент той предлагал единствено пошлост, дребнавост и политическа неграмотност.

Президентството се контролира от случайни хора, които са готови да заложат на карта всичко в името на оцеляването си и се е превърнало в инструмент на партийна пропаганда, смята депутатът от ГЕРБ.

"Институцията се превърна в инструмент за рушене на дълго изграждани и пазени национални консенсуси. Поругаването на паметта на Левски от страна на Радев е действие, което няма как да бъде подминато с мълчание и разбиране. Радев вчера премина границата, от която няма връщане назад. Той стана тартор на партийна агитка и за ПГ на ГЕРБ той ще остане такъв до края на мандата си. Радев се превърна в разединител на хората, който паразитира върху националната памет, а това е обидно и недопустимо за всички, които искат да живеят в чиста и свята република", обвини Биков.

Според него нито една партия, институция или политик нямат право да приватизират, обсебват и поругават българската национална памет.

"Настояваме Радев да се извини за този безпрецедентен гаф. Не искаме извинението за себе си, а за всички, които пазят спомена за националните герои. Не бива да позволяваме България да стане заложник на страха, защото цената за противопоставянето на различни групи, самоцелната властова амбиция, ще бъде плащана дълго време от обществото“, отсече Биков.

От БСП реагираха на обвиненията на ГЕРБ в защита на държавния глава.

Според Драгомир Стойнев в декларацията на ГЕРБ има твърде много гняв. "Не мога да разбера каква е тази ярост и злоба към тази институция с толкова висок рейтинг", призна той.

Стойнев посочи, че Радев има право да организира шествия и не е редно ГЕРБ да набеждава участниците в него за маргинали.

Според него ГЕРБ насажда раздразнение и омраза, а социалистите искали да я преодолеят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


515
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
307
8
 
6
 
! Отговори
123 преди 4 години
До ПроСоТо Прав си да се обиждаш на "полумаргинал"Tи си "пълен" маргинал.Подценили са те
306
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лайте,лайте,кучетата си лаят кервана си върви.Непрекъснато повтарят как решетниковата мас...Я бил избран с над 2000000 гласа Е АЗ КАЗВАМ ЧЕ Е ЛЪЖА,ИЗБОРИТЕ СА БИЛИ ФАЛШИФИЦИРАНИ.Гадев нали все тбва говори,ЗНАЧИ И ИЗБОРИТЕ ЗА пРЕЗИДЕНТ СА ФАЛШИФИЦИРАНИ!!Явно по времето на БКП е имАло голема свобода на словото С ЕДНА ТЕЛЕВИЗИЯ,а сега е диктатура при която БКП СИ ИМА ТЕЛЕВИЗИЯ,РАДИОВОДЕЩИ,ТВВОДЕЩИ И ВЕСТНИК ДУМА.Страшна диктатура нали дрогаре?51% доверие в Гадев и то от проБКП цоциолози.Гола вОда!
305
13
 
16
 
! Отговори
Възмутен преди 4 години
То бива герберска злоба, бива, ама това е прекалено. Те жилят, защото усещат, че си отиват. Може ли мисирката Фандъкова да чете и да срича като неграмотна ученичка и две думи да не може да каже без да си ги чете от листче, което други са й написали. То и Плевневиев бе същият.Браво на ген. Румен Радев - достоен мъж, достоен офицер, достоен българин, достоен Президент! Време е за Президентска република! Народът е с Радев, затова ги е яд гереберите.
304
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименЧервените баби,като починат,правят место на герберските баби да легнат до тях и да си клюкарят за комунизъма.
303
7
 
12
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
ако аз бях на това шествие,но не бях защото съм твърде далече ,щях да дам на съд този,който ме е нарекъл "ПОЛУМАРГИНАЛ"!А той е известен!..Щях да го съдя ЛИЧНО НЕГО..
302
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То вече и полумаргиналите изоставиха предателя Радев, с него и около него останаха само маргинали.
301
11
 
8
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 4 години
Жалък PR на едно жалко селянче попаднало в политиката с потник и зелени чорапи.Българският народ го презира,а това ,че едва успяха да довлачат два автобуса дебилни маргинали да *** ,е доказателсвото
300
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дедо Боби предвидливо посети паметника на разсъмване.Представяте ли си да върви като Радев сред хората без да го е шобе ?!! Мани,мани,не ми се мисли.Конграчулейшън!
299
7
 
8
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
"полумаргинали"...От устата на ТЕЖКИ МАРГИНАЛИ тая простотия звучи смехотворно....май ше са оплези скоро пак Тиквата пред Радев..ГРОБАРИТЕ СА ОБРЕЧЕНИ!!!!..Нема какво да говорите с тях,просто излезте на улицата!ТИХО,МИРНО,СПОКОЙНО,но..НАСТОЯТЕЛНО!!!Конституцията ви дава това ПРАВО,а Морала превръща това право в ЗАДЪЛЖЕНИЕ!
298
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво става при второто пришествие?Идва страшния съд и няма измъкване.Никак!
297
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разбираме ви дрогаре,ЛАПАЧКАТА ВИ СЕ ИЗПЛЪЗВА ВЕЧЕ ДЕСЕТИНА ГОДИНИ а вие бяхте свикнали да ЛАПАТЕ ЦЕЛИ ШЕСТЕДЕСЕТ ГОДИНИ.На два пъти малко останахте гладни,после за малко дойдохте на власт АМА ВЕЧЕ ДЕСЕТ ГОДИНИ СТЕ ЛЕКО ОТСТРАНИ НА КАЦАТА С МЕДЕЦА,НЕ ТРАЕТЕ ВЕЧЕ НАЛИ??ББ бил копой А КАКЪВ Е ДОСТОПОЧТЕНИЯТ БОЖКОВ И ПОДОБНИТЕ МУ??Ангели благородни и неопетнени девици??А КОЙ ГИ НАПРАВИ МИЛИОНЕРИ И МИЛИАРДЕРИ,НЕ ЛИ ВАШАТА ПАРТИЯ=МАЙКА??Или вашите *** синове са кучета АМА ВАШИ??
296
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Президента Радев и г-жа Лъжа яхнаха политически паметта на Апостола!
295
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво правят червените баби като починат?ЦИК ги възкресява от гроба и почват да гласуват за герб
294
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разбирам ви,дрогари герберяги.Тежко е да загубите лапачката,защото акъла ви е ню ню и без субсидии на вожда не може да се обгрижвате.Време е да се хванете да работите.Не само с устата и щракалката.
293
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЧЕРВЕНИ ЧУКУ,,,НДУРИ И ХАСТАРА ДА СИ ОБЪРНЕТЕ КРЕМЪЛСКАТА АРМИЯ ВЕЧЕ НЕ МОЖЕ ДА ВИ ДОКАРА НА ВЛАСТ.Може само да злобеете и да пляската минуси по форумите.Ако Левски беше доживя до т.н осбождение ВИЕ РУБЛАДЖИИ МРЪ..СНИ ЩЯХТЕ ДА ГО УБИЕТЕ КАКТО СТЕ УБИЛИ СТАМБОЛОВ И ДОРИ ПО ОЩЕ ПО-ЖЕСТОК НАЧИН.ЛЕВСКИ Е БИЛ ВСЕБЪЛГАРСКИ РОДОЛЮБЕЦ А НЕ КСЕНОФОБ КАТО ВАС И Е МРАЗЕЛ РУСКАТА КОЧ..ИНА НА КОЯТО ВИЕ СЕ КЛАНЯТЕ.ВИЕ НЯМАТЕ ПРАВО ДА СЕ ДОБЛИЖАВАТЕ ДО ПАМЕТНИК НА ЛЕВСКИ,КЪРВАВО СЕМЕ ПРОКЪЛНАТО.
292
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А пък на мисирките е разпоредено да прочетат Винету.
291
5
 
9
 
! Отговори
ай бай преди 4 години
Пълни маргинали ще учат полумаргинали на ум,моля ти са.Привет от Пекин.
290
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всяка партя може да изкара неколкостотин ***..ота да викат ууу,горе,доле АМА ЗАЩО В ДЕНЯ ЗА ВЪЗПОМЕНАНИЕ НА ЛЕВСКИ бе червени бок..уци ЗАЩО??Узурпирахте Ботев,узурпирахте българската история,узурпирахте България и я продаВАТЕ на Кремъл вече 152 години,денационализрахте българи,асимиларахте турци,СМРАЗИХТЕ ХОРАТА,НАСЪСКВАТЕ НИ ЕДИН СРЕЩУ ДРУГ типично по комунистически.Хиляди пъти проклети да сте.КОпате го вече дъното,Копейкин ортак на КУКУндрела и нейната решетникова мас//ия/....
289
7
 
21
 
! Отговори
Миро: преди 4 години
ГЕРБ=ПРОСТАШКА ПАРТИЯ! И ДОЛНИ ***!
288
2
 
14
 
! Отговори
КЛ преди 4 години
На 3-ти март очаквам нова порция освирквания.На 2-ри юни трета.И така докато престанат да преиначават историята ни и да се гаврят с Героите ни.