Убиецът от Ханау с "лично послание до всички американци"

Възможно е да става дума за човек с психически отклонения
Обновена: 20 фев 2020 13:15 | 20 фев 2020 13:12, Елка Василева
72
Убиецът от Ханау с "лично послание до всички американци"
Кадър: YouTube

Стрелецът от германския град Ханау, застрелял 9 души снощи, вероятно е бил ръководен от дяснорадикални мотиви, възможно е обаче и да става дума за човек с психически отклонения. В намереното в дома му писмо според "Билдцайтунг" били изразени някои твърде объркани мисли, предаде Дойче веле.

Според информации от средите за сигурност само няколко дни преди кървавото деяние предполагаемият извършител е публикувал и видео в YouTube. На  перфектен английски в него той отправял "лично послание до всички американци". Клипът явно е бил заснет в частно жилище.

Още по темата
В него мъжът заявява, че в САЩ има подземни военни бази, които служели на дявола. Там се изтезавали и убивали деца. Американските граждани трябвало да се "пробудят" и  да излязат "на борба" срещу тези явления. Във видеото обаче няма никакво указание, че въпросният мъж смята да извърши кърваво престъпление.

Брутално престъпление разтърси град Ханау. При нападения срещу два наргиле бара през изминалата нощ там бяха убити девет души. Има и ранени.

Предполагаемият извършител е намерен мъртъв. Полицията е открила тялото му в дома му, където е имало и още един труп - с това броят на умрелите става общо 11.

Медии съобщават, че става дума за германец /Тобиас Р./, който е имал легално притежаван ловен билет. В колата му били намерени муниция и пълнители, съобщава "Билдцайтунг", позовавайки се на източници от полицията.

Междувременно Петер Бойт, вътрешен министър на провинция Хесен, съобщи официално, че собственикът на колата, с която е било извършено бягството от местопрестъплението в Ханау, е 43-годишен германец, родом от там, предаде Ройтерс.

Колата е намерена на адреса на собственика. Когато специалните части влезли вътре, открили две тела - на заподозрения и на 72-годишната му майка.

Според полицията стрелецът е избягал от местопрестъплението и е извършил самоубийство в дома си.

Бойт заяви на пресконференция, че се разследва терористично нападение, при което са убити 9 души в две заведения за наргилета в града, намиращ се източно от Франкфурт, предаде ДПА.

Един човек е бил сериозно ранен при атаката. Съобщава се за още много пострадали.

"Изхождайки от наличната информация до момента, категорично е имало ксенофобски мотив", каза Бойт.

Мъжът е бил ловец и е притежавал законно оръжията си, но никога не е влизал в полезрението на властите преди атаката, добави Бойт.

Говорителят на германското правителство Щефен Зайберт изрази съболезнование на близките на загиналите. "Нашите мисли днес са насочени към хората в Ханау, където бе извършено ужасяващото престъпление", написа той в Тwitter. Председателстващият Съвета на министрите от ЕС Шарл Мишел също поднесе съболезнования на близките на загиналите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още по темата: ГерманияубийствоХанау
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хей анонимен 61 същински като германеца разсъждаваш дано и теб те срещне такава съдба но не с куршум а със бомба на парчета да хвърчиш, едно съчувствие на сънародника си расист долен.
56
1
 
5
 
! Отговори
Коко преди 4 години
Съболезнования на близките на загиналия сега да кажа само руснаците са го обучили а българските кумонисти са направили клипа нали те са виновни за всичко интересно как и откъде му е дошло на акъла да говори точно за американските бази а не за някой други
55
2
 
6
 
! Отговори
Европейка преди 4 години
На всяко действие-противодействие.Кога ще го разберат управляващите?
54
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като му чета глупости все едно чета родните коментиращи... Пълен психо от всякъде
53
10
 
3
 
! Отговори
Смърт на нацистите и преди 4 години
Един от базите на сащ явно е този на снимката с промития мозък
52
24
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Типичен стредностатистически германец със странен поглед, мечтаещ да отвори отново Аушвиц и да натъпка всички поляци, руснаци, араби и българи в него. Обаче не си го признава да не го обвинят, че е нацист (което си е факт). И така събира, събира омраза вътре в себе си и накрая не издържа, вади пистолета и гърми на посоки. "Много злоба има в немското сърце, стига за всички" - украинска поговорка от втората световна.
51
4
 
3
 
! Отговори
Глобалния преди 4 години
Германецът Тубиас сега Леонсио ли да чакаме
50
3
 
36
 
! Отговори
Диана преди 4 години
Ако отидете в Лондон все едно сте в Бангладеш или Калкута? В Германия все едно си в Турция? На германците им писва и убийствата ще продължат! Наргиле баровете са ужасни смърдиви дупки,черни и зловещи физиономии!
49
14
 
22
 
! Отговори
Няма фъндък преди 4 години
Ако беше арабин веднага щяха да го обяват за терорист сега ще кажат че е бил психично нестабилен понеже е германец. Целият свят е лицемерен
48
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този тежък случай идва като доказателство, че мултикултурализма е една утопия, водеща след себе си много проблеми и малко позитиви. Модела в Европа е много сбъркан, но това тепърва ще го усетим на гърба си.
47
32
 
15
 
! Отговори
срам преди 4 години
Гнусен неонацист, расист и ксенофоб, убил невинен българин!
46
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До бай ПешоЖертвите официално са само имигранти, сред тях и един бг гражданин.
45
2
 
22
 
! Отговори
Tihomirr преди 4 години
Е като оставиха онези *** да им се качат на главата ще се случват такива неща.
44
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ха-ха-ха! Човекът е казал саматаистина, а журналистите го обявяватза луд. Ами четете, информирайте сеи после ще се смеете на неграмотните/дезинформативните журналистически писания.
43
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хахаха, нали само в САЩ се стреляха бе, либерасти, кво стана сега, как върви разпръжаването?
42
9
 
10
 
! Отговори
Petar, NY преди 4 години
Какви експерименти с хора, какви пет лева? Има луди хора навсякъде, не само в САЩ. Това, че някой е качил клип в тюба не значи, че е истина.
41
17
 
8
 
! Отговори
BG преди 4 години
Русофилите съвсем изпушиха !
40
12
 
22
 
! Отговори
Илина преди 4 години
За мен той е герой.
39
5
 
31
 
! Отговори
М преди 4 години
До НАСОЧВАМДа, в Зана 51 се правят чудовищни експерименти с деца и възрастни, но явно тя не е единствена на територията на САЩ.
38
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 20По своите фамилните драми ли направи тази статистика?... Хахаха?