България няма враждебно отношение към партньорите си

Георг Георгиев убеден, че страната ни не води антируска кампания
Обновена: 21 фев 2020 21:34 | 21 фев 2020 21:33, Екип на Dnes.bg
43

Американските спецслужби са разгърнали в Източна Европа кампания, насочена срещу добросъседските отношения с Русия, а неин епицентър е България. Това заяви говорителят на Руската служба за външно разузнаване Сергей Иванов.

"Не знам такава информация да е дошла от официални източници. Изграждаме едни много прагматични двустранни взаимоотношения, които се демонстрират и отсреща на най-високо ниво между нашите две страни. Работи се в много сфери на взаимен интерес. Не бих могъл да проявя разбиране към такива изказвания", коментира зам.-външният министър Георг Георгиев в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му България никога не е имала враждебно отношение, към който и да е от партньорите си.

"Много често срещан приом стана това, когато на някого някоя тема не му е удобна, да започва да внушава на хората паника. По какъв по-добър начин да уплашиш даден човек от това да кажеш, че нещо ще му бръкне в джоба?", коментира Георгиев пред Bulgaria ON AIR.

Той изрази мнение, че достатъчно добре финансовият министър, БНБ, Бюджетната комисия в Народното събрание и министър-председателят са обосновали страните на това какво представляват страните за присъединяване на България към чакалнята на еврозоната.

Георгиев коментира и нападките, които ГЕРБ отправи към президента Румен Радев, че на честванията на паметта на Васил Левски, под патронажа на държавния глава, е била поругана паметта на Апостола.

"Проблемът на президента не е с ГЕРБ. Той е на президента с целия български народ. Той не дължи извинение на нас, а на всеки един, който се почувства засегнат от неговото меко казано цинично поведение онзи ден", заяви той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
5
 
! Отговори
Shark преди 4 години
До До 31. А сега за какво са ни питали? За какво се направи референдум? За нищо. Един референдум имаше, този на Слави, и те не признаха резултатите. Това ли ти е демокрацията! Правят каквото си искат, т.е. каквото им каже презокеанския господар. Плюя на тази демокрация! Това е самоуправство, по-лошо от бай Тошовото!!!!
40
3
 
0
 
! Отговори
Мартин преди 4 години
Колкото и да се пънете и плюете по форумите Техноимпекската костовица няма кой да я избере.. и Борисов не е цвете, но тази алчна за власт жена е ужас. Покупката на гласове беше изкопирана от дпа и бсп. Колкото до Русия всички сме с нея.. никога на война с Русия но икономически сме с ЕС. А радев се *** с цирка пред паметника..
39
1
 
5
 
! Отговори
Shark преди 4 години
Не е вярно. България,т.е. българското продажно правителство води враждебна политика към Русия. И хубаво че нищо не зависи от нас, та не ни обръщат внимание.
38
2
 
4
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Напротив, имаме враждебно отношение към Русия.
37
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко ще си изкара мандата и после ДПС,ОП и БСП да идват!Тоя и той глупости ръси.Абе еййй,герберите спряха парите на Орешарски,като ни злепоставиха пред ЕС и използваха връзците на Цецоууу да блокират парите,правителството остана без една стотинка и затова падна,много мръсни номера направиха герберите.
36
1
 
6
 
! Отговори
ББ преди 4 години
вън чуждопоклонниците хранени,образовани и лекувани с парите от нашите данъци...вън фили и фоби...еничарството не е ценност в Родината ни...Бог да пази България
35
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя що е Георг? Какво му е лошото на хубавото българско име ГЕОРГИ :)Явно детенце на снобско германофилско семейство и префърцунени родителиПак добре, че не е Джордж или Хорхе...
34
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До 31Отново на разбрах колко пъти през последните 30 г са питали народа за ключове решения? Колко референдума е имало? За присъединяването към НАТО?Също, откъде черпиш данни в такъв случай че ВСИЧКИ българи искат краварски военни бази?Май, май ще излезе, че присъединяването на Крим е по-законно от присъединяването на България към НАТО, което беше решено само от една шайка предателиС мен манипулацийките не вървят, излишно е да се хабиш в тази посока
33
8
 
3
 
! Отговори
нормален преди 4 години
Като видя думата ,,герберасти" и разбирам че това са хора под и около 30 годишни.-никога не са имали реален досег със социализма-недоносче на Живков,Луканови Виденов!......Или чугунени глави на същества над 80 години !
32
6
 
5
 
! Отговори
До 31 преди 4 години
А преди тези 30 не само не питаха ,ами задължаваха. и ако не изпълнявахме ,,ключови решения"-Московска 5 или Белене,Ловеч или Скравена.И всяко питане за разлика от последните 30,завършваше с 99"99%!!! Това ли искаш млади другарю? България не е държава от 30 години КОГАТО СЕ ПОЯВИХТЕ ВИЕ ***,ХЕЙТЪРИ И ПЛАТЕНИ МУШМОРОЦИ!...Ние имаме памет а не тролене!
31
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЗА 28Дай доказателства.Такова може да бъде например нефалшифицирани резултати от референдумПокажи резултати от референдум дали българите искат военни бази на краварите в страната сиИзобщо покажи колко пъти са питали народа за ключови решения през последните 30 гВсичко друго са голи тролски безсмислени напъни
30
9
 
5
 
! Отговори
ЗА 28 преди 4 години
До АнонименДА! ТАЗИ ДЪЛБОКА ИСТИНА Е РЕЗУЛТАТ ОТ МНЕНИЕТО НА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ ОСВЕН ПОКВАРЕНИТЕ РУСОФИЛСКИ РОМИ.
29
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БЪЛГАРИТЕ ХАРЕСВАТ АМЕРИКАНСКИТЕ БАЗИ В БЪЛГАРИЯ.
28
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен"АМЕРИКАНСКИТЕ БАЗИ СА ЖЕЛАНИ ОТ БЪЛГАРИТЕ ЗА ДА ЗАЩИТЯТ СТРАНАТА ОТ РУСИЯ."Тази дълбока истина с допитване до всички българи ли я научи?Аз не знам нито един, от големия брой българи които познавам, който да желае краварски бази на бг територияНито някой, който да се страхува от нападение от РусияОбаче! В едни особени медицински заведения не само се страхуват, ами и търсят руснаци под леглата... И броя на пациентите на тия заведения скочи няколко пъти с демокрацията
27
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русия работи с Радев. С Бойко не.
26
1
 
5
 
! Отговори
ББ преди 4 години
всички сте нечий хора бе м.*** ви продажна,само фили и фоби,аре вън от Родината ми ко.елета продажни,само крадете,расипвате и внасяте разделение...вън чуждопоклонниците от Родината ни
25
2
 
5
 
! Отговори
:(( преди 4 години
Ами че вземи турни едни очилца, моето момче, щом не виждаш враждебно отношение! И преди всичко подай оставка, че е срамота да седиш на поста си такъв недовиждащ!Правителството и герберастите се разсипаха да плюят, да провокират и да саботират проекти на Русия, пропагандата сее анти-руски лъжи с неподозирана ярост и мащаб, гонят се нищо не подозиращи руски дипломати без доказателства, краварите оклеветяват български съдии, скандали навсякъде, а той нашичкият все недовижда...
24
2
 
3
 
! Отговори
Да преди 4 години
До 23,Лъжец си...
23
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Враг✓1САМО РУСИЯ ПОЛЗВА БЪЛГАРСКАТА ЗЕМЯ БЕЗ РАЗРЕШЕНИЕ. АМЕРИКАНСКИТЕ БАЗИ СА ЖЕЛАНИ ОТ БЪЛГАРИТЕ ЗА ДА ЗАЩИТЯТ СТРАНАТА ОТ РУСИЯ.
22
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Руснаците си имат хора в България, Бойко Борисов не е техен човек и няма да бъде. Ясно му го показаха няколко пъти. Те работят само със техните си хора и с никой друг.