България ставала бойно поле за геополитическо влияние

Конфронтацията между САЩ и Русия ще продължава да се изостря
21 фев 2020 22:00, Екип на Dnes.bg
61

Според Москва България е епицентър на кампания срещу Русия. На какво се дължат обвиненията и имат ли основания?

"Това не са обвинения, това са факти. Не са толкова едностранчиво поставени, колкото ги изказва руската страна. Вижда се агресирането на руската политика в района да достига до своя апогей. Съответно, мобилизацията на всички руски служби достигат до българския политически живот и икономика", заяви бившият зам.-министър на външните работи Милен Керемидчиев в студиото на "Денят ON AIR".

Според него България става бойно поле за геополитическо влияние.
 
"През България ще продължават да се опитват да влизат руски интереси, които да се разпростират в региона. Но Сърбия доказа, че е троянският кон на Русия в района", отбеляза той.
Керемидчиев заяви, че много уважава позицията на премиера Борисов и неговото старание България да бъде балансьор.

"Но за съжаление конфронтацията между САЩ и Русия ще продължава да се изостря и България няма да има възможност да лавира", каза бившият зам.-министър.

На България и Румъния ще се оказва все по-голямо влияние като източно крило на НАТО, защото неясната позиция на Турция, всъщнос дават основание на двете страни да засилят своето присъствие в Черно море и да станат основни фактори на присъствието на НАТО в региона срещу увеличаващата се руска агресия.
"САЩ ще се опита да забави максимално Южен поток", смята Керемидчиев.

Той беше категоричен, че Херо Мустафа е може би най-добрият, най-активният посланик, който САЩ са имали последните 20 години у нас.
 
"Европа плаща за своята сигурност. Путин и Ердоган са на ръба на военен конфликт", каза той. пред Bulgaria ON AIR.

И допълни, че Ердоган е довел страната си в тежка икономическа криза.

"Вижда се, че опозицията все повече се укрепва. Дните на Ердоган при всички положения са преброени. По-вероятно е това да се случи при предсрочни избори", коментира темата Керемидчиев.

Според него "Зелената сделка" е много тежък въпрос за България, тъй като между 40% и 60% от електроснабдяването ни идва от въглищни централи.

"В момента няма крайна дата за затваряне на тези централи, но все пак 2050 г. е дадена като срок. Очаквам още много безсънни нощи и за бюджета на ЕС и за "Зелената сделка", но "Зелената сделка" върви по-добре. При всички положения ще имаме тежки няколко следващи години", смята бившият зам.-министър.

По темата за влизането на България в "чакалнята" на Еврозоната Керемидчиев коментира, че ако ние виждаме грешките на другите държави, оттук нататък основната цел на държавата ще бъде война със спекулата.

"В момента започват най-тежките преговори между Франция и Великобритания. В момента виждаме двустранни преговори, които са обсебени от Франция, но според мен една година няма да бъде достатъчна", подчерта той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
5
 
3
 
! Отговори
АМЕРИКА............. преди 4 години
До ПатриотТИ МОЯ СТРАНА - НА МЕЧТИТЕ!!!!!!
30
3
 
1
 
! Отговори
все едно преди 4 години
До само майка Турция!на кой господар ще робуваме! Поне сме комшии населени с братско турско малцинство
29
1
 
2
 
! Отговори
късно е чадо.... преди 4 години
На Ялтенската среща отдавна бе решена нашата съдба спрябо САЩ и СССР..........
28
5
 
1
 
! Отговори
много са далече преди 4 години
До САЩ -сбирщинатаСамо Турция ни свързва с Америка! Бягаме си от късмета! Поне да върнем Румелия!
27
12
 
2
 
! Отговори
само майка Турция! преди 4 години
До турчинаПет века ни е кърмила и бранела от московци! Познава ни най-добре и ще ни управлява!
26
1
 
7
 
! Отговори
САЩ -сбирщината преди 4 години
До КРАЛИ МАРКОСвърталище на криминално проявени от цял свят забегнали извън закона!!!!!!!!!!
25
1
 
2
 
! Отговори
двама се карат преди 4 години
ТЛЕТИЯ ПЕЧЕЛИ! - КОЙ ЩЕ Е ТОЙ? И НИЕ ПОКРАЙНЕГО!
24
3
 
3
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Де се чете гейополитическо влияние.
23
9
 
16
 
! Отговори
КРАЛИ МАРКО преди 4 години
Мразя сащ с цялата си душа, и с цялото си сърце. Те са съвременните нацисти на земята. Убийци които безнаказано унищожават беззащитни държави като Ирак ,Сирия ,Виетнам ,Панама ,Куба и още , и още. Желая им с цялото си сърце, и душа да изчезнат от лицето на земята. Нека Бог помага за това велико начинание. Защото това сащ е Сатаната и трябва да бъде унищожен, за да просъществува Доброто.
22
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
САЩ искат да разпаднат ЕС, затова изкараха англетата. Използват Източна Европа и я насъскват не само срещу Русия, но и срещу Западна Европа. Новия троянски кон е Полша. Абе разделяй и владей. Мислех че по-лошо от СССР и Нацистите няма преди да видя какво представляват САЩ. Какво стана с Асандж, още ли го изтезават британските псeта.
21
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този лъже като разпран!Изобщо не догледах манипулациите и лъжите му.
20
4
 
12
 
! Отговори
Северна Корея преди 4 години
До АнонименХаресва ми мисленето ти, но...винаги има но.В момента има паника заради корона вирус, само се предполага че е пуснат от Щатите.Не може да изместиш група от хора, толкова които са се вкопчили отдавна във власта ей така...САЩ винаги са смучели от другите държави, разликата с нас е, че не сме ангглосаксонци или франки.Ние за тях сме просто геополитически натиск.
19
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нашето време се отличава с това, че сме свидетели на възникването на третия полюс в световнатта сратегическа игра - Китай. Интересно е , че буквално в поледните дни изтече договора за стратегическо сътрудничество между Филипините и САЩ. А Филипините са една страна, която вече има 103-милионно население! Филипините заявиха, че няма да подновят договора със САЩ и явно преминават на страната на Китай. Това се нарича тектонично разместване на платовете в световната политика
18
22
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Рублата е 2.8 стотинки. И тея ще ни дават наклон в живота!
17
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И язе бех русофил ама напоследък доста ги направих руснаците. Що не го ду...т ?
16
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Увеличаващата се руска агресия" - една напълно измислена мантра, особено като се има предвид, че американците се месят навсякъде по света и ръсиха бомби в много страни. Не мога да я видя тази увеличаваща се руска агресия
15
7
 
2
 
! Отговори
турчина преди 4 години
споко мисирката ще оправи всичко,гаспод само здраве да му дава
14
7
 
16
 
! Отговори
Северна Корея преди 4 години
До Анонимен 16Ще си останете май само с вашите тролпве, продължавайте в същия дух.Може би след време ще си чатиш/чатите със себе си.Ако наистина си този, който предполагам, просто спирам да посещавам сайта.Този който имам предвид е болен русофоб, а това е болест.Аз не мразя никой и искам да си кажа мнението, но щом има болни, просто не става.
13
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Северна КореяАМА МОЛЯ ТИ СЕ, ТЕ РУСНАЦИТЕ НЕ МРАЗЯТ БЪЛГАРИЯ ТЕ Я ОБИЧАТ КАТО СВОЯ СОБСТВЕНОСТ ХАХАХА КАКТО КРАДЦИТЕ ОБИЧАТ ЧУЖДОТО.
12
8
 
13
 
! Отговори
Северна Корея преди 4 години
До фактАз не харесвам точно Русия, но определено не харесвам КАЛИНКИ!Всъщност, аз не мразя никой, но както виждате провокират и защитават Вожда на всяка цена.