Fitch Ratings потвърди кредитния рейтинг на България

Перспективата пред рейтинга остава положителна
22 фев 2020 11:48, Елка Василева
31
Fitch Ratings потвърди кредитния рейтинг на България
Снимка: архив, БГНЕС

Международната рейтингова агенция Fitch Ratings потвърди дългосрочния кредитен рейтинг на България в чуждестранна и местна валута "BBB". Перспективата пред рейтинга остава положителна, съобщи пресцентърът на Министерство на финансите /МФ/.

Fitch Ratings продължава да очаква силни фискални резултати през периода 2020-2021 г., подкрепени от стабилната макроикономическа среда и консервативно управление на бюджета. Силните приходи през миналата година спомогнаха за по-доброто представяне на фиска, уточняват от финансовото министерство.

От там посочват, че рейтинговата агенция поддържа прогнозата си за растеж на БВП от 3,3 процента през 2020-2021 година и уточняват, че влошената външна среда все още не е повлияла значително на България.

На първо място сред основните фактори, които биха могли да доведат до повишение на рейтинга, е посочено формалното присъединяване на България към ERM2. Съответно на първо място сред факторите, които биха довели до понижение на рейтинга, е изведено спирането на процеса на присъединяване към еврото, се посочва в съобщението.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гербавите *** се разтичат от новината!Няма такъв екстаз!
6
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен Алкохолик преди 4 години
Растежа на БВП е добре, но не чувам и дума за инфлацията. Тя е умишлено потискана и крита, а я момента е огромна. Направете съпоставка само 3 месеца назад и ще видите с колко са поскъпнали хранителни продукти и комунални услуги.
5
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оторизирал ги е пазара. Там няма наши и ваши, пазарите им вярват и за това оценката им тежи.
4
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Положителният рейтинг , защото сме отчели 3, 6 % растеж, а той е под 1%. Царе сме на стъкмистиката!
3
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нали разбирате какво значи това? "Влезте за да ви дадем кредит и да ни спасявате фалиралите банки."Освен всичко останало Еврозоната ще струва на всеки един от нас 1000 лв годишно за да имаме правото да ползваме парите които ще печатат те. За сметка на това те ще дават кредити които ще се ползват за строеж на магистрали за които освен че ще им връщаме кредитите ще си плащаме за да ползваме.Цялата схема е една огромна набутвация на пари,време и средства и в замяна на това ще си купите Бедност.
2
5
 
8
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
А тия са ? Кой ги е оторизирал да раздават рейтинги на държави ?Чети! Fitsh ratings е голяма световна рейтингова агенция!Само за това, че е дала полужителна оценка я отхвърляте. Вие искате ли да сме добре или гледате руските хибридни интереси!?
1
6
 
7
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
От там посочват, че рейтинговата агенция поддържа прогнозата си за растеж на БВП от 3,3 процента през 2020-2021 година и уточняват, че влошената външна среда все още не е повлияла значително на България.И това всичко е Благодарение на господин Борисов и цялото правителство. Слава Во Веки Веков!