Радев противопоставял институциите, не било нормално

Организирана агитка направила скандала на Паметника на Левски
191
Радев противопоставял институциите, не било нормално
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Не е нормално това противопоставяне, което президентът започна спрямо институциите. Това наистина смущава". Това каза пред БНР Цвета Караянчева - председател на Народното събрание. Според нея той трябва да направи така, че всички институции при него да си говорят нормално.

Още по темата

В предаването "Неделя 150" Караянчева уточни, че ако президентът посочва конкретни проблеми, критиките му ще са приемливи. Тя припомни, че на тържеството за 30-годишнината на КНСБ и тя, и премиерът Бойко Борисов са подали ръка на Румен Радев, защото "ние не сме Цвета, Бойко, Румен. Ние сме институции, които помежду си трябва да имат нормален и успешен диалог".

По думите на Караянчева президентът трудно е подал ръка на премиера.

"В трите години от мандата си президентът чертае разделителни линии. Това видяхме и в шествието, което той оглави, разделено от шествието, което организираше Столичната община - заедно с патриарха, аз също бях имаше и депутати от БСП. На 19-и февруари, когато България се прекланя пред своя най-чист и най-смислен герой, не биваше да се случва това. Какво иска президентът да каже с това шествие: "Вижте, аз мога да събера много хора". И какво от това", каза още тя.

Председателката на Народното събрание беше категорична, че шествието, което е повел президентът в деня на Левски, не е било всенародно шествие. Тя коментира, че не би имало такова освиркване на кметицата на София Йорданка Фандъкова, ако не е било това организирано шествие, чийто патрон беше Румен Радев, преди честването на паметника на Апостола. Тя нарече "организирана агитка" скандиращите и освиркващите.

"Искрено се надявам, че президентът ще промени отношението се спрямо влизането на България в ERM 2", заяви Караянчева и посочи изказването на Радев, в което той заяви, че снема доверието си от правителството.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
18
 
6
 
! Отговори
GG преди 4 години
До националистПо слаб президент не сме имали. Дори Роската беше по добре, което тогава ми се струваше невъзможно. Да не говорим, че Радев е отблъскващо грозен и противен ! Абсолютно всяко негово изказване е с омразен и злобен тон. Много противен плъх наистина.
79
1
 
8
 
! Отговори
GG преди 4 години
Не съм виждал по тъпо парче от този Shark
78
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Алтернатива на досегашното има- образовани и почтени млади хора, с ново мислене и загриженост за бъдещето на България и народа й.------Ако има, да се покажат. Ако ги харесам, ще гласувам за тях. А ако смятат да ми чупят държавата, да ми се натрапват и да взимат властта със сила, просто ще бъдат бити и изтребени. Аз имам достатъчно акъл и образование да преценя кой става. Костя Копейкин не ставаи за *** за зеле.
77
8
 
16
 
! Отговори
тя преди 4 години
Те вместо да се замислят , защо хората ги освиркват - Радев им виновен !
76
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боко изпроставял институциите, не било нормал
75
7
 
16
 
! Отговори
тя преди 4 години
Какво е виновен Радев , че хората не харесват Фандъкова ?
74
10
 
7
 
! Отговори
Чичо преди 4 години
Абе що не дойде Радев и ,,радевистите", да върнем пак строежа на ,,зрелия социализъм" че тогава да видите как ще останем два милиона.Ще почне такова ,,бегание " от вас,както през 90те ,като отвориха границите и не стреляха вече на месо.Тогава над два милиона драснаха та се не видяха далеч от Живков,Луканов и Виденов,хем нямаше още Терминал 2.Сега е идими ,дойди ми ,но тогава никой и не помисляше да си дойде поне за малко,да види родителите си.Страхът още властваше! А днес,пей сърце-където щеш!!
73
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Радев е един *** и настройва хората еднк срещу други.
72
2
 
7
 
! Отговори
До Т.Шак преди 4 години
Когато едно лице говори от първо лице,множествено число,издава признаци на шизофрения.Може би те са единствените, които нямат проблеми с управляващите.Просто не могат да ги осмислят.
71
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ти знаеш ли, че тогавашният лев беше обезпечен със злато, а сегашните хартии и за тоалетната не стават! ------ Тогава или сега можеше да извадиш пари и да си купиш злато легално? Лъжец нагъл...
70
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не може да кажеш истината и да те обвиняват, че се противопоставяш на лъжата.Противоречие е, че крадливи и нечестиви политици нямат срам да застанат пред лицето на един честен революционер.С право на гражданин казвам - изпълнителната власт със своите неграмотни служители, противопоставя обществото на истината, достойнството и честта на един идол за българие, заради неудобните му качества.Радев не е сам. Тревога!Ако не беше прав, нямаше да има толкова вой.
69
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Време е всички партии да се махнат от полетическата сзета. Завинаги! 30г употребяваха държавата за партийни и лични нужди. България днес е бледа и жалка имитация на това, което трябва да бъде. Алтернатива на досегашното има- образовани и почтени млади хора, с ново мислене и загриженост за бъдещето на България и народа й.
68
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А в същото време да имаме най-ниски доходи в Европа-------- Ти как смяташ, може ли някоя друга държава да е с по-ниски доходи от нас? Кой предлагаш да влезе в тая роля? Кога не сме били най-смачканата държава? Във СИВ какви ни бяха доходите?
67
4
 
11
 
! Отговори
Shark преди 4 години
До 88. Ти пък откъде знаеш от кое поколение съм. Много ясновидци тук беее, знаете кой от кое поколение е, какво мисли, как живее. Да, знам колко високи доходи имахме и знам какво можеше да се купи с тогавашния 1 лв!!!! Ти знаеш ли, че тогавашният лев беше обезпечен със злато, а сегашните хартии и за тоалетната не стават! И да те питам, сега животът ни НОРМАЛЕН ли е?! Ще излъжеш, знам! Знаеш, че не е, но ще излъжеш.
66
3
 
14
 
! Отговори
Ами то преди 4 години
И вие не трябваше да крадете,но не се спряхте.
65
12
 
5
 
! Отговори
Т.Шак преди 4 години
До Бенджамин ФранклинБенджи, Колкото и да ти е трудно да го проумееш, повечето хора нямаме проблем с властите. Не искаме да ги сменяме. Има още какво да се желае от тях, но предвид алтернативите, които ни се предлагат, не изпитваме нужда да се противопоставяме на властта.
64
16
 
8
 
! Отговори
До Shark преди 4 години
Ти знаеш ли колко града стояха при соца на воден режим,знаеш ли колко ,,високи" доходи имахме ,знаеш ли какво са празни щандове ,даже и *** нямаше и да ти въведат купони за храна и режим на тока посред зима И да ходят да проверяват дали си включил отоплителна печка извън разрешеното време и да глобяват за това.Знаеш ли че 50 години целият ни живот беше НЕНОРМАЛЕН бе юнак ?И нямаше право да кажеш гък. Широко и задоволено ви е днес около врата поколение разглезено,не познало мъки и лишения
63
5
 
20
 
! Отговори
Бенджамин Франклин преди 4 години
"Право на всеки гражданин е да оспорва властта.Там,където свършва свободата , съпротивата се превръща в дълг на всеки един гражданин'".Но Пекинската патица не може да го разбере.
62
12
 
5
 
! Отговори
До 72 преди 4 години
Е кажи алтернативата ,кои предлагаш,какви структури ,какви идеи освен популизъм и общи приказки и само в днешно време се върши нещо а не като при Луканов,Беров Попов,Виденов царя и т.н.Бойко до година -две ще си иде и.......пак ли Румен Гечев Р.Овчаров,К.Добрев и т.н.Ами играхме го вече това със социализма много пъти-не става.....Не какво си бил а какво изповядаш и вършиш в момента.Не може в една държава изповядала 55 години социализъм и постсоциализъм ,да го желаем пак.И Путин не го ще даже!
61
7
 
24
 
! Отговори
Shark преди 4 години
А нормално ли е цял град да стои без вода вече месеци наред, нормално ли е деца да бъдат разкарвани по болниците и да не искат да ги приемат, нормално ли е Боко да лъже с всяко отваряне на устата си и нагло да обяснява колко сме добре. А в същото време да имаме най-ниски доходи в Европа и да ядем отпадъците им?! Това нормално ли е. Е, вероятно за геребрунгелските комунисти е нормално, да. Те ще защитават великия вожд дори с цената на живота си. Та нали все пак са си комунисти!