Спирането на "Луковмарш" - паметно събитие!

Усилията на всички власти дали добър резултат
240
Спирането на "Луковмарш" - паметно събитие!
Снимка: МВнР

Вчера се случи много паметно и историческо събитие с оглед на факта, че от 17 г. не сме наблюдавало подобно нещо, а именно така нареченият „Луквовмарш“ да бъде предотвратен. Това каза Георг Георгиев, заместник-министър на външните работи, във връзка с несъстоялото се след забрана на Столична община, за първи път от 17 г. факелното шествие на ултранационалисти и неонацисти, известно като „Луковмарш“, предаде „Фокус“.

Още по темата

"Усилията на българското правителство, местните власи, организациите в България и цялата българска общественост резултираха по улиците да не видим маршируващи, с факти, хора облечени в униформа, силно наподобяващи тези от времето на национално социалистическия режим. Смятам че това, което успяхме да постигнем вчера да не разрешим много натрапчивата и остра миризма на радикализма, крайностите, антисемитизма, дискриминацията да шестват по софийските булеварди е един много голям напредък и инвестиция в нашето общество. Инвестиция по пътя на това да можем да отличим грозното от цивилизованото, доброто от злото, да изградим една имунна система, която по никакъв начин да не толерира", добави зам. - министърът на външните работи.

"Това трябва да е тенденция, която да се задълбочи, която да продължи във времето напред и която да превентира следващи опити на същите радикали да опитата да видоизменят марша и да го трансформират в някаква друга форма. Тук аз най-отговорно заявявам, че няма да позволим и продължаващите и други форми на провеждане на такива петнящо репутацията на нашата държава мероприятия. Те нямат място в София, те нямат място в нашето цивилизовано общество, те нямат място сред нас", каза още той.

"Ако искаме да докажем развитието си трябва да се противопоставим на всякаква такава проява. Сигурен съм, че водени от своя справедлив гняв към едни подобни много грозни действия ще го направим по най-подходящия начин", допълни Георгиев.
 


240
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
201
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
..ранените пленени партизани! Лично - осактил е една наша братовчедка, уморил е и свой роднина.С големия си хирургически талант!Но е бил куражлия и с достойнство - разстрелян е последен, защото е трябвало да констатира смъртта на всеки убит!
Виолета Якова е хваната, измъчвана и зверски убита от фашагите.
За Чиполино ще кажа едно - като си нямате истински герои, вдигате за знаме измислен!
Измислени бойни подвизи, при това глупаво! Мошеник, рушветчия, взел огромни комисиони за зенитките "Шкода".
200
0
 
0
 
! Отговори
До Анонимен 202 преди 1 месец
Казваш "срамота". По-полека! Изброените от теб величия са много нееднозначно приети в нашето общество. Ген. М.Савов има своята роля във войните на България - и при Сливница, и в Балканската, и в Междусъюзническата. Далеч не всичките му действия заслужават акламации! Чаталджа, националната катастрофа последвала Междусъюзническата! "Великият" проф. Станишев е съден от Народния съд,, не от т.нар., а от легитимния Народен съд! Подписал е обявяването на война на САЩ и UK, ЗЗД и заповед за разстрел на
199
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Забраниха го, ама пак си минаха ...
198
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Улицата си се казва "Виолета Якова" в чест на тази същата терористка.
Дали сега някой е прибавил едно "ч" в името, не знам. Трябва да се иде и да се види на място.
Срамота е това име да е редом с името на героя от Балканската война ген. Савов, с името на достойния проф. Станишев-жертва на т.нар. Народен съд и с името на
Н.В. Царица Йоана. Кой е допуснал това?
197
0
 
4
 
! Отговори
Проверих на картата, преди 1 месец
поне тази в Гугъл. В "Люлин-2" има улица "Виолета ЯЧкова". Не знам дали това е онази същата Виолета Якова. В мрежата няма никакви данни за жена на име Виолет Ячкова, което да е заслужило столична улица да носи нейното име. Прави впечатление това, че улиците, съседни на "Виолета Ячкова", се казват "Проф. Александър Станишев", "Генерал Михаил Савов","Царица Йоана"
Стоил Яков е свързан и с ДСБ, и с РБ, и с "Нова република". Наистина ли е племенник на онази Виолета Якова?
Вече не знам какво да мисля
196
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 197

И ит моето всички са с ниските пенсии, защото им беле забранено, да са нещо повече дълги годни. Но спокойно - сега пак имаме пари! Като няма държава, която да ни подтиска, винаги се оправяме!
195
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 197

Идва ми на акъла, затова стойм на страна от тези неща, доколкото е възможно.
Но не ги съжалявам, защото ТЕ бяха основата на комунизма. Те вилняха след 9ти, трошаха магазини, палеха глага на държавата, размятайкинчарвенто знаме! Групичи от 20 годишни новоизлюпени партизанчета правиха золуми. Масите пляскаха, когато подобни на Гешев, изкарваха шкафове и дивани с “Вижте ги те изетници кви са богати” ...
А за другите си прав - бесенка трябва!
194
1
 
6
 
! Отговори
А ако някой събира преди 1 месец
Подписи срещу гей парада, иде полиция да ги пръска и да изченат документите, нали?

Що! Щото 5000 подписа се събраха за часове, а ако продължаваше така, щяха да са 50000 за дни и поне 500000, ако беле продължило няколко седмици ...
193
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 194

Не ти ли идва наум, че сред тези, които "гинат" с по 200 лева пенсии има и хора от семейства като твоето?
Защото онези, които се довлякоха в София с га.ло.ши на бос крак и с омазнени кас.ке.ти, се подредиха на добри заплати, а децата и внуците им бяха с привилегии.
Те не се мъчат днес с нищожни пенсии.
Член на БКП или на БСП е с ниска пенсия, само ако е бил наивник, вярващ в това, което му приказват лицемерите и е работил за някакво илюзорно светло бъдеще.
192
2
 
6
 
! Отговори
Йорданака Фандъчкова преди 1 месец
след като забраних Луков марш , на вас софиянци-гой и на вашите деца оставям прекрасния гей-прайд задължително да участвате всички под строй и да му се радвате
191
5
 
2
 
! Отговори
Все смрад преди 1 месец
Не харесвам нито българските нацисти,нито ***. Все смрад.
190
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Комунистите дойдоха и от еха имущество т семейството ми, на огромна стойност.
Тъй като не минал номера с “фашисти са”, поради факта че всеки го знаел като хора, помагали на другите, просто им отнели всичко, забранили им да практикуват професиите си (имало е освен търговци, също така адвокати в чужбина, лекар и бижутер и НЕ не сме евреи, не че има значение!), поради “идеологически различия”.
Радвам се, че падна комунизма и пенсиите сега гинат с 200 лева заплати!
189
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Проблемът е, че такива забрани създават крайните движения. Не можеш да хванеш една група от хира, да им кажеш че не стават за нишо, че няма значение какво искат и чувстват, да ги намачкал в ъгъла, без адекватен диалог и да се надяваш, че ще се критнат и ше отмине всичко ...
Просто в един момент ше се съберат стотици хиляди такива и някой ще яхне вълната от недоволство ...
188
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не знам - бал си имаше, ама според тоя бил спрян.
187
1
 
15
 
! Отговори
Питащ преди 1 месец
!. Какво общо има с Луков марш Външно министерство, след като това си е изцяло вътрешен въпрос?
2. Защо посолството на САЩ прави коментари (одобрява, неодобрява и т.н.) по въпроси, изцяло в компетенциите на България, а не на САЩ?
3. Не трябва ли точно МВнР да обърне внимание на това посолство да не се меси във вътрешните ни работи?
186
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много се плашат управляващите от прояви на сила сред народа. Виж гейовете са друго нещо, безобидни са, не могат правителство да свалят.
185
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Но за това пък Гей парада тази година ще бъде още по-грандиозен.
184
7
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
а девети септември кога ще го забранят за честване. Нали няма разлика между социализъм и комунизъм.
183
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
а шествия на ултраси защо не спряхте ???
182
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
а гей парада защо не спряхте? а шествията на комунисти касапи защо не спряхте ?