Станишев гневен: Броим си греховете, не формираме политики!

Заради това БСП не заемала позиции и не печелила доверие
45
Станишев гневен: Броим си греховете, не формираме политики!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

БСП е в надпревара кой е по-симпатичен, красив или какви грехове има, а не формира политики. Повече се занимаваме със себе си, отколкото с това, което вълнува хората, не се занимаваме с реалния живот. Тази критика отправи президентът на ПЕС Сергей Станишев преди заседанието на червения пленум, който се събра на "Позитано" 20, цитиран от "24 часа".

Тръгваме към конгрес на партията без никакви политически послания, допълни той. Улисани в тази надпревара, не заемаме позиции и не печелим доверие, допълни Станишев.

Той даде пример с темата за еврото, по която в последните дни се разгаряла "излишна истерия". БСП има ясна позиция от конгрес на партията с конкретни предложения. Но никой не поставя същинският въпрос - че въпросът за еврото е за това дали България иска да е в ядрото на ЕС или в периферията, обясни Станишев.

Когато няма диалог, трудно се постига обединение, коментира той ситуацията в партията. И изрази тревога от кампанията по номиниране и избор на лидер, която се извършвала по много неясни правила. Всички разумни предложения да направят този вот прозрачен бяха отхвърлени, а апаратът е превърнат в инструмент за натиск при номинации, обясни Станишев и упрекна червената ЦИК, че дописва правилата.

Кампанията върви конструктивно, много добри кандидати има, коментира пък зам.-шефката на червената група Весела Лечева. Има различни мнения по отношение на лидера, но това е добър начин хората да си изразяват мнението, допълни тя. А по повод обвиненията за натиск обясни, че за целта БСП има добре работеща контролна комисия.
След като аз не съм правил организация, а имам номинации, значи е нормално, каза пък Костадин Паскалев.

Имам номинация, но има много опции, при нас всичко е предпоследно, обяви и лидерът на червените в Пловдивско Георги Гергов.
Пленумът днес трябва да насрочи дата за червения конгрес през май.

Форумът да е преди избора на председател, поискал обаче в залата Михаил Миков. Досегашният председател да се отчете на органа, който го е избрал и конгресът да приеме политическата рамка, в която ще работи бъдещият лидер, аргументирал се той. Не може първо да го изберем и после да кроим рамка според човека, конгресът задава рамката, в която се изготвят платформите на кандидатите, обяснил бившият соцлидер.

Проф. Захари Захариев пък поискал конгресът да проведе едно заседание преди избора и едно - след него.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още по темата: БСПСергей Станишев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
17
 
! Отговори
Бай Иван преди 4 години
Остап Бендер пак се появи.Тоя до пенсия ще е на държавна хранилка ,като екзотично същество!
14
0
 
12
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
От кръстословица: - Гневен съсел? - Станишев...
13
6
 
5
 
! Отговори
до 13 преди 4 години
Що така бе, появяването на крушовската *** да не би да вдига рейтинга? На дъното сте вече, Краднилие ви тегли към дъното.
12
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всяко появяване на съсела струва падане на рейтинга на БЕСИпето поне с 3%.
11
0
 
15
 
! Отговори
Мунчо преди 4 години
Тоя кога за заменките,"изгубени" секретни документи и "излъскване имиджа на Бълтгария" с едни милиони по сметката на любовницата му,сегашна жена?
10
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ти пък от къде изпълзя и защо?
9
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Станишев е най-десният политик в българската история. Издействал "Мечтата на всеки либертарианец по света и у нас" - плоският данък десятък и обложил най-бедните работници с минимална заплата. Крайнодесните му политики в полза на богатите се харесаха на всички следващи крайнодесни партии на власт.
8
1
 
12
 
! Отговори
Картофчо преди 4 години
Тоя пак ли има очи да се показва?Това наглостта граници няма!За 5-ти път всички хора го изхвърлят през вратата, а той се промъкне обратно през някой открехнат прозорец, а в краен случай и през някоя миша дупка!
7
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А бе народ дето гласува за комунисти не ми го хвали
6
3
 
11
 
! Отговори
Бузлоджанец преди 4 години
Станишка, най-после да кажеш едно правилно нещо. БСП е толкова грешна, че ви трябва много време да се преборите с греховете си. За това БСП да напусне политическия живот и когато си реши проблемите, след 10, след 20 години да се появи на политическата сцена. Иначе, само тровите живота на хората.
5
3
 
10
 
! Отговори
ктб преди 4 години
абе кво става с елена брюкселска? никаква я нема, почвам да се притеснявам! да не би да има битови синини под очите?
4
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Вяраг 1Да знаеш някой "комуноид" с капка морал? Би било интересно, все пак БКП са във вечния си "режим на избори" - дай пример за поне един такъв, за да могът всички останали проскубани "вълци" да го обезкостят на бърза ръка.
3
2
 
6
 
! Отговори
заинтересован преди 4 години
на пленума ше се разглежда ли кои другаре да бъдат съдени от другарския съд?!
2
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поздравление за снимката. Много е смешна.
1
1
 
20
 
! Отговори
Вяраг преди 4 години
Капка морал нее останала в теб забрави какъв страхлив водач беше