В отравянето на Гебрев - замесен руски шпионин

Работил в организация в Женева
25 фев 2020 21:21, Петя Славова
78
В отравянето на Гебрев - замесен руски шпионин
Снимка: БГНЕС

Руският разузнавач, участвал в отравянето на българския бизнесмен Емилиян Гебрев, работи под дипломатическо прикритие в мисията на Русия към Световната търговска организация в Женева.

Това твърди Съвместен доклад на разследващия сайт Белингкет, швейцарската медийна компания Тамедия и руския сайт Инсайдер. За разследването съобщава беларуската телевизия Белсат ТВ.

Още по темата

"Егор Гордиенко, член на руската военно-разузнавателна група, отровила бизнесмена Емилиян Гебрев в България, работи под дипломатическо прикритие в мисията на Русия към Световната търговска организация в Женева", цитира медията доклада.

Служителят на ГРУ е известен под името Георги Горшков, съобщава БГНЕС. Той е първият руски дипломат, заподозрян за участие в такова тежко престъпление, показва разследването. Пристигайки в България заедно с Денис Сергеев (известен още като Сергей Федотов) през април-май 2015 г., той се е опитал да убие местния предприемач Гебрев, съобщава Инсайдер.

Според твърденията на разследващите журналисти, Гордиенко-Горшков също е имал пръст и в опита за отравяне на бившия руски агент Сергей Скрипал в Солсбъри (Великобритания). Той е бил забелязан и в Крим през пролетта на 2014 г., когато Русия анексира полуострова. Мъжът фигурира в списъка на Интерпол.

След като разследващите журналисти публикуват доклада, служителят на ГРУ набързо напуснал Женева за Москва, съобщава телевизията

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
абе ей спрете да ни занимавате с тоя хей сплескан дето не си знае милионите забърсани по шуренайска линия, дреме ми на шпагата дали е отровен или не след като кой знае колко животи е отровил!
60
0
 
0
 
! Отговори
Ceser преди 4 години
Ял развалени храни в ресторанта И след това си е осрал и било отравяне *** Как не го е срам
59
4
 
4
 
! Отговори
Грух преди 4 години
Западът ме направи убеден русофил !Слава на Русия !
58
0
 
4
 
! Отговори
Грух преди 4 години
Хаха мчи тоя нали е жив, кво отравяне !
57
0
 
6
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
Пак ли го показахте. Да не са го отровили още веднъж? И все е облечен със същата жилетка.
56
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Да се чудиш!По-точно: Когато главатарят им се събуди, се оказа, че до него в леглото му е главата на брат му.
55
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 62Имат два избора:1. За добри пари да пишат онова, което се харесва на силните на деня.2. Да пасат овце, както предлагаше ББ.Сами са си избрали първия вариант, затова не ги съжалявам.
54
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е същият шпионин, който отрови Скрипал. Познаха го по походката! За Гебрев се чу по-късно и не мога да кажа, кой от случаите е първи. Но са ми интересни руските служби - агент провалил се в едно отравяне, изпращат да прави второ.Обяснявам само по един начин - пълна липса на фантазия в западните манипулатори. Или по-вероятно - пълна увереност във властта си над населението на Запада и никакъв стремеж да измислят нещо достоверно Утре може да кажат "лично Ленин го отрови" и ще искат да вярваме
53
1
 
8
 
! Отговори
АК-47 преди 4 години
Сти-га! Омръзна ни да ни занимавате с този. Не разбрахте ли, че лично Путин го е отровил, намазал е вратите на колата му, на къщата му, сложил е отрова в РУКОЛАТА му. Аман ...
52
2
 
5
 
! Отговори
антиджендар преди 4 години
До 60 АнонименПостоянно ли се дрогираш ! не ме учудва то това е типично за сороскитегендари
51
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Реално никой не му пука за този, но все някак трябва да се печели на гърба на нещо, ако ще то да е Русия.Разбирам ги журналистите и искрено ги съжалявам.
50
4
 
9
 
! Отговори
Да се чудиш! преди 4 години
Мили Боже! Това руснаците били ужасно некадърни отровители! Брей!!Абе бастардчета, ако ви се случи руснаци да ви нарочат, няма спасение! Преди години , когато ливански екстремисти бяха хванали техен човек, намериха главата на брата на главатаря им и моментално пуснаха човечеца! Руснаците каквото пипнат, свършват го перфектно! Само пълно *** може да разправя, че Решетников е дошъл да организира разведката им тук! Разузнавачи са като правило неруснаци - Зорге, разни английски петорки, Филби и др.
49
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До до 51Явно си голям подръжник на руските отровителски мисии. Всички убити от руснаците за тебе са ***, а самите отровители са носители на най-високия възможен човешки морал. Ето това най-много мразя у вас русофилите че винаги се мъчите да доказвате че Русия е права независимо какми долни мръсотии извършва.
48
1
 
3
 
! Отговори
Мозъчен Лекар преди 4 години
До Нацизъм=Болшевизъм "Имам мнение по статията но засега се въздържам от коментар."ГРИЖИШ ЛИ СЕ ЗА ПРОСТАТИТА СИ ?
47
5
 
1
 
! Отговори
Нацизъм=Болшевизъм преди 4 години
Имам мнение по статията но засега се въздържам от коментар.
46
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен"До Патриот Кой Стамболов ,крадеца на *** по време на войната ,?Оня ,дето се крил облечен като мома с с .Стамболово ,два месеца по време на Априлското въстание"Оня дето страхливите русофили го разсякоха насред София.
45
3
 
2
 
! Отговори
ивчо преди 4 години
до :):)не се занимавай, то е ясно, фактите във вид на цифри и аритметика не да винаги приятни, трудно се смилат, по лесно е да се ехидничи...
44
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По внимателно с руколата ! После руснаците виновни .
43
4
 
2
 
! Отговори
:):) преди 4 години
алоо Хахахахахахахахабе мноо прос си бе пич, сляп да беше щеше да схванеш ивака какво ти е написал с цифри. Хайде объркал е едно 14 с 13. Та за теб еспешали фор ю, 73+(13+14), ся стопли ли бе чук
42
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Патриот Кой Стамболов ,крадеца на *** по време на войната ,?Оня ,дето се крил облечен като мома с с .Стамболово ,два месеца по време на Априлското въстание ? Написалият писмото до Султана ,където предлага да ни върне пак под неговото управление ? И уплашил Султана ,та той го наресъл ...... ,,серсемин ,иска да ни вкара пак във война ....