В отравянето на Гебрев - замесен руски шпионин

Работил в организация в Женева
25 фев 2020 21:21, Петя Славова
78
В отравянето на Гебрев - замесен руски шпионин
Снимка: БГНЕС

Руският разузнавач, участвал в отравянето на българския бизнесмен Емилиян Гебрев, работи под дипломатическо прикритие в мисията на Русия към Световната търговска организация в Женева.

Това твърди Съвместен доклад на разследващия сайт Белингкет, швейцарската медийна компания Тамедия и руския сайт Инсайдер. За разследването съобщава беларуската телевизия Белсат ТВ.

Още по темата

"Егор Гордиенко, член на руската военно-разузнавателна група, отровила бизнесмена Емилиян Гебрев в България, работи под дипломатическо прикритие в мисията на Русия към Световната търговска организация в Женева", цитира медията доклада.

Служителят на ГРУ е известен под името Георги Горшков, съобщава БГНЕС. Той е първият руски дипломат, заподозрян за участие в такова тежко престъпление, показва разследването. Пристигайки в България заедно с Денис Сергеев (известен още като Сергей Федотов) през април-май 2015 г., той се е опитал да убие местния предприемач Гебрев, съобщава Инсайдер.

Според твърденията на разследващите журналисти, Гордиенко-Горшков също е имал пръст и в опита за отравяне на бившия руски агент Сергей Скрипал в Солсбъри (Великобритания). Той е бил забелязан и в Крим през пролетта на 2014 г., когато Русия анексира полуострова. Мъжът фигурира в списъка на Интерпол.

След като разследващите журналисти публикуват доклада, служителят на ГРУ набързо напуснал Женева за Москва, съобщава телевизията

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре че англосаксонците от Великобритания и САЩ разръчкаха ДАНС и те горките с голяммо отвръщение трябваше да съобщят на русолюбивото българско общество че братята руснаци тровят братските български наивници. В противен случай никога нямаше да научим за братската помощ указана на бизнесмена Гебрев. Да благодарим на 73% русолюбиви българи за стремежа им да защитават Русия от България при всякакви обстоятелства.
40
7
 
10
 
! Отговори
Историк преди 4 години
СССР се разпадна на съставните си части сравнително без големи кръвопролития. Имаше опит за контрапреврат, изстреляха няколко снаряда по Белия дом в Москва и работата се опрАВИ. Но не съм сигурен, че разпадането на Руската империя ще протече толкова гладко. Московците изсмукват ресурси от регионите (нефт, газ, злато, дървесина) и канализират всичко към Москва и Петроград а всико друго гладува. Това няма да продължи дълго. Идва революция.
39
8
 
6
 
! Отговори
САМО ФАКТИ преди 4 години
До антисорос Добре такъв е снищо не се различава от Путин за който ревеш ... освен че си плаща данаците в бг Уражейната търговия носи ПЕТ пъти по големи приходи от всякакви потоци и ако цената е 20 /30 пияндури на месец груз 200 така да бъде се ми е тяя за тях А бг Арсенял наистина мачка с много по добри продукти руския калашников ИЖмаш
38
10
 
5
 
! Отговори
до хаХахахахахахахах преди 4 години
ако си беше направил труда да прочетеш нсписаното щеше да схване плиткия ти мозък че ти казвам , 13% от 27%, много добре написано 13 не ги интересува СаЩ или Русия и това което остава до 27 сте вие отрепкитеее русофоби. Ама толкова сте замаяни че и не четете
37
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В отравянето на Гебрев - замесен руски шпионинА аз досега си мислех, че в отравянето на Гебрев е замесен марсиански шпионин дипломат.
36
9
 
9
 
! Отговори
Патриот преди 4 години
Трябва ни един съвременен Стефан Стамболов, само за 3 месеца ще изчисти държавата от Кремълските пипала.
35
3
 
3
 
! Отговори
Шпионите най-вече преди 4 години
Пишат по сайтовете. Като дойде горския със сопата само на отрядници ще ми станете.
34
7
 
4
 
! Отговори
Само питам преди 4 години
До ПатриотА ти в коя миша дупка се криеше преди 10 ноември ? Или заедно с другите махаше със знаменцата и ревеше с пълно гърло руски революционни песни. Щото ако и тогава си приказвал същото като сега щяха да те запомнят хората. Или си бил още на баща си в малките торбички .Големи патриоти се извъдихте когато стоите зад клавиатурата. Форумни анонимни юначета . Геройчета .
33
6
 
9
 
! Отговори
Россия ке падне 2020 преди 4 години
Ятаците, кои са българските ятаци на руските диверсанти? Трябва да се публикуват имета и снимките на тези родоотстъпници!
32
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Също трябва да се създадат доброволчески отряди по места които да имат право да арестуват заподозрени руски шпиони и да ги предават на полицията и съда за по-нататъшно разследване.
31
7
 
6
 
! Отговори
Патриот преди 4 години
Ще се наложи превантивно изгонване на всички руски граждани от България и допускане обратно само на проверени до 3-то коляно защото тази смрадЕ проникнала във цялата държава. За руснаците трябва да важи максимата -Виновен до доказване на противното. Тези гадовеНямат никакви права в Отечеството ни.
30
4
 
3
 
! Отговори
Хахахахахахахаха преди 4 години
Ивчо, 73+27+13=113%Партията ако нареди, няма проблем да минем от десетична към тринадесетична система, ама недей така да своеволничиш без идеологическа обосновка, че това си е чист уклонизъм и направо заявка за опортюнизъм :)
29
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами то и новичока като всичко руско големи хвалби и калпава ефикасност
28
5
 
4
 
! Отговори
Россия ке падне 2020 преди 4 години
Егаси, осветиха всяка стъпка на шпионите по час и ден, снимките им, къде живеат, къде работят, истинските им имена, чин и т.н. Но за съвецкитеПодлоги това не е достатъчно. Дори и да публикуват заповедта на Путин за ликвидирането на Гебрев пак ще искат още доказателства. Пълен триумф на МИ-6 над ГРУ.
27
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като е за калашникообразни ...в момента руснаците не газ а направо сярна киселина пикат Арсенал им убива пазара на ижмаш концерна Калашников Модел 20на AR е с класи над новите им изделия Ак12 Ак15 ...
26
4
 
8
 
! Отговори
ивчо преди 4 години
73% от българите твърдо не вярват на тез анти руски брътвежи. от останалите 27% 13 хич не ги интересува Русия или САЩ и останаха едни 13 % които ги тресе русофобията.
25
4
 
2
 
! Отговори
рубашка преди 4 години
До 20 и другите сибиряци като него.
24
6
 
4
 
! Отговори
рубашка преди 4 години
Вярваме, вярваме. И ти вярваше, че няма авария в Чернобил, нали, и яде радиоакитвни марули?
23
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 25Тогава защо беше шумът бе пикльо?
22
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички руски дипломати са изпълнители на мокри поръчки !Само русофилите твърдят обратното.