Костов готов да съди Ханке в САЩ заради обвинения в корупция

Поел съм върху себе си всичко, заяви бившият премиер
26 фев 2020 19:48, Красимир Ангелов
113
Костов готов да съди Ханке в САЩ заради обвинения в корупция
Снимка: БГНЕС

"Ако господин Ханке се осмели да твърди, че съм корумпиран, ще го съдя, но в САЩ", обяви бившият премиер Иван Костов пред Нова телевизия.

Както е известно, в началото на седмицата прокуратурата се самосезира след изнесените от проф. Стив Ханке твърдения за корупция "по високите етажи на властта". Според държавното обвинение, в думите на Ханке се съдържали данни за наличие на документи, сочещи за евентуално корупционно престъпление.

Още по темата
От пресцентъра на институцията уточняват, че това е част от интервю на професора пред bTV, в което той казва, че е предоставил доказателства за корупция на президента (1997-2002) Петър Стоянов.

"Аз не знам за куфарче и сигнали, за каквито говори Стив Ханке. Всички сигнали, които са стигали до мен, са били предавани по надлежния ред. Странно е защо г-н Ханке реши да покаже този куфар след 23 години, а имаше възможността да го направи много по-рано", посочи Костов.

Бившият премиер бе категоричен, че няма никакви доказателства, че е управлявал или участвал в приватизирани предприятия. Отхвърли и обвиненията, че е помагал на бизнесмени да се облагодетелстват от този процес.

"Ако имаше някакво закононарушение от моя страна, то със сигурност щеше да излезе наяве за 21 години", каза Костов.

"Поел съм върху себе си всичко. Предпочитам аз да страдам, а не да ставам клеветник. Чувствам се, че съм изпълнил дълга си пред страната. Стабилизирал съм лева, изградили сме частно предприемачество, върху което е стъпил днешният икономически растеж", каза още Костов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ВасилевАбе стига дрънка глупости,Луканов е бил агент на най-малко две чужди служби,ако не и дори на повече държави,но не и на руснаците.А Виденов беше само един наивник.
51
4
 
19
 
! Отговори
Теменужени сълзи преди 4 години
Гешев да го праща тоя *** *** на комисията за незаконно придобито имущество. Има основания за започване на производство. Ваньо Умното и тъпоъгълниците му трябва да бъдат унищожени до девето коляно
50
6
 
32
 
! Отговори
Патриот преди 4 години
Лъже като дърт индо-европеец!
49
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Удобна и къса памет и целият в бяло като римски сенатор. Мисли си ,че като не е подписвал нищо народа няма да му подпише моментално смъртната присъда заедно с цялата му крадлива челяд.Кадафи го обесиха внищо че стандарта на народа му бе 6000 евро заплата на месец.Жив ще те одере народа на площада като куче за китайска супа.
48
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ненавиждам оня самохвалко, Гешев, но ако вкара Костов в затвора, съм готов да си посипя главата с пепел и да го обявя за велик.
47
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дъщеря му в КТБ взимаше по 12 000 лв лихва само от два депозита. Дребна пара не и стига и за киселото мляко в магазина .Смъртни присъди за цялата политическа каса на България от последните 80г.
46
4
 
26
 
! Отговори
ined преди 4 години
Крадеца Костов има доста услужлива памет и помни само колко се е мъчил с разграбването и унищожението на българската икономика
45
10
 
9
 
! Отговори
Василев преди 4 години
СДС трябваше да направи приватизацията, такъв беше планът от Русия , и да вкара България като Трочнски кон в ЕС и НАТО!!!Жан Виденов се дърпаше , но го свалиха, и започнаха дълбоките промени в българското общество!Българският народ беше манипулиран и заблуден, не знаеше за какво става на въпрос!!!България още не е подписала нов договр с Газпром, и президента Радев е прав, че правителството има нечисти намерения към българския бизнес и граждани!Агент Фил Бррадлийв!ЦРУ!!!
44
6
 
22
 
! Отговори
Патриот преди 4 години
Искам Видов ден за цялата политическа мафия,СДС,БСП,НДСВ ,ДПС,Псевдо Патриоти, и естествено и най- вече ГЕРБ !
43
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В 120 минути хитреца не спря да повтаря, че той и семейството му не са участвали в приватизацията. Ами на всички им е ясно, че той не е участвал, той е вземал комисионните, когато е решавал какво на кого ще бъде продадено на символична цена. Беше затънал до гуша в далавери с Цв. Василев и получаваше от него сериозни пари, които се легализираха като плащане на наеми на Костови и огромни заплати на дъщерята на Костов. А Костовица хленчеше че живеели на вересия заради запорираната й в КТБ пенсия.
42
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Айшето от СливенЕй,я да не обиждаш родния ми град Сливен,ние нямаме толкова роми,колкото имате вие в Пловдив,Бургас,Ямбол и София,дори Сливенските роми 80% са културни,не са диваци като вашите!
41
4
 
21
 
! Отговори
Д преди 4 години
До 44 Какво направи ли този тъпан??? Затвори работеща Варненска корабостроителница носеща милиони валута! Изхвърли на улицата над 5 хиляди работници и служители! Унищожи градообразуващо производство ! Знаеш ли омразнико, че ти затри умишлено всички производства във Варна? Или си голям герой с това? Гори в Ада *** такава!
40
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Откъде имаш пари за да го съдиш в САЩ да ни си гепнал нещо
39
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Смешно е да се обвинява човек за днешните резултати, при положение, че не е на власт от 20 години, Германия за 15 стана първа икономика в европа слет втората световна, ама там живеят германци, а тука само роми и неудачници на който всеки им е виновен.
38
5
 
9
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Откъде дъщеря му има милиони?Този е вербуван в Москва, като уж е бил на следдипломна квалификация!
37
4
 
6
 
! Отговори
Василев преди 4 години
Българското общество нямаше вътрешни сили , да се противопостави на политиката на Костов, и за това великите и всемогъщи корпрации и банки вкараха в голямата игра Симеон Сакскобурготски, който фактически унищожи СДС и Костов!!!Царят беше подкрепен от националистичен кръг на бившите тайни агенти, гравитиращи около духа на Тодор Живков!!!Агент Върджил Мумбайк!ЦРУ!!!
36
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди Костов имаше една тотално фалирала държава с 5-10 $ месечна заплата, фалити на банки и редена по 10 часа на опашка за храна, след него имаше една що годе кретаща държава с работещ валутен борд, и договори за присъединяване към евросъюза и НАТО. Единствения който започна да прави реформи, никой преди и след него не си мръдна пръста нещо да промени. Средния ръст на икономиката беше 6,5%. За един мандат направи каквото можа.
35
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ооо моля ти се виждал съм топ "седесари" как ядяха и пиеха със мастити престъпници вече ликвидирани или осъдени като Павлов , Христо Алексндров и други ..Грешка лично съм ги обслужвал ако имах подслушвателно или под земята щях да съм или милионер
34
4
 
17
 
! Отговори
Гишееееев!!! преди 4 години
Свърши си работата бе, хората от Щатите ти казват, че имат документи, че този е корумпиран, действай!!! На ГЕРБ всичко друго ще простя ако този лежи поне 5 години!
33
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ооо моля ти се виждал съм топ "седесари" как ядяха и пиеха със мастити престъпници вече ликвидирани или осъдени като Павлов , Христо Алексндров и други ..