Костов готов да съди Ханке в САЩ заради обвинения в корупция

Поел съм върху себе си всичко, заяви бившият премиер
26 фев 2020 19:48, Красимир Ангелов
113
Костов готов да съди Ханке в САЩ заради обвинения в корупция
Снимка: БГНЕС

"Ако господин Ханке се осмели да твърди, че съм корумпиран, ще го съдя, но в САЩ", обяви бившият премиер Иван Костов пред Нова телевизия.

Както е известно, в началото на седмицата прокуратурата се самосезира след изнесените от проф. Стив Ханке твърдения за корупция "по високите етажи на властта". Според държавното обвинение, в думите на Ханке се съдържали данни за наличие на документи, сочещи за евентуално корупционно престъпление.

Още по темата
От пресцентъра на институцията уточняват, че това е част от интервю на професора пред bTV, в което той казва, че е предоставил доказателства за корупция на президента (1997-2002) Петър Стоянов.

"Аз не знам за куфарче и сигнали, за каквито говори Стив Ханке. Всички сигнали, които са стигали до мен, са били предавани по надлежния ред. Странно е защо г-н Ханке реши да покаже този куфар след 23 години, а имаше възможността да го направи много по-рано", посочи Костов.

Бившият премиер бе категоричен, че няма никакви доказателства, че е управлявал или участвал в приватизирани предприятия. Отхвърли и обвиненията, че е помагал на бизнесмени да се облагодетелстват от този процес.

"Ако имаше някакво закононарушение от моя страна, то със сигурност щеше да излезе наяве за 21 години", каза Костов.

"Поел съм върху себе си всичко. Предпочитам аз да страдам, а не да ставам клеветник. Чувствам се, че съм изпълнил дълга си пред страната. Стабилизирал съм лева, изградили сме частно предприемачество, върху което е стъпил днешният икономически растеж", каза още Костов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Костов ,защо съсипа заводите и производството в Бг.Защо остави милиони хора без работа и на улицата.Защо съсипа икономиката на БГ.Милионите от къде ги имаш.Да не си търкал билетчета.
31
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Престъпник ще съди някой че го нарича престъпник.?!.!.?.!?. Така го наричаме и в България. Обаче тези които трябваше да го съдят и хвърлят завинаги в затвора също са престъпници. Дано правосъдната система вСащ да е по добра от нашата
30
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е заради такива като костов и суджука Бьлгария се управлява от мутри.
29
9
 
11
 
! Отговори
Василев преди 4 години
Костов има вина, за това че даде средствата за производства от национални структуроопределящи предприятия в чужди офшорни ръце!!!Такъв пример е Лукойл, който стана монополист на пазара на горива!Другият пример е анулирането на стари и преподписването на нови секретни газови договри с Газпром!Само тези двата примера са достатъчни, за да си направи човек представа , че Костов е руски шпионин, и нищо чудно американците да го атакуват!Един вагон книги да изпише , шпионина си е шпионин!Хю!ЦРУ!
28
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Айшето от СливенАаа той каза, че има 30 брадчеда.
27
5
 
3
 
! Отговори
Айшето от Сливен преди 4 години
Шо ми ядосвате братофчедо бе? Он е невинен и аз съм у негов хотел на морето...Може да е взел много неща,ама нищо не е краднал.
26
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гаргамел Костов
25
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-долното му престъпление беше дословното съблюдаване на изискванията на МВФ, което доведе до безпрецедентен крах на социалните параметри на държавата - при него се създаде днешния модел на здравната система, здравеопазването и орбазованието станаха платени и нискокачествени, беше въведена данъчна система (ДДС) и всякакви акцизи, прие се нов модел на ценообразуване, който направи цените близки до западноевропейските, а токът поскъпна със 100 %. В ада има специално място за него !
24
8
 
16
 
! Отговори
Ало, прокуратурата преди 4 години
Преди да съди Ханке трябва да прескочи България да се отнеме веднага паспорта за международни пътувания на ц.игуна Костов Да се въведе смъртна присъда чрез публичен разстрел за о.треп.ки.като него и всичкото БКП ДПС СДС НДСВ АТАКА И тн мърсоля на прехода *** на прехода затрили българските активи и държава.
23
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако американския съд го изкара невинен,всички ще разберат ,че съда им е корумпиран!
22
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И двамката се показаха и се оправдават ,голямо крадене беше!!!обществена тайна,то не че при тройната коалиция начело с ДПС,след това НДСВ и сега герб!
21
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Той е корумпиран и Ханке е прав. Да не си помисли, че като се кри няколко години хората са го забравили? Да, директно не е приватизирал нищо на документи, но раздаде доста неща на свои хора от които взема дивиденти и днес от така наречените си консултации. Всеки корумпиран дава консултации или има фондация, които всъщност са законния начин неговите приятели, спечелили от корупцията, да го хранят. Дано го осъдият този път за корупция, макар че нямам вяра.
20
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Основните европейски партии са БСП,ДПС,ГЕРБ,но БСП в момента гласуват за десните Костовисти и клатят правителството на ГЕРБ заедно с десните Костовисти.
19
12
 
6
 
! Отговори
Ганаеца преди 4 години
Ханке как смее да нарича Костов корумпиран.Костов не е откраднал 1лев по време на мандата си.Даже напусна парламента със скъсани чорапи
18
4
 
30
 
! Отговори
реалист преди 4 години
Крайна форма на наглост! Потенциален затворник да съди човек, който говори истина!
17
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ханке май е блъфирал за да лобира за американските си приятели, но не му се отвори парашута.
16
3
 
14
 
! Отговори
хитър индиец преди 4 години
то е ясно че не си е сложил подписа никъде но ако се изкарат документите ще се види че 100% от сделките са , всеки с елементарни знания по икономика ще може да пресметне че имаше стотици предприятия с работещи машини, материали и бази, като натиснат хората които са се подписали ще видим какво ще запеят, но трябва да е изкарал толкова пари че да си плаща вече 20 г за медиен комфорт което на година може да е и по 10млн лв
15
30
 
3
 
! Отговори
Бай Шиле преди 4 години
Много бързо забравихте къде беше България преди Костов.Може да не е перфектен,но за времето си беше най добрия вариант за България.Благодарение на него и СДС сме в ЕС и НАТО.Стив Ханке също направи много във всяко стадо си има и ***.
14
3
 
17
 
! Отговори
100% преди 4 години
господин Ханке се осмели да твърди, че съм корумпиран.....ХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХХАХААААААААААААААА................
13
4
 
33
 
! Отговори
Свиня преди 4 години
Празни приказаки на нагъл крадец със сини венци...