От НФСБ: Машините не са панацея за купен и корпоративен вот

Христиан Митев увери, че коалицията не е пред разпад
26 фев 2020 22:35, Красимир Ангелов
12

Машинното гласуване отново е на дневен ред, след като министър-председателят Бойко Борисов го подкрепи за следващите парламентарни и президентски избори. Всяка партия обаче има различна визия за начина, по който да протекат изборите - изцяло машинно, на хартиени бюлетини или смесено.Защо работната група за Изборния кодекс в Народното събрание не стига до консенсус за машините?

Още по темата
"Към този момент работната група е доста разделена за машинното гласуване. Машините не са панацея, особено ако говорим за купуване на гласове и корпоративен вот. Ако не решим проблема с купуването и продаването на гласове, ако ще и с най-модерните машини да гласуваме, изкривяването на вота ще е налице", каза в студиото на "Денят ON AIR" депутатът от НФСБ Христиан Митев.

Той обясни, че в Кодекса не е записано как ще бъдат сертифицирани и транспортирани тези машини.

"Гласуване с хартиени бюлетини, които след това се броят машинно - този вариант също е компромисен и стои на масата. Надявам се, че може да се постигне консенсус", смята той.

"Не мисля, че коалицията е пред разпад, нормално е във всяка коалиция да прехвърчат искри при лоша комуникация. Нормално е колегите от ГЕРБ да са свикнали да взимат самостоятелни решения и в резултат на това да се стига до напрежение", добави още Митев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Според него тези различия могат да бъдат разрешени с диалог.

"Важното е да се признаят допуснатите грешки и след това да се върви към постигането на консенсус. Тази коалиция е създадена, за да свършим нещо полезно за българските граждани. Този остър тон може да бъде преодолян с разговори", категоричен бе депутатът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
35
 
! Отговори
Въпроса с машините преди 4 години
ще се реши, когато тези и.диоти бъдат изхвърлени от парламента. С машини и без машини, тези повече парламент няма да видят и затова сега шикалкавят и се чудят каква игра да измислят, така, че отново да се докопат до властта. Каракачанов сам си го призна, че са принудени да играят цирк заедно с ГЕРБ, иначе са вън от парламента.
9
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С престъпниците от Гроб нищо не е панацея!Когато единствената идея е да се измами народът, оправия няма!
8
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Машините не само, че не са панацея, но са пълна *** бавка. Най-сигурното и чисто глсуване, е на хартия.
7
3
 
40
 
! Отговори
РазединителНАнацията преди 4 години
Панацея са- калинките на ГЕРБ са на вие с компютрите,а техните традиционни избиратели от маалата въобще няма да се оправят!
6
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Комисията ще бъде като космонавт - само ще седи и ще гледа през илюминатора.
5
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Машините са панацея за 500 хиляди недействителен вот. От този вот се плашат, че няма да могат да го анулират.
4
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименС писане стават бързо невалидни когаъо РИК или ДИК ги надраскат.
3
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много по-лесно е да купиш няколко патриота и или калинки в парламента отколкото да купиш избори.
2
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако машината не е механична,а електронна,тя винаги може да се манипулира,пишете на лист и със свой син химикал.Ако данните са във флашки,но и не ръчно написани пак може да се манипулира.
1
2
 
40
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Естествено че машините няма да решат изцяло проблема,но могат да помогнат!Ако се премахнат номерата на партиите/кандидатите и същевременно се разбъркват преди всяко гласуване,то това би елиминирало неграмотните и незнаещите български,а те са повечето купени гласове.Ако все пак се напънат и се ограмотят-това ще е също огромна полза!