ВМРО гневни на ГЕРБ, но остават във властта

Имало показни организирани акции, които целели да ударят воеводите
Обновена: 26 фев 2020 21:22 | 26 фев 2020 16:06, Камелия Цветанова
57
ВМРО гневни на ГЕРБ, но остават във властта
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Поредното напрежение по оста ГЕРБ – ВМРО няма да доведе до разпадане на управляващата коалиция. Въпреки че реагираха гневно на начина, по който беше арестувана директорката на Басейнова дирекция -Пловдив - Цветелина Кънева, която е от квотата на ВМРО, воеводите остават във властта.

Още по темата

Заради напрежението между партньорите вчера беше свикан Коалиционен съвет, по време на който вицето и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов е скочил на премиера Бойко Борисов, че така повече не може да продължава.

Според Юлиян Ангелов напоследък се виждали доста странни и организирани акции, които целят да ударят един от коалиционните партньори – именно ВМРО, чийто министър Нено Димов е в ареста заради водната криза в Перник.

При задържането на Цветелина Кънева пък имало засилено полицейско присъствие, което било прекалено. Ангелов смята, че подобни пиар акции и то върху безобидни жени, са недопустими.

Спецакция в Басейнова дирекция – Пловдив, има задържани

„Вчера дори прокурорът, който поиска тя да остане за постоянно в ареста, е казал че няма доказателства и са му нужни 72 часа, за да събере такива. Аз се чудя къде живеем ние, така че от тази гледна точка сме казали, че не може по този начин да се работи и занапред“, отсече Ангелов.
 
Според него акцията срещу шефката на Басейновата дирекция е било дори малко на ръба на демокрацията заради защитата на човешките права. „Такова струпване на полицейски части, за да арестуваш една жена, е странно. Аз не съм чул досега тя да е масов убиец или да е оглавила престъпна група, която разпространява наркотици, за да има подобна акция“, скочи депутатът от ВМРО.

Той обясни, че представителите на ГЕРБ по време на Коалиционния съвет вчера са признали, че не са знаели защо е било организирано по този начин задържането на Кънева.

"Надявам се да има и вътрешна проверка защо се стигна дотам. Въпросът е в крайна сметка България в полицейска държава ли ще се превръща, защото ние не сме съгласи с подобни методи на работа", настоя Ангелов.

Въпреки това ВМРО няма да напусне властта, защото иска предложенията на политическата сила в управленската програма на правителството да станат факт до края на мандата.

И все пак ВМОР нямало да остане в коалицията на всяка цена, а може да напусне някога и то при определени условия.

"Ако видим, че не сме полезни за управлението на държавата или ако видим, че националната сигурност и националните интереси са застрашени с действията или някои решения от страна на мнозинството или на коалиционния партньор, можем да напуснем управлението. За момента не сме видели подобно нещо", обясни Юлиян Ангелов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То кучето може да не яде от кокала ама не го дава
42
0
 
11
 
! Отговори
Койчо преди 4 години
За последно остават във властта защото на другите избори няма да има прости да гласуват за тези мекерета излъгали изберателите си
41
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тия пишман воеводи са готови и дупе да дадат за да останат във властта!!Капка достойнство нямат,бат боко си ги шлеви яко ,а те се нагаждат.
40
0
 
7
 
! Отговори
V преди 4 години
Защо в Германия алтернатива за Германия не беше подменена от псевдо патриоти като вмро в България ??? Само тука ли няма медии ??? Не може патриотична партия да е в коалиция с ромско ченгеджииска мафия герб .На бас че възраждане са мноооого по големи патриоти от тия .
39
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
много добре знаят че това ще им остане следващите избори няма да влязат.
38
0
 
10
 
! Отговори
Бай Петко преди 4 години
- Бе, къдя е Каракачанов?- От Била го търсят да го назначат.
37
0
 
14
 
! Отговори
кризисен ВМРО преди 4 години
Ако направят грешен ход , моментално изпадат зад борда и никога няма да помиришат власт. За това ще *** всичко което им дадат и да духат таратора.
36
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кокала, кокалаааа...Много е голям, кокала!...и месото по него...
35
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"защо е било организирано по този начин задържането на Кънева"-- много просто, имат си човек, който дирижира нещата по тозиначин с определена цел, но на него му дърпат конците отгоре.И този човек си има име, длъжност, месторабота, адрес.Той е колелце от административната машина на герб.
34
0
 
21
 
! Отговори
Qze преди 4 години
Kakъв жест само - да останеш във властта!!! Големи хора. Браво. Жестът ще бъде оценен на изборите с 1,8%...
33
0
 
22
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
Гладът/лакомията са по-силни от чувството за достойнство!
32
0
 
18
 
! Отговори
Цйжкжкжобо преди 4 години
И все пак ВМОР нямало да остане в коалицията на всяка цена, а може да напусне някога и то при определени условияАхахахахахахаха
31
0
 
23
 
! Отговори
Gxgcycv преди 4 години
ВМРО гневни на ГЕРБ, но остават във власттаАхахахахаха
30
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ВМРО са същите престъпници като ГЕРБ.
29
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хаха жалки смешни еничари и с вас народа ще се разправи накрая ,предатели дръж те си БиБи за шлифера и трайте че се излагате
28
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ВМРО гневни на ГЕРБ, но остават във властта---------------Абе, "Гневи", ама ядът Баницата!
27
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще стоят докато изгизкат дръвцето до края.
26
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Седят защото знаят че повече никога няма да влязат в парламента,хората ги видяха какви прожажни мишки са и прислужници на бандита. Предадоха народа!
25
4
 
20
 
! Отговори
Кьормеков преди 4 години
Днес на една пресконференция видях,как действащ министър на отбраната,се гърчи като хрисима котка пред Борисов,когато трябваше да си защити хората от неговата квота,попаднали под "ятагана" на главният прокурор г-н Гешев, нямащ нищо общо с предшественикът си,който опъваше чадър над управляващата коалиция.Панически страх от страна на Борисов и Каракачанов,сакън да не си загубят "работните" места,нещо което със сигурност ще бъде полезно за държавата.
24
2
 
20
 
! Отговори
Обективен преди 4 години
Поредния цирк. Малката и Голямата коалиция са еднакво вредни за България, ОСТАВКА!