ВМРО гневни на ГЕРБ, но остават във властта

Имало показни организирани акции, които целели да ударят воеводите
Обновена: 26 фев 2020 21:22 | 26 фев 2020 16:06, Камелия Цветанова
57
ВМРО гневни на ГЕРБ, но остават във властта
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Поредното напрежение по оста ГЕРБ – ВМРО няма да доведе до разпадане на управляващата коалиция. Въпреки че реагираха гневно на начина, по който беше арестувана директорката на Басейнова дирекция -Пловдив - Цветелина Кънева, която е от квотата на ВМРО, воеводите остават във властта.

Още по темата

Заради напрежението между партньорите вчера беше свикан Коалиционен съвет, по време на който вицето и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов е скочил на премиера Бойко Борисов, че така повече не може да продължава.

Според Юлиян Ангелов напоследък се виждали доста странни и организирани акции, които целят да ударят един от коалиционните партньори – именно ВМРО, чийто министър Нено Димов е в ареста заради водната криза в Перник.

При задържането на Цветелина Кънева пък имало засилено полицейско присъствие, което било прекалено. Ангелов смята, че подобни пиар акции и то върху безобидни жени, са недопустими.

Спецакция в Басейнова дирекция – Пловдив, има задържани

„Вчера дори прокурорът, който поиска тя да остане за постоянно в ареста, е казал че няма доказателства и са му нужни 72 часа, за да събере такива. Аз се чудя къде живеем ние, така че от тази гледна точка сме казали, че не може по този начин да се работи и занапред“, отсече Ангелов.
 
Според него акцията срещу шефката на Басейновата дирекция е било дори малко на ръба на демокрацията заради защитата на човешките права. „Такова струпване на полицейски части, за да арестуваш една жена, е странно. Аз не съм чул досега тя да е масов убиец или да е оглавила престъпна група, която разпространява наркотици, за да има подобна акция“, скочи депутатът от ВМРО.

Той обясни, че представителите на ГЕРБ по време на Коалиционния съвет вчера са признали, че не са знаели защо е било организирано по този начин задържането на Кънева.

"Надявам се да има и вътрешна проверка защо се стигна дотам. Въпросът е в крайна сметка България в полицейска държава ли ще се превръща, защото ние не сме съгласи с подобни методи на работа", настоя Ангелов.

Въпреки това ВМРО няма да напусне властта, защото иска предложенията на политическата сила в управленската програма на правителството да станат факт до края на мандата.

И все пак ВМОР нямало да остане в коалицията на всяка цена, а може да напусне някога и то при определени условия.

"Ако видим, че не сме полезни за управлението на държавата или ако видим, че националната сигурност и националните интереси са застрашени с действията или някои решения от страна на мнозинството или на коалиционния партньор, можем да напуснем управлението. За момента не сме видели подобно нещо", обясни Юлиян Ангелов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще стискат кокала до гроб.
22
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Патриотите нямат вина за нищо,те са просто една патерица,както бяха и другите партии.И не са били неадекватни,нито взимали лоши решения за страната,не виждам в какво сериозно мога да ги обвиня.
21
2
 
14
 
! Отговори
1 преди 4 години
До Гробокопач,може и фитката,тоест мъжка мисирка.
20
1
 
24
 
! Отговори
1 преди 4 години
Кякой вярва ли юлиянчо да изпусне кокала,той за последно е "политик",на другите избори,ще гледа София през крив макарон,затова остават във властта.
19
1
 
18
 
! Отговори
стига бе преди 4 години
Ти що не рИваха когато тия същите закопчаха Иванчева в постановката с парите? И ги брояха на тротоара, пълна п...графия.А колкото до властта, ще останат и още как, защото едва ли ще се доберат пак до нея.
18
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Не се пуска кокалаАз погледнах датата на един от доворите,такива договори за *** са се подписвали ощре от времето на Орешарски,не само през герберското управление.
17
1
 
31
 
! Отговори
сигурно преди 4 години
Ще останат ,защото ще се редят пред бюрата за безработни ,но това ще и е за последно ,защото повече никога няма да ги избере народа ,тъй като мислят само за власт и пари !
16
2
 
27
 
! Отговори
Не се пуска кокала преди 4 години
И какви националисти са- продажници:1. Продаваха българско гражданство.2. Източиха вода за питейни нужди на цял град.3. Замърсяват реките на България.......И сигурно и *** други дела, за които не знаем.
15
0
 
13
 
! Отговори
1234 преди 4 години
Няма смисъл какво говорят, ясно е че синискат пълния мандат
14
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-добре е да се обединят само ДПС,ГЕРБ,БСП,АБВ и да няма други сини или десни в управлението,освен ГЕРБ.Сините СДСари с тяхната бясна антируска риторика само смъкват гласове,в България няма други русофоби,освен платените *** и някои платени десни партии.
13
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще има ново правителство с нов премиер а този път премиер няма да е зеленчук
12
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този път вдигането на кръвното ще бъде в затвора
11
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички ще видим физиономията на вожда с двойно по-малко депутати минимум скоро как вдига кръвното като разбере,че повече власт за него няма а затвора идва
10
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И аз съм гневен на шефа, ама си трая :))))
9
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма смисъл от прекратяване на управлението,защото пак ГЕРБ ще спечели,БСП са изграни от десните и гласуваха за десните Костовисти и няма да спечелят изборите,щото левите няма да глауват за десни,дори жената на Бонев каза,че гласува с отвращение за партия на Костов,само защото така са им наредили от БСП!
8
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Петя Аврамова и Горанов са за затвора,н о нали са от Герб....
7
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще седите, къде ще ходите...смелите принципни патрЕотчета. Сега ви е паднала властчица. И отзад да ви оправи големия парньор, ще мълчите като виетнамски партизани.Ей за това повече власт няма да видите, щот сте мишки!
6
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Още малко им остава скоро идва БСП ДПС Славии Трифонов и заплатите и пенсиите ще станат като в Румъния Гърция и тнт а разни зеленчуци и патриотари ще са в затвора
5
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Достойните в такъв момент се оттеглят. Страхливите и алчни *** остават да слугинстват.
4
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Властта ви я клати Костов,а БСП дадоха гласовете си за Костов,за да спечелят кметски и общински места,така БСП си удариха сатъра на собствената партия и никой няма да гласува за БСП,защото не гласуваха за леви,а за десни,особено колебаещите се леви със сигурност няма да гласуват за БСП и особено докато Нинова е начело.Пак ГЕРБ ще спечелят изборите.