Борисов обеща: МС отменя винетките за селата около София и Варна

С други 12 общини все още се водят разговори
Обновена: 27 фев 2020 09:57 | 27 фев 2020 09:33, Камелия Цветанова
111

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов съобщи в парламента, че на правителственото заседание днес ще бъде променено решението за обхвата на платената пътна мрежа.

Още по темата
"След час изваждаме 115 км от община София и 40 км от община Варна. С другите 12 общини се водят преговори и по същия начин ще ги извадим и тях от обхват", обясни той.

На критиките на червената шефка Корнелия Нинова, че нито една реформа при управление на ГЕРБ не е била успешна, той отговори: "В България се въвеждат трудно нещата, аз не си спомнят нито една реформа на БСП за 100 години управление".

"Ако е било лесно вие да сте въвели тол системата. Едно е да строиш двулентови пътища, друго е магистрали, А "Хемус", "Европа", "Струма" се строят усилено, другите се ремонтира“, добави Борисов.

Той беше категоричен, че на отговорните лица за проблемите около въвеждането на тол системата ще се търси ежедневна отговорност.

След извънредната среща между премиера, финансовия министър, зам.-регионалния министър и превозвачите вчера стана ясно, че тол системата се отлага за 27 март.

До новия краен срок превозвачите трябва да се сдобият с GPS устройства, които да измерват изминатите километри и съответно да се платят.

Борисов увери, че с превозвачите вече няма тема на разговор, защото браншът не е против самата тол система.

"Това е едно модерно и сложно съоръжение. Това е европейската практика. Най-евтиното в Европа. Много искам нещо да стане от първи път, но не помня в България нещо да е станало от първия път", коментира още той.

Борисов беше атакуван от соцлидерката Корнелия Нинова, която го обвини, че въпреки добрите намерения от въвеждането на тол системата се е стигнало до хаос, напрежение и протести.

"Всички одобрихме стартирането на тол системата и имахме шанс България да направи нещо полезно за бъдещето с поне три цели – държавата да получи повече приходи, транспортният бранш да има яснота и улеснение за бизнеса си, а хората да имат по - качествени пътища", каза тя и добави, че реално плановете са се провалили.

Според нея единствените печеливши от тази ситуация са частните фирми, които въвеждат тол системата, защото те ще получат за това 32 милиона лева. Тя нападна Бойко Борисов, че не може да направи едно една реформа както трябва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
плебеите винги раждат плебеи, никога аристократиДа го знает от мене!
95
1
 
6
 
! Отговори
Бургас преди 4 години
А за селата около Бургас, Пловдив, Русе, Стара Загора, Плевен, Сливен, Добрич, Шумен????????????? Или само около София живеят хора работещи извън село???
94
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Суджук добре ли си.Защо отменяш.Ще лапате по малко.А това не е добре за здравословното ви състояние.
93
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На тая МУТРА някой да обясни, че БСП не са управлявали 100 години
92
0
 
4
 
! Отговори
Илиян Василев преди 4 години
Толсистемата е начин на компенсация на Пеевски за Лафка.
91
0
 
4
 
! Отговори
ДоброжЪнец преди 4 години
А на шопите и византииците тези пътища които се изключват от винетната система ще бъдат ли прехвърлени на общините за да ги стопанисват? Или останалите балъци които плащаме винетна таска ще ги стопанисваме със парите които ни събира АПИ?Питам защото в моята област никой не е ревнал, че плаща винетка а караме в дупките а за сметка на това на ревящите пътищата им са новички и ремонтирани с пари от винетките.
90
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
той че е селянин се вижда по държанието ама манджата сме ние всички дето я забърква защото се вариме без да протестираме
89
0
 
9
 
! Отговори
Главанак преди 4 години
Нали ТОЛ-системата беше печатница за пари! Така поне говореше / и си мислеше / един долен лъжец! И какво стана.......?, Направи на *** директора на АПИ, и онзи човечец, вместо да му тегли една п.....а майна, подви опашка и се покри за неопределено време! Смачкаха го като муха! Сега вадят 115 км, утре ще извадят още 215 , и т.н. , и т.н. Не знам/ и не бих могъл да знам/ какво е искал да каже най- великия българин, но отново можем да възкликнем...." Народе1111
88
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Във Варна има доста странности, които са резултат от хаотичното застрояване или от твърдата позиция на местните власти да не са част от голяма община. Например Аксаково-отделна община-имат заводи, летище и какво ли не. Село Тополи-същата работа,имат 1000 склада, там е настоящият гробищен парк. Цялата зона след кв Чайка до Златни Пясъци-там всичко е застроено-има даже РПУ-Златни. На юг-същата работа и по принцип е странно да имаш адрес и данък за имот, а да те водят извън града.
87
14
 
8
 
! Отговори
Байфидан преди 4 години
Евах ви да ви ***. Бойко ви *** мамата на червените граждани и още еване ви е приготвил
86
2
 
13
 
! Отговори
Гражданин преди 4 години
Байфидан е *** селянин и претоплена манджа.
85
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разделянето на българите продължава, така се "залесява" злоба,омраза и ненавист между хората ! Комунистите това най-добре го владеят, после викайте силно Пожарната и шайката му НЕ СА КОМУНИСТИ ! Овце се разждате вече и без право на "облагородяване" !
84
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До БайфиданТова е едно ***, кукла на конци, приятелю. По времето на Крадливото Височество беше главен секретар - още го посоват в МВР за глупостите, които сътвори.Знаем и какво направи като кмет на София - ако беше толкоз читав, още щеше да е кмет!А сега е премиер с благословията на Европа, понеже е продажник и послушник, предал интересите на България и действащ в интерес на Европа, НАТО и САЩ.
83
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Винету, испанците никога не започват разследване без причина ! Те осъдиха цял "автобус" политици, една дузина известни певци, танцьори и бизнесмени, щом са започнали разследване срещу нашият известен от 90-те години бандит, значи има защо ! Испания не е България тъ'пако *** !
82
2
 
27
 
! Отговори
Пак про.стащини!? преди 4 години
Защо само около големите градове, само там ли живеят хора. Има градове и села, даже до гробища да отидеш трябва да имаш винетка. А някъде до жп гари на 5-6 км пак се иска винетка. Или всички без винетка, или всички да плащат, защо мери с двоен аршин?
81
2
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До Байфиданот кога *** познаваш бе?..-От казармата?..ТИ изобщо бил/а ли си в армията?..а ако "ай-кю" то ми,което е 139 /сто тридесет и девет!/ "не е достатъчно" да ти правя забележка,то чие мнение би приел/а?..-На Айнщайн?..а,да:-И нито съм "червен",нито пък "галошшшш"!...Не гледай в огледалото докато "характеризираш" другите!
80
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама дайте да се разберем, искаме и около Стара Загора, Силистра, Шумен и т.н. От Монтана сигурно ще роптаят и те. Може и около Банкя и Владая. Ако може най-вече и до Перник.
79
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЕРБ са олицитворение на про'стия българин ! Защо е така се обяснява съвсем елементарно, всички герб'ерасти смятат, че шайката ГЕРБ не е комунистическа и плювкат против ком'унягите, защото така им е втълпил вождът на простолюдието банкянският комунист Бойчо-Пожарната ! Абе льольовци, толкова сте я закъсали с "мозък", че го ползвате вече само за равновесие, но скоро вождът ви, че ви отнеме и това, защото той решава какво трябва вече да мислите ! БКП и ГЕРБ едно цяло с различни вождове !
78
8
 
3
 
! Отговори
Байфидан преди 4 години
До ПросТоТо. Теб те знам отдавна. Не си достатъчно интелигентен да ме коментираш. Ти си просто един червен галошш.
77
5
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До Байфиданщо са праиш на фиданка,току-що засадена?..-Та ИДЕАЛНИЯ СЛУГА,за който ВРАГОВЕТЕ на България стискат ФАТАЛНИ КОМПРОМАТИ,могат да направат пожарникара и ..."Главнокомандващ Вселенските въоръжени сили и Принц на Галактиката"!../да та напръскат чорбаджиите ти след месец,ий!..-Зер ше пукне пролет,а знаеш колко вредители по фиданките има../