Напрежение в управлението имало, но не било голямо

Каракачанов недоволен: Бавят доброволната казарма
27 фев 2020 15:08, Красимир Ангелов
21
Напрежение в управлението имало, но не било голямо
Снимка: Булфото

Голямо напрежение в управляващата коалиция няма, но все пак има такова, призна във Варна министърът на отбраната и вицепремиер Красимир Каракачанов.

По думите на лидера на ВМРО отношенията не бива да продължават по този начин, особено с оглед появилата се през последната година тенденция вицепремиер по сигурността да научава важни неща от медиите.

Още по темата
Проблемът е, че предложенията на Обединените патриоти не се движат, допълни Каракачанов, цитиран от БТА.

Той уточни, че има 11 идеи, за които ще настоява да бъдат одобрени до края на тази година, за да могат да получат финансиране и да започне реализацията им догодина. Сред основните той посочи вдигането на минималната пенсия на 300 лева и въвеждането на военното обучение в училище.

За нас е много важен проектът за доброволната военна служба, който се бави под различен претекст, допълни министърът. Според него в страната има много млади хора, които искат да получат военни умения. След обучението част от тях ще изберат военната професия, другите - няма, но ще бъдат зачислени в резерва и смешната цифра от 3 500 души, които в момента са в резерва, ще се промени, допълни Каракачанов.

Според военният министър е напълно възможно годишно да бъдат обучавани около 1500 души. "Базата я има, може да бъде намерено и финансиране, при това без да се натовари много бюджетът", смята Каракачанов.

Като важни за Обединените патриоти проблеми Каракачанов посочи още борбата с битовата престъпност и концепцията за интеграцията на ромите.

"Предложенията ни по тези теми "отлежават", макар че са много важни за обществото", посочи вицепремиерът. И допълни, че като коалиционни партньори досега са били коректни и не са вдигали шум, но ситуацията ще се промени.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
1
 
! Отговори
епиграма без рима преди 4 години
ако Радой беше жив....положение -извращение - изпържнение е тазГуна - мануна - пуна дет са праи наломно от изпръжнителен ахнус с мирис на тестяно растройстворима нема ама е верно
19
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Доброволно ще отидат в казармата ако заплата им е 3 000 лева. Или някои сеяндури за които казармата ще им осигури безплатен боб. Че и на боба цената е като на саламите 8 лв килограм. Ние едно време влизахме в казармата задължително и се кълнехме да служим вярно на Народна Република България. А сега в какво ще се кълнат да служат на ФАЩ и на Брюксел ли. Две години и три месеца съм служил на границата. Калашника ми се беше сраснал с рамото. Но служехме на родината. А сега на шкембе войвода ли.
18
1
 
8
 
! Отговори
От АДА! преди 4 години
Оядохте се, бе! Всичките сте белязани с двойни инициали-ББ, ЦЦ, КК и т.н. Да ви разпознаят по-лесно в АДА!
17
0
 
10
 
! Отговори
Гробокопач преди 4 години
Каракачан, вие трябва да разберете, че не сте нищо друго, освен една Патерица, на която управлението на ГЕРБ се крепи;))) Нищо повече. С 20 депутата накръст, пак го казвам, вие няма как да искате да прокарате законодателни инициативи. Самият българин не ще казарма. Още края на 80-сетте-90-сетте не я искаше, роптаеше, наруваше и т.н. Въобще подобни идеи не събират критична маса в едно общество, което иска просто да бъде на хранилка до пенсия и след пенсията, пак, ако може и толкова.
16
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като искат казарма - те да влезнат в нея
15
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
АМА ЗАЩО В ТОВА МВРО НЯМА И ЕДНА ЖЕНА ???
14
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Първа джендърска рота, строй се!Наля-во! Ходом, марш!
13
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С фашистките си предложения само ще разгневят Германия и Европа. Видяхме ги какви са пияници, нарушители на законите на България, паспортаджии и поклонници на Хитлер.
12
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С тази политика на стискане на кокъла в следващите избори ще сте аут. Не случайно Борисов ви жегна ,че си мълчите за пенсиите а се засягате за министрите си....Това са бълг. политици само за себе си работят и се пазят един друг защото знаят ,че когато започне чорапът да се разплита ще стигне и до тях !
11
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гърция се разраства епидемията от коронавирус а тоя се чуди за коалиция. Затваряне на границата с Гърция и Турция и струпване на войска за да охранява границата
10
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каракачана с това шкембе не е никакъв войник. Поне малко трябваше да отслабне, а сега изглежда смешен, че дава акъл за казарми след като той самия е негоден за военна служба.
9
1
 
14
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 4 години
КВА КАЗАРМА БРАТЧЕТ АМ ТЕ НА 18 Г. ВЕЧЕ СА НА НАРКОТИЦИ ВИСОК КЛАС
8
1
 
16
 
! Отговори
истина е преди 4 години
Изпитвам огромно отвращение от обединените мафиоти ,защото за тях всичко е пари и власт ,и знаят ,че това ще е са първи и последен път ,и крадат и се унижават като за световно !!
7
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
СТИГА МРЪНКА БЕ, ЖЕНЧО!!КВО ХЛЕНЧИШ, АМА СЛУШКАШ...
6
1
 
8
 
! Отговори
Брей преди 4 години
Каракачанов е отслабнал - да не поверваш
5
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
да има откъде да се присвоят допълнителено присвояване на финанси -кражба
4
0
 
18
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 4 години
На теб ти е през манерката за казармата гледаш само парцели по морето да продаваш на някогашната армия и да прибираш комисионната. Каква служба къде ще настаниш войниците като в казармите напълнихте с ислямистите пришълци че даже не ви и стигнаха? С какво ще ги въоръжиш тези войници като всичко подарихте на македонците. Вие и баки за храна няма от къде да им вземете в Шератон ли ще ги храните?Внимавай скоро и на теб да ти не сложат белезниците като някои работи се разплетат.
3
2
 
20
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 4 години
Патриотарите се усетиха,ама...късно.Що пара...потроши Тиквата и този мандат и те му...съдействаха безмълвно,хипнотизирано...уплашени.
2
0
 
23
 
! Отговори
Асан Герберджията преди 4 години
Дигайте си чукалата кат не ви изнася!!!Кака Бойка готви резервните играчи на вашто място-Славуца и Магарешки!!!
1
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гледай му формулировката "доброволната казарма". Това е като вълк в агнешка кожа.