ЕК е готова да помогне на България за граничната охрана

Брюксел: Споразумението ЕС-Турция продължава да действа
28 фев 2020 22:50, Елка Василева
17
ЕК е готова да помогне на България за граничната охрана
Снимка: архив, БГНЕС

Европейската комисия изрази готовност да помогне, ако България поиска допълнителна подкрепа за опазването на границите. Говорител на ЕК отбеляза, че в момента в нашата страна са около 70 граничари от Фронтекс.

От 2015 г. насам сме осигурили на България над 300 милиона евро от фондовете за миграция и охрана на границите, добави говорителят. България спокойно може да поиска допълнителна помощ, посочи той.

По неговите думи най-вероятно помощта, която може да се осигури на нашата страна, е финансова или с изпращането на още европейски граничари.

Още по темата

Знаем за твърденията, че мигранти се движат от Турция към границата с ЕС, но имаме нужда от собствени данни, посочи говорителят. Той добави, че споразумението ЕС-Турция за миграцията продължава да действа. Очакваме Турция да продължи да изпълнява задълженията си по споразумението, заяви говорителят.

По неговите думи досега няма официално съобщение от турската страна за промяна на политиката по отношение на бежанците и мигрантите. Може да се очаква ЕС да продължи да осигурява жизненоважна помощ за бежанците, подслонени в Турция. Рано е да се каже точно как, докато не са приключили преговорите за европейския бюджет до 2027 г., поясни говорителят.

Той определи обстановката около Идлиб като много опасна. Според оценката на комисията съществува заплаха от международен сблъсък в Сирия.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
Минаващ преди 4 години
До АнонименПолицаите са над 20 хил., за жандармерията не дават данни, но и те са няколко хиляди. Тези не стигат ли, та искат и от армията помощ? Обърнете внимание на снимките и на новините за арестуване на шефката на Басейновата дирекция - Пловдив. Двама или трима жандармеристи на пост с пълно бойно снаряжение. Отделно няколко коли паркирани настрана. А това е областнната жандармерия. Така че МВР каква помощ иска от МО?
14
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Според мен ще помага да не би да падне някой косъм от глава на емигрант. Ще опищят света как нехуманно ще се отнасяме с тях. В същото време се скъсаха да ни дават акъл какво да правим, най-вече да се оправяме сами. Ами тези млади, здрави и прави мъже защо не оправят държавите си, а се тъпчат в Европа?
13
0
 
1
 
! Отговори
123... преди 4 години
bate boiko shte ni pazi ot tyzemskite gavazi koito ne iska da go pazi - na kyrnelia da se obadi bate boiko da e unak s nakriven kalpak bate boiko ti ela i spasini ot straxa .
12
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България не се нуждае от население,а от по-силна икономика и по-високи заплати.Такива, при които болшинството емигранти да се завърнат по родните си места.Има много хора,които биха се завърнали при по-добро заплащане в родината.Даже и сега има завръщащи се,но за съжаление са по-малко от заминаващите.
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Финансова помощ може,но не и граничари.Тези т.н. Фронтекс помагат на преминаването на ордите и пречат на нашите граничари да си изпълняват дълга към родината.Клеветят за използване на сила срещу нарушителите и регистрират влезлите нарушители,за да могат да ги върнат евентуално пак в България,ако ги открият по Западна Европа.
10
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България от население се нуждае остансли са некви 4-5 милиона,и те не могат да свършат тая работа която се изисква от тях!
9
3
 
5
 
! Отговори
sa преди 4 години
Бързо решение, електрическа високоволтова ограда с предупреждение на всички езици, дронове с инфрачервени камери на 24 часа дежурство, бойни патрони, Motion sensors, от всяка EU страна 1500 човека дивизионен корпус. Стига приказки. Лицево разпознаващи камери на всички пътища до границите. Наблюдение над превозни средства и проверки / Стегнете се
8
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 7-8-9:За съжаление ЕК джендърите само са свикнали да говорят и да запушват появилите се дупки с евро. Ердоган го знае и го използва умело да цоца парички ... нашите спят както винаги.До сега са бяха вдигнали една стена като в Естония, 11 км им излезе мисля беше 20 млн евро. Нашите хратунковци се плюнчст с телено заграждение ... смях.
7
3
 
13
 
! Отговори
Факт преди 4 години
За парите които се дават на Турция,на границата може да бъде издигната бетонна ограда като израелската и отделно минирано.Обаче за брюкселските *** това е мисия невъзможна,тия освен да се лигавят,друго не могат.И само харчат парите на данъкоплатците за глупости....От тях най-много съболезнования да получим,когато пострадаме.
6
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да дойде една немска фирма и да ни построи една висока и дълбока стабилна,бетонна стена и бодлива тел,стига сте давали пари на Ердоган,елате и постройте стената на границата!И пропуснах да кажа - да се пусне мощен прав ток по телта!
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да дойде една немска фирма и да ни построи една висока и дълбока стабилна,бетонна стена и бодлива тел,стига сте давали пари на Ердоган,елате и постройте стената на границата!
4
1
 
9
 
! Отговори
ББ преди 4 години
верно ли бе...хората дали пари с вагони за защита границата ни...и виновни...и хора са пратили,те не са глупави,нашите бабайти ги крадат...огради та и самолети тенджери платихме да ни защитават от..нищото,нашите бабайти ни крадат и продават...и които е гласувал за тях си носи кръста...от глупост...за кебапи...за служби,Анатема
3
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Направо да пращат влакове да ги товарим и Меркел да си ги взима. Нали са й много мили и иска да ислямизира Германия.
2
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аборигени,още ли не разбрахте,че ЕС ви е определил за буферна територия с Турция,която във всеки момент ,по искне на последната,ще бъде хвърлена в лапите и,за да бъде умилостивена????От ЕС ще получите някаква декларация,няколко десетки милиона евро за усвояване от колониалната администрация,уж,за защита на границата и останалото ще бъде,гледане на сеир,подобен ,на завладването на Северен Кипър!!!Ех,овци!Нищо не сте научили!Заслужавате си НЕнаученото!!!
1
3
 
22
 
! Отговори
ББ преди 4 години
От 2015 г. насам сме осигурили на България над 300 милиона евро от фондовете за миграция и охрана на границите, добави говорителят.... хаха...а и ние бедните българи доплащахме на алчните ни политици от бюджета от страх че "ще ни превземат"...е превзе ни мафията гроб и сателити,пари с които да храним Армия която да пази Родината...а те къщи из чужбините и апартаменти..Анатема