Радев: Успехът на държавите ще зависи все повече от отговорните лидери

Президентът присъства на Годишните награди за отговорен бизнес за 2019 година
28 фев 2020 17:37,
18
Радев: Успехът на държавите ще зависи все повече от отговорните лидери
Снимка: БГНЕС

Страна ни се нуждае от бизнес лидери с отговорна гражданска позиция и със съзнание, че нашият най-голям национален капитал са хората. Инвестициите в човешкия капитал и поставянето на високи цели за бъдещето са залогът България да развие конкурентоспособност и да създава високотехнологични производства. Това заяви президентът Румен Радев, който присъства на 17-ото издание на Годишните награди за отговорен бизнес за 2019, организиранo от Българския форум на бизнес лидерите (БФБЛ), съобщават от Президентството.

Още по темата

 
По думите на президента, успехът на държавите ще зависи все повече от отговорните лидери, от дефинирането на образованието, науката и иновациите като национален приоритет, както и от бързата адаптация на икономките към високотехнологичните производства. „България е страна с ограничени ресурси и с демографски и социални проблеми“, посочи Румен Радев и допълни, че единственият начин да решим тези проблеми е изграждането на силна икономика с висок, устойчив и догонващ темп на развитие.
 
„Ако обществото, държавата и бизнесът успеят да изградят среда, в която младите ни хора да разгърнат своя творчески потенциал и да се чувстват удовлетворени от възможностите за реализация, ще направим огромна крачка напред“, заяви Румен Радев и призова бизнеса да инвестира в развитието на таланта на младите българи. Президентът заяви, че държавата трябва да насърчава и подкрепя бизнеса, който работи прозрачно, постига успехите си не с опорочени обществени поръчки, а с инвестиции в човешкия капитал, внедряване на високоефективни методи на мениджмънт и изграждане на конкурентоспособност.

Радев удостои молдовския посланик с „Мадарски конник“ първа степен
 
Румен Радев връчи призове на победителите и сертификати на класиралите се на второ и трето място компании в категориите „Инвеститор в обществото“ и „Инвеститор в знанието“.  В първата категория победител стана „Райфайзенбанк“ с проекта си „Избери, за да помогнеш“, последвана от „Хюлет Пакард Ентърпрайз“ и ЛИДЛ България. В категорията „Инвеститор в знанието“ първото място зае „Кока-Кола ХБК България“ и проектът им Youth Empowered. Второто място бе за PwC България, чийто проект „Най-важният урок“ е осъществен под патронажа на държавния глава. Третото място си разделиха „L'Oreal България“ и „Нестле България“.
 
Наградите за отговорен бизнес целят популяризирането на социално отговорното поведение на българския бизнес. Категорията „Инвеститор в обществото“ отличава предприятията с бизнес практики, ориентирани към социалното развитие и просперитета на обществото или общността, в която функционират. „Инвеститор в знанието“ награждава компаниите, които работят за подобряване на качеството на образованието и квалификацията на младите хора и подпомагат научната и изследователска дейност. Те са две от шестте категории, в които 78 компании със 108 проекта показаха своя опит и добри примери в областта на корпоративната социална отговорност.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
2
 
! Отговори
ББ преди 4 години
Моят Президент,Президента на над 2 милиона свободни мои братя българи,платените си плюят без аргументи от злоба и безсилие...така осъзнават още заблудени или зависими...плющете минуси и се надявайте в края на пътя ви на мафиоти и е.ичари да не ви избесим за геноцид срещу Народа ни...много братя заплатиха ...срещу вятъра не се п.кае и срещу Народ не се върви...чуждопоклонници,1300 г. душмани империи с помощта на предатели като платените *** не могат ни затрият...та вие ли?Бог да пази Българи
15
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До *** човечеци аз мисля така за така за радев
14
6
 
8
 
! Отговори
Мая Манолова преди 4 години
И този човек под чехъл, командван от женорята в къщи и във БСП, продал се на Решетников, забъркан във престъпления по служба и договаряне на комисионни за Грипените, разкарал съпругата си заради една нахална селтачка и още какви ли не гадории ще говори за лидерство, морал и честност.
13
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
haha...kuku general pensioner prezident...na chistata i sviata republika vulgaria...chestita baba Marta na baba mu!
12
7
 
4
 
! Отговори
прост човечец преди 4 години
Интелигентните хора рядко ги чуват. Защо ли? Ами като погледнете примата, който държи властта, ще разберете.
11
8
 
4
 
! Отговори
Boko bo преди 4 години
Прав е! Но е късно! Хората с морал, възпитание и професионален опит отдавна са в чужбина. Кой би обрекъл семейството си на живот в една провалена държава подвластна на мутрите. И говоря за хората с нужните знания. Те отдавна вече са изградили живота си извън пределите на България. Човешкият капитал нужен за една Държава се възпитава, обучава и отглежда дълго време. Новите ни братя с помоща на безродниците се погрижиха това да не се случи отново.
10
1
 
12
 
! Отговори
БСП са гадове преди 4 години
Успехът на държавата ще зависи от това, кога ти и мръсната червена партийка ще се изчезнете в канализацията.
9
3
 
12
 
! Отговори
Джо преди 4 години
Ей папагал червен, стига врещя едни и същи глупости!
8
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Korumpiran besepe agent rradev i ubiec na bg proizvodstvo, na bg proizvoditeli i bg malki predpriemachi! Uuuuuu, terorist!
7
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
da, taka si e
6
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Mashallah...lideri i virusi....kakvo mu triabva na chovek?...toz kuku profesionalist kak proizvejda bulgar askeri?!
5
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
брей, ръси сентенции също като Конфуций! само дето други му ги пишат!
4
4
 
5
 
! Отговори
Брудос преди 4 години
Много наградени А нещо чисто българско между наградените ..? И всичко в сферата на търговията и услугите .Ако в една държава няма производство, не само на някакви консерви и компоти а на високотехнологични продукти, например машиностроение, то тази икономика в днешно време не може да просперира. А Радев може за някои да е празнодумец, ама посочете кой в България е пълнодумец. Веднага ще се наредя под неговото знаме. А засега съм неутрален и чакам най-после да започнем да се развиваме ...
3
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Rumen radev e otroviteliat na bg armia.
2
5
 
8
 
! Отговори
Безпилотен преди 4 години
Ти ли го казваш ?
1
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този празнодумец няма ли да млъкне най-после?