ВМРО зове: Нито един мигрант от Турция да не мине границата!

Пускането на сирийските бежанци било провокация на Ердоган
56
ВМРО зове: Нито един мигрант от Турция да не мине границата!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

ВМРО излязоха с остра позиция по повод на решението на турския президент Реджеп Ердоган да бъдат пуснати бежанците от Сирия на територията на България и Гърция.

Според воеводите това е поредната провокация от страна на Ердоган, която не бивало да остава без отговор.

Още по темата

"Има един единствен критерий: нито един мигрант да не бъде допускан. България не бива да се превръща в бежански лагер и да плаща цената на чужди геополитически грешки!“, заявяват от ВМРО в позиция, изпратена до медиите.

Натискът вече е факт след обострянето на поредния военен конфликт на границата на южната ни съседка със Сирия. Нови групи има вече в Гърция и Македония. Има и такива, тръгнали към Одрин, които искат да влязат в страната ни, припомнят от политическата формация.

"Наш дълг е да не допускаме това. Заместник министър-председателят по обществен ред и сигурността, министър на отбраната и лидер на ВМРО  Красимир Каракачанов нееднократно е завявал, че няма да допусне подобна заплаха на българска територия. И днес той отново подчерта готовността на армията и неговата решителност като военен министър за спиране на всякакви опити за нелегален пробив по границата на страната ни. Ние от ВМРО призоваваме и партньорите си във властта да отстояват неприкосновеността на територията и защитата на държавната граница – срещу започналото от страна на Турция поредно пропускане на мигранти“, настояват от воеводите.

Според ВМРО в тази ситуация нямат значение никакви наднационални, глобални и други интереси, а само българският.

"Започналите вече процеси по придвижване на мигранти към Европа е факт и то констатиран от световните агенции и поощрен от Анкара. Всичко това означава, че до часове България може да стане най-важното място в Европа. Затова трябва да я защитим“, призовават още те.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
4
 
24
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Каракачанов пак дува мускули!Борисов каза, че ще говори с Ердоган, защото той ако ги насочи към България, нито ограда ги спира, нито патрули. Ще ни прегазят!
27
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 28Хляб с купони, но имаше хляб. Сега хляб няма, само прилича на него.
26
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Идва топличко, гадинките взеха да пълзят. Тук в Гърция вече се мисли мащабно варианта да им пукат гумените лодки. А в България време е да заиграе калашников. Много преди някога да е имало Турция, сме спирали ордите с индийанци. Ердоган тръгнал да плаши бълхата с куче!
25
2
 
15
 
! Отговори
Само ГЕРБ!!! преди 4 години
Тоя министър може да се защити единствено като си нахлупи чантата на Билла върху главата! Преди няколко месеца в Ямбол Бойко недвусмислено заяви че няма да разреши да се стреля по мигрантите. Също така каза че ако стане война ще избяга в чужбина и препоръча същото и на живущите в граничните райони. Така че опичайте си акъла!
24
3
 
16
 
! Отговори
Ванче Михайлов преди 4 години
Някой знае ли какво общо има дебелия комсомолски секретар от Русе с ВМРО ?
23
13
 
2
 
! Отговори
61 преди 4 години
Другарката Меркел____Госпожа Меркел се нарича тя!Стига си живял преди 30г дето нямаше хляб без купон
22
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Избори ли ще има скоро че така се е заел Каракачанката да се,,, бори,,, за род и родина?? Спомням си преди не много време обещаваше 300 лв. пенсия.
21
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Vsichki migranti na banya i massage v velingrad, hissar, devin, carska bistrica, carska bania, bankya, varshec, bansko, borovec!
20
3
 
5
 
! Отговори
Евроатлантик преди 4 години
Другарката Меркел ако каже да ги пуснем ще ги пуснем ако ли не няма .Така , че Кркч няма смисъл да се пени
19
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Плюете всичко живо във всяка една статия в тоя хумористичен сайт... Само ми е чудно българи ли сте изобщо и ако сте защо съществувате като анти-българи?! Браво на ВМРО и Каракачанов! Трябва сила за запазване на границата от набези на някакви престъпници от Мароко , Афганистан и тн .. ! От тия "бежанци" няма 1 сириец . Коментиращите тук са ислямизирани и копнеят за разрухата на България!
18
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ердоган предлагаше решение чрез буферна зона но но ЕС тръгна да анализира търпението на Турция!
17
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
***
16
1
 
14
 
! Отговори
А докога преди 4 години
Защо все трябва някой да ни помага, а не се обединим ,подсилим икономиката и държавата със техника и каквото е необходимо за запазване границите и независимостта на страната. При правилно насочване на активите и разумно мислещо управление можем да постигнем много! Стига вече подтисничество !
15
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо не отиде един журналист с едно дронче, на един час по една снимка да пуска само от там. Да видим как се отбранява границата и да сметнем потока сами. Защото по телевизията партията си трае, както в едни минали времена с един минал инцидент
14
1
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Тук двама какви сте вие да викате тук бежанци? Я моментално се разкарайте от нашата страна и веръвете в пустините да гледате и храните любимците си, бе оли....гофрени!
13
6
 
1
 
! Отговори
ДОГОВОРКА преди 4 години
между Ердоган и Путин.Недържавническо.Това е "цивилизовано казано".
12
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Шишкото да ходи да брани границата, търбухът му ще блокира половината ни граница с Търция.
11
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
30г. Руската шайка бави България в развитие!
10
4
 
12
 
! Отговори
Boko bo преди 4 години
Каква Държава може да е това? С политици играещи си със страховете на хората, извличащи дивиденти от ситуация опасна за сигурността на Държавата. Като крадяха докато се строи оградата нямаше проблем или когато Костов разруши кльона. И да не забравим оглупелият електорат на ВМРО повтарящ като папагал лафа на Торбичката Била
9
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Назеява моментът да видим каракачанов става ли за нещо повече от реклама на мазна наденица по телевизията. Той с каква квалификация е впрочем? Преди да стане воевода какво е работил? Стратегическото мислене май леко му куца, затова се интересувам