Борисов: Заяждат ме за моята дипломация, но на нашите граници има нулева миграция

Подготвям една голяма среща в България, в понеделник ще отида при Ердоган!
Обновена: 29 фев 2020 15:18 | 29 фев 2020 12:40, Елка Василева
305
Борисов: Заяждат ме за моята дипломация, но на нашите граници има нулева миграция
Бойко Борисов. Снимка: архив, БГНЕС

„Понеже много пъти сте ме заяждали за тази моя дипломация, понеже е много модерно да се говори срещу Ердоган. Обаче на нашите граници има нулева миграция. Хеликоптер ще прелети над гръцката граница, защото там са ни опасенията в момента. Българските граждани да са спокойни, че нейните моряци и граничари са на поста. Но не това е решението на проблема”. Това заяви заяви премиерът Бойко Борисов на среща с ръководството и привържениците на "Локомотив" -Пловдив и на "Ботев" – Пловдив.

„Няма нормален човек, който да разреши с автомати да се тръгне срещу майки с деца. За това вчера водих тези разговори. Два пъти говоря с Чавушоглу. Вчера взехме решение в НАТО да подкрепим Турция, България бе една от действащите и настоятелни страни. Обичаме нашите съседи и искаме всячески да им помогнем. Огромни парични средства се насочват към Червения полумесец. Разговарях и с гръцкия колега, много е тежко положението. За много неща се мисли предварително. Евтиният популизъм е лесна работа, отговорният човек мисли какво ще се случи, след като изговори приказките”, заяви Борисов, цитиран от Нова тв.

Още по темата

„Подготвям една голяма среща в България. В понеделник ще отида при президента Ердоган да договоря и неговите условия. Говорих и със съпредседателите на ЕК. След понеделник ще ви кажа какви неща ще направим в България, за да решим дълготрайно този процес. Когато ти загиват войници, не може да не ти е мъчно, за това изказах съболезнования на Ердоган. Истински ме боли като гледам и бежанците. Трябва да направим всичко възможно до края на седмицата да захраним Турция, за да може да се грижи за тях. Такива срещи се обявяват, когато с всички е договорен часът и датата. Не е редно да говоря предварително”, добави той.

Каква е ситуацията по границата ни с Турция?

„Аз не съм посредник, аз съм заинтересована страна, защото българите очакват да бъдат защитени. Защото при тези условия – с коронавируса и тази бежанска вълна, напълно е възможно да изпаднем в криза. Затова съм толкова активен. С Мицотакис бяхме на съвместно заседание. Ердоган го обяви вчера, говорил е с четирима души – Тръмп, Меркел, Макрон  и Бойко Борисов. Не е скромно, но трябва да ви се каже”, отсече премиерът.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


305
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
227
4
 
23
 
! Отговори
0 преди 4 години
Нулева.Кой луд мигранец ще иска да дойде в България бе Боко.
226
5
 
6
 
! Отговори
Раковски преди 4 години
До Руско дело!Той е велик революционер даже извън пределите на България и малко се говори за него
225
2
 
5
 
! Отговори
Руско дело! преди 4 години
До РаковскиПърва българска легия на Раковски в Белград преместиха в Букурещ близо до Русия!
224
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
гербераски речникдупе.давство=дипломация
223
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво общо има дипломацията с това да се предлагаш на турчина като лekа жена бе Боко? Халал да ти е къщата в Барселона, живи и здрави да са ти и жената и детето - само ни спаси от себе си вече.
222
1
 
26
 
! Отговори
Уф-ф! преди 4 години
дали бежанците искат или не искат да влизат в България, може много скоро да стане ясно. Само 200-300 хиляди бежанци да се съберат на границата ни и да окажат физически натиск и готово! Ще залеят страната като ята скакалци. Много ербап "анализатори" редят скудоумия тук!
221
5
 
34
 
! Отговори
Shark преди 4 години
Разбира се че ще е нулева миграцията. Даже и бежанците не искат да остават тук.
220
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
I nakraq za sbogom i martenicata e doschla ot Chuvasciq ot bulgarskite plemena tam s jivi tradicii do dnes vijte v wikipediq chestita vi baba marta ot Ruskata federaciq typaci bydete pone zdravi
219
5
 
30
 
! Отговори
ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ преди 4 години
Бухалкаджията говори за дипломация. Мутрагеньо, просто мигрантите не искат да идват в България, защото е по-зле от държавите, от които бягат...
218
5
 
30
 
! Отговори
i'm преди 4 години
Има нулева миграция, защото знаят какво е в България. Знаят какви са перспективите за живот и стандарта. За това не се натискат за тук, а не заради дипломацията. На Ердоган изобщо не му пука за товята дипломация. Ердоган свали руски изтребител, а ти си въобразяваш, че ще се съобразява с теб и с твоята дипломация! Сериозно ли си вярваш за дипломацията ти?
217
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
голама активизация на туркоманитесигурно чакат ердоган да влезне и в българия да им защитавав праватаа за ид.иотчетата дето плюят графа да прочетат сан-стефанския договор под който се е подписал граф игнатиев и ако са българи и имат мозък ва кратуните сище спрат да плещят измишльотините на соропитешките централи дето първо ни обясньвяха че нямало баташко клане - ами то било празникте ония българи през 19 век сигур са били по-наясно та са кръстили улицата на графа
216
5
 
4
 
! Отговори
bylgari naveki преди 4 години
Znaete li che v Rusiq jiveqt poveche bylgari ot v BG i nikoi ne iska tuk schto li??????Spravka tatarstan chuvaschiq vse bylgarski plemena ma vie sram ot tqx tam e i starobylgarskiqt ezik sram vi ot bratqta vi typaci a sa v pyti po bogati ot vas i bez malcinstva fakt i deca imat mnogo
215
3
 
15
 
! Отговори
гост преди 4 години
Абе, хора, кога бате Бойко завърши международна дипломация. Или, може би, международната дипломация му е вродена. Хвала му, сигурно е роден с няколко висши образования. Добре, че ни е премиер, хем да лазим по дъното, хем да се радваме.
214
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако бат Бойко ми обещае къща в Барселона и аз ще се върна !
213
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Едзин български емигрант във Франция го попитаха би ли се върнал у нас ,а той отговори Не благодаря ! По-добре да съм куче във Франция от колкото човек в България. За това никой не иска да идва у нас ! Боже пак се прави на Исус....Ако им обещаеш на тези емигранти да са част от крадливата Герб може и да дойдат някои само тогава имат шанс ....
212
0
 
2
 
! Отговори
Раковски преди 4 години
Велик революционер даже извън България!
211
13
 
2
 
! Отговори
Русия!!!!!!!!!!!!! преди 4 години
До братя или слугиПет века руско робство а не турско!Не вярвайте в нищо написано в учебниците и преподавано 45 години!!! Народе!!!-четиПрочетете Раковски за убийствената политика на Русия в България!
210
4
 
3
 
! Отговори
Граф Игнатиев преди 4 години
Чрез него Русия ни е управлявала през турско а не султана! Братски или поравно?Българския произход на султан Мурад втори е безспорен! Баба му Валиде е българка!
209
0
 
8
 
! Отговори
1829султански ферман преди 4 години
До братя или слугиАко от тогава бяхме независими- нямаше да го има априлското,батак и руско-турската...
208
4
 
2
 
! Отговори
хаджи Димитър преди 4 години
До Раковски и ЛевскиЧетата му е предадена къде ще мине от Русия чрез френски дипломат!Граф Игнатиев 4 пъти е правил опити да подкупи В.Левски но не е успял!