Борисов: Заяждат ме за моята дипломация, но на нашите граници има нулева миграция

Подготвям една голяма среща в България, в понеделник ще отида при Ердоган!
Обновена: 29 фев 2020 15:18 | 29 фев 2020 12:40, Елка Василева
305
Борисов: Заяждат ме за моята дипломация, но на нашите граници има нулева миграция
Бойко Борисов. Снимка: архив, БГНЕС

„Понеже много пъти сте ме заяждали за тази моя дипломация, понеже е много модерно да се говори срещу Ердоган. Обаче на нашите граници има нулева миграция. Хеликоптер ще прелети над гръцката граница, защото там са ни опасенията в момента. Българските граждани да са спокойни, че нейните моряци и граничари са на поста. Но не това е решението на проблема”. Това заяви заяви премиерът Бойко Борисов на среща с ръководството и привържениците на "Локомотив" -Пловдив и на "Ботев" – Пловдив.

„Няма нормален човек, който да разреши с автомати да се тръгне срещу майки с деца. За това вчера водих тези разговори. Два пъти говоря с Чавушоглу. Вчера взехме решение в НАТО да подкрепим Турция, България бе една от действащите и настоятелни страни. Обичаме нашите съседи и искаме всячески да им помогнем. Огромни парични средства се насочват към Червения полумесец. Разговарях и с гръцкия колега, много е тежко положението. За много неща се мисли предварително. Евтиният популизъм е лесна работа, отговорният човек мисли какво ще се случи, след като изговори приказките”, заяви Борисов, цитиран от Нова тв.

Още по темата

„Подготвям една голяма среща в България. В понеделник ще отида при президента Ердоган да договоря и неговите условия. Говорих и със съпредседателите на ЕК. След понеделник ще ви кажа какви неща ще направим в България, за да решим дълготрайно този процес. Когато ти загиват войници, не може да не ти е мъчно, за това изказах съболезнования на Ердоган. Истински ме боли като гледам и бежанците. Трябва да направим всичко възможно до края на седмицата да захраним Турция, за да може да се грижи за тях. Такива срещи се обявяват, когато с всички е договорен часът и датата. Не е редно да говоря предварително”, добави той.

Каква е ситуацията по границата ни с Турция?

„Аз не съм посредник, аз съм заинтересована страна, защото българите очакват да бъдат защитени. Защото при тези условия – с коронавируса и тази бежанска вълна, напълно е възможно да изпаднем в криза. Затова съм толкова активен. С Мицотакис бяхме на съвместно заседание. Ердоган го обяви вчера, говорил е с четирима души – Тръмп, Меркел, Макрон  и Бойко Борисов. Не е скромно, но трябва да ви се каже”, отсече премиерът.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


305
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
187
3
 
16
 
! Отговори
Един преди 4 години
Нали на всички стана ясно, че на турчина думата грош не струва!Каквото е обещал, плюе отгоре и прави каквото му е кеф.А обещанията му са все със задни сметки - това е Ердоган!За жалост тия пачи са наши съседи.
186
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Време е да излезе Динко с опашките май :)
185
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
StaerЗа всички които ни мислят че има петрол,,петрол свърши отдавна заспали вярвам на математиката ,,,, птоблемат идва с 50000000 не образовани хора които живеят по тези земи какво ще правят от тук нататък.От каде пари да се препитават замислете се ..
184
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А нещо за къщата в Барселона?
183
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
StaerДа така е но всичко си има цена искат да откъснат част от България говоря за похамеданчената част Кърджали която Турция претендира за нея.за това няма имигранти по нашата граница но има времена които идват и ще има расплата
182
5
 
22
 
! Отговори
Не извратен тип преди 4 години
Държавата е на нивото на премиера.Корупция,престъпност,никаква стратегия за спорт,култура ,образование,бизнес и създаване на нови работни места.Аз не мисля ,че Борисов има умствен капацитет за да се замисли за тези проблеми,а какво остава за решенията
181
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не бързай да се хвалиш,че не знаеш какво те чака.Заради милите ти очи и дълбоките метани,Ердо едва ли ще се трогне.Не е рекъл,не ги е пуснал.
180
1
 
12
 
! Отговори
Боби преди 4 години
Чакаш и ти милярди от ЕС и ще пуснеш мигрантите. Който се опита да мине границата, разстрел.
179
5
 
12
 
! Отговори
ХХХ преди 4 години
Нулева миграция заради гражданските патрули , арести и бой ! За това ги е страх да минават от тук да не мислиш че са оцапали гащите от гранични полицаи които не смеят да им посегнат дори !? Самите мигранти казват "аа не искаме в България там ни бият че и парите ни вземат" ахахахаха ей за това трябва да се знае на кой да се благодари ! Стига си преписва чужди заслуги и на националния празник да видим кой ще е по границата кой при Ердоган !
178
0
 
1
 
! Отговори
ined преди 4 години
Ако не ги спираха бежанците на северната граница щеше да има и отрицателна миграция
177
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ами това е първата стъпка от турския проект, преди да дойдат самите турци да дойдат мигрантите, дето уж турците не можели да ги хранят. съвсем друга е причината да ги пускат.
176
2
 
6
 
! Отговори
Предложение преди 4 години
Предлагам на следващите избори да разкараме Бойко Борисов и ГЕРБ от властта. Вие кого предлагате да сложим на мястото на ГЕРБ и Бойко Борисов във властта. Аз мисля да гласувам да поставим другарката капиталистка Нинова. Вие какво мислите по въпроса, какво ще ме посъветвате?
175
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не вярвах ама някакъв от Суринам го гледам по тв-то се тръшка и не ще да чуе за България.Баце,Бацее да ти се радваме на управлението.Докъде ни докара?
174
2
 
22
 
! Отговори
Смях преди 4 години
Не ве, пич, не е заради дипломацията. Просто тука е толкова кофти, че даже талибаните, изпълзели от пещерите, го знаят и не щат в България.
173
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русия ни освободи от турците, Испания ще ни освободи от Бацо!
172
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Испанските *** не само вдигат шум, направо хапят, хапят до кръв!
171
0
 
16
 
! Отговори
а пък преди 4 години
Ел Периодико с нова статия но тоя път е доста зле за Баце.
170
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Неговата дипломация я виждаме всички - ниско вие врат пред Брюксел, Вашингтон, Анкара, Москва, както и във всяка столица на страна, която го приела от лицемерие и преследвайки своя интерес.
169
1
 
10
 
! Отговори
Готови сме! преди 4 години
Споко! За нула време правим двата стадиона в Пловдив и ще спукаме бежанците на футбол! Или те нас. Не знам, ама явно такава е стратегията. Важното е да не се играе с топка, защото тогава ще ни бият и ескимосите!
168
2
 
19
 
! Отговори
B.B. преди 4 години
Не бързай да се радваш г-н Борисов.,, На турчина дослука му е до коляното,, казал го е дядо Вазов. Сега ги насочват към Гърция, ония не си поплюват, къде мислиш, че ще поемат ?