Борисов: Заяждат ме за моята дипломация, но на нашите граници има нулева миграция

Подготвям една голяма среща в България, в понеделник ще отида при Ердоган!
Обновена: 29 фев 2020 15:18 | 29 фев 2020 12:40, Елка Василева
305
Борисов: Заяждат ме за моята дипломация, но на нашите граници има нулева миграция
Бойко Борисов. Снимка: архив, БГНЕС

„Понеже много пъти сте ме заяждали за тази моя дипломация, понеже е много модерно да се говори срещу Ердоган. Обаче на нашите граници има нулева миграция. Хеликоптер ще прелети над гръцката граница, защото там са ни опасенията в момента. Българските граждани да са спокойни, че нейните моряци и граничари са на поста. Но не това е решението на проблема”. Това заяви заяви премиерът Бойко Борисов на среща с ръководството и привържениците на "Локомотив" -Пловдив и на "Ботев" – Пловдив.

„Няма нормален човек, който да разреши с автомати да се тръгне срещу майки с деца. За това вчера водих тези разговори. Два пъти говоря с Чавушоглу. Вчера взехме решение в НАТО да подкрепим Турция, България бе една от действащите и настоятелни страни. Обичаме нашите съседи и искаме всячески да им помогнем. Огромни парични средства се насочват към Червения полумесец. Разговарях и с гръцкия колега, много е тежко положението. За много неща се мисли предварително. Евтиният популизъм е лесна работа, отговорният човек мисли какво ще се случи, след като изговори приказките”, заяви Борисов, цитиран от Нова тв.

Още по темата

„Подготвям една голяма среща в България. В понеделник ще отида при президента Ердоган да договоря и неговите условия. Говорих и със съпредседателите на ЕК. След понеделник ще ви кажа какви неща ще направим в България, за да решим дълготрайно този процес. Когато ти загиват войници, не може да не ти е мъчно, за това изказах съболезнования на Ердоган. Истински ме боли като гледам и бежанците. Трябва да направим всичко възможно до края на седмицата да захраним Турция, за да може да се грижи за тях. Такива срещи се обявяват, когато с всички е договорен часът и датата. Не е редно да говоря предварително”, добави той.

Каква е ситуацията по границата ни с Турция?

„Аз не съм посредник, аз съм заинтересована страна, защото българите очакват да бъдат защитени. Защото при тези условия – с коронавируса и тази бежанска вълна, напълно е възможно да изпаднем в криза. Затова съм толкова активен. С Мицотакис бяхме на съвместно заседание. Ердоган го обяви вчера, говорил е с четирима души – Тръмп, Меркел, Макрон  и Бойко Борисов. Не е скромно, но трябва да ви се каже”, отсече премиерът.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


305
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
167
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На тая зараза само мигранти трябва
166
6
 
15
 
! Отговори
г преди 4 години
Не трябва да се държим като пудел на бруталния изнудвач Ердоган.
165
30
 
12
 
! Отговори
123 преди 4 години
Късмет имаме с такъв умен ръководител. Желая му здраве и успех!
164
1
 
25
 
! Отговори
Супер преди 4 години
То и българите бягат от България като тези бежанци в Европа.За 30 години над 2 млн.бг граждани емигрираха.С това темпо след 15 години картинката ще е като чалга песен.Нека,нека,браво
163
25
 
6
 
! Отговори
Умен преди 4 години
Бойко разсъждава мъдро.
162
2
 
7
 
! Отговори
Да 170 преди 4 години
Не е мъж
161
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 170За какво са ти жените, ти не си по-добър от ***.
160
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само жените ще пускаме с женски чеда мъжете или куршум или да ходят да си градят демокрация в обществото си
159
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И за Барселона се заяждаме. Ама кожата ти е по дебела от слонска.
158
3
 
24
 
! Отговори
Койчо преди 4 години
Аз боко тиквата ще го призная като голяма работа само ако се подложи на полиграфа на лъжата за мис бикини.Но само да не го запали като почне да говори
157
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Pogkloni se na tyrtsina i se pravi na interesen
156
3
 
21
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Взели решение с НАТО да помогнем на Турция, а ни в клин ни в ръкав говори за Червения Кръст или Червения Полумесец. Ами НАТО да не е благотворителна организация или Ти ни правиш на абдали. Да земеш са се вземеш в ръце. Как можа да допуснеш да зависим от газ през трета страна, *** такъв. Сега Ердоган изнудва ЕС, Русия и САЩ чрез теб. С право Руснаците ти се подиграват. Скоро цяла Европа ще ти се подиграва. Селският ***..
155
3
 
36
 
! Отговори
Дидо преди 4 години
Някой да каже на Боко,че мигрантите не искат и да помислят да влязат в България,знаейки че тя е най бедната и обрулена държава на Балканите и в Европа.
154
3
 
24
 
! Отговори
Марс преди 4 години
Бойко, купи си еднопосочен билет за Марс!!!
153
7
 
20
 
! Отговори
yfffff преди 4 години
никакви бежанци не са тия а джихадисти терористи които бягат след като асад и путин ги намачкаха и Европа като послушна марионетка на либерастите (пак да обясня - това са демократите врагове на Тръмп в сащ)се грижи за тях и ги прибира и хрантути. Жени и деца няма, само някоя за цвят и снимка, всичко са млади мъже джихадисти.При тях е стар трик да избутат жени и деца напред да са им щит като при смяната на имената в БГ при бай тошо.И нашия продажник с простия матр'ял помага да се напълни европа точно с джихадисти.
152
1
 
14
 
! Отговори
bayyy преди 4 години
Ердоган е изнудвач.Държи петрола на Сирия но с враговете на Тръмп - демократолиберастите на Пелоси килъри обонго сорос гейтс, прочие ***.Европа е марионетка на тези демократи, оттам и на ердоган. Значи вместо да изгоните ердоган от сирия борисов се моли да му дадем ние всички още пари да се въоръжава да държи още петрола на Сирия.И докато накарат Асад да се махне и да сложат послушен който сам да им даде петрола.
151
2
 
31
 
! Отговори
yfffff преди 4 години
българите ще си останете кухи тикви и това е,няма спасение за вас, освен че сами няма да се оправите ами и отвън няма вече помощ за вас защото не заслужавате да се хаби човек за кухи тикви.Кой нормален ще слуша тоя завършен *** и ще му ръкопляска и крепи вече 10г на власт.Излъгах се да прочета и ми вдигна кръвното тоя ненормалник барабар с откачалките дето му се "възхищават."Сами си правите да сте на дъното,затова си заслужавате мизерията и тиквата бащица, нека ви е.
150
2
 
23
 
! Отговори
Maris преди 4 години
Дипломация и селендурщина са коренно различни неща
149
1
 
27
 
! Отговори
ined преди 4 години
Няма ама не заради Борисофф, ами щото знаят че тука ги чака, бой, свински опашки и преджобване за пари, джиесеми и други ценности.
148
29
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
до ПроСоТо. МЕНТЕАлоооу кукло, руска подлого. Не ме имитирайи копирайВсички знаят, че МРАЗЯ кремълските *** и техните слуги от ПозитаноЕдинствен, който е в състояние да им се противопостави е Премиерът Борисов, затова го подкрепям с две ръцеГЕРБ ПОБЕДА... Оле...