Гранична полиция: Армията няма да се включва засега по границата заради мигрантите

На граничен пункт "Капитан Андреево" е спокойно
Обновена: 29 фев 2020 10:15 | 29 фев 2020 10:02, Елка Василева
48
Гранична полиция: Армията няма да се включва засега по границата заради мигрантите
Снимка: БГНЕС

На граничен пункт „Капитан Андреево“ всичко изглежда спокойно. Стана ясно, че засега няма необходимост от включване на българската армия, след като в петък Анкара заяви, че няма да затваря границите си за бежанците.

Те пък се струпаха на ГКПП Пазаркуле на турско-гръцката граница и искат да стигнат до Европа през Гърция.

Няма колони от автомобили, след като от вчера има засилено присъствие заради евентуална бежанска вълна и предотвратяване на влизането на нелегални мигранти у нас.

Още по темата

"Към момента не е необходимо да изпращаме армия по границата, но имаме готовност", посочи директорът на Главна дирекция „Гранична полиция“ гл. комисар Светлан Кичиков. На границата сега са разположени екипи на жандармерия и служители от областните дирекции на МВР.

„Към настоящия момент не е необходимо да привличаме допълнително сили от тези на МВР, но имаме готовност, водили сме разговори с колегите от армията при необходимост да бъдат привлечени и техни сили. Пътникопотокът е малко по-затруднен на входа“, каза Кичиков, цитиран от bTV.

„Знаете какво се случва в  съседната ни държава. Към България все още нямаме поток от мигранти. Надяваме се, че няма да има. Нищо по-различно от предишните дни не се е случвало. Към този час имахме два опита с изключително малък брой хора. Има движение на групи в посока гръцката граница. В резултат от разговорите, водени между нашия премиер и турския президент, има влияние. Една такава криза, това са много хиляди, които вървят към Европа, няма как да не повлияе дипломацията”, заяви междувременно главен комисар Светлан Кичиков, директор на „Гранична полиция”, на брифинг.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди години говорих с иракчанин бежанец и ми направи впечатление,че говори английски перфектно.Разбрах,че бил университетски преподавател.Ето такива специалисти не са за изпускане.Възпитан,образован човек винаги ще е добре приет.
40
0
 
2
 
! Отговори
българин преди 4 години
От предните бежански вълни май никой не остана у нас.Ще избягат защото тук няма как да преживеят.Няма работа дори и за живеещите тук отдавна,знаещи езика,та камо ли за чужденци.Нямам нищо против тях,но България е много бедна.Тук много трудно се живее.Няма да им хареса и ще продължат на запад.Иначе от тях има образовани хора,обаче няма как да намерят подходяща работа.
39
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е,имаме 70 000 полицаи,вярвам,че ще смогнат.В предишни години имаше и повече мигранти-тогава се справиха.
38
0
 
0
 
! Отговори
Киро преди 4 години
Абсолютно точно написано.
37
0
 
7
 
! Отговори
Ива преди 4 години
НЕ СА "бежанци" - в ТУРЦИЯ няма война... международното право казва кой е "бежанец"Това са инвазатори - биомаса използване като оръжие да дестабилизира Европа
36
0
 
7
 
! Отговори
Втора легия преди 4 години
МВР - толупите марш към границата, фабрики за л...а .!.
35
0
 
11
 
! Отговори
МВР да ни пази преди 4 години
До ХХХНе ме интересува типът на пистолетите им, но полицаите са екипирани с палки и белезници и преспокойно биха се справили с мигрантите. Освен това те са над 20 000 души, а Стрямската бригада мирновремене състав едва ли достига 1000 души. Полицаите вместо да се разхождат с колите по улиците, биха свършили една полезна работа. На доста години съм, но в живота ми се е налагало няколко пъти да помогнат и съм оставал пишман. Да не говорим за КАТ - чисто репресивен орган на МВР.
34
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Армията няма да се включва засега по границата заради мигрантите" - ами заради кого ще се включи бе по'мияри ? Значи няма да си пазим границите от нагли същества които пристигат за да извършват атентати и самоубийствени такива за да умъртвяват мирни европейци ? ***'*** ви про'тивна да е'ба, вие достойнство и морал имате ли бе лиг'ави заплатаджии ?
33
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С тази наша днешна мини армия, да не се наложи да се браним чрез всенародно опълчение и отново да дялкаме черешови топчета?
32
0
 
12
 
! Отговори
мак преди 4 години
Когато възникне нуждата от армията по границата ще е твърде късно. Спете спокойно и се надявайте, че гостите ще заобикалят България. Надеждата умира последна.
31
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къде са немските, френските, австрийските войски които щяха да дойдат на помощ? Къде са Хамериканските ни "приятели " дадохме им над 2 милиарда за старо желязо и земята ни безплатно за Военни бази? Къде е европейската помощ?
30
1
 
8
 
! Отговори
до тервел преди 4 години
Да заповядат 69-та Стрямска бригада ги чака....------------Айде, нема нужда!Че, щом ромчета тинейджъри въ бият, да не говорим за охранените "бежанци" в разцвета на силите си!
29
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Армията няма да се включва засега по границата заради мигрантите-------------Значи Султана ги праща у Гърция.
28
1
 
11
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
Слава на Господ -че сме толкова мизерни и бедни -че никой емигрант не иска да стъпи на Българската нещастна земя !! Благодарение на ГЕРБ вече никой от Света не иска да е в БГ- Ами половината ни население -без война - избяга през глава от икономическият геноцид вече 31 г!!!!
27
0
 
7
 
! Отговори
Тервел преди 4 години
Футболните агитки на границата, че тия от Меверето не им имам Вера....
26
6
 
1
 
! Отговори
Тервел преди 4 години
Да заповядат 69-та Стрямска бригада ги чака....
25
2
 
7
 
! Отговори
Динко преди 4 години
Взимаме такса вход в ЕС.
24
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нашите хора са придприемчиви и чакат вече на границата да им оберат айфоните и златото.
23
14
 
4
 
! Отговори
Заралия преди 4 години
Всички са добре дошли в България стига да работят.
22
3
 
21
 
! Отговори
<><> преди 4 години
Най добра работа вършат цивилните отряди ...тия дето ги бият и им вземат парите и ги връзват със свински опашки ! Заради тях амуджите гледат да минават през Гърция .....че тука ги биели и ги ограбвали :) Така трябва да е , а не те нас !