БСП поиска: Да паднат санкциите срещу Русия! Мнозинството отказа

Според социалистите ограниченията вредят на икономиката ни
Обновена: 4 мар 2020 12:24 | 4 мар 2020 12:00, Камелия Цветанова
99
БСП поиска: Да паднат санкциите срещу Русия! Мнозинството отказа
Снимка: БГНЕС

След близо два часа дебати законотворците решиха, че няма да приемат решението, предложено от БСП, да отпаднат наложените от ЕС санкциите срещу Русия.

От март 2014 г. ЕС постепенно налага ограничителни мерки срещу Русия, които бяха приети в отговор на незаконното анексиране на Крим и умишленото дестабилизиране на Украйна. Според червения Антон Кутев обаче поне 60% от българите искат санкциите да паднат, защото са в наша вреда.

"Ние ограничаваме собствената си икономика и вредим на собствените си предприемачи, това не е цивилизования начин, по който ЕС да общува с Русия", скочи той.

"Очевидно е, че както за България, така и за цяла Европа санкциите дават изключително лош икономически резултат, а в същото време те доказаха своята неефективност", коментира още Кутев.

Според съпартиеца му Александър Симов отпадането на санкциите ще разреши едно неравновесие в ЕС, защото в момента по-големите страни от Общността заобикалят ограниченията и търгуват с Русия. "С това решение България ще прекрати лицемерието в ЕС", призова той.

Десислав Чуколов от "Атака" смята, че санкциите, които наложи ЕС, са показали васалното отношение на САЩ спрямо Съюза.

"В Крим имаше референдум и хората казаха, че искат да се присъединят към Русия, а после санкциите бяха въведени с идеята ,че така ще пострада Русия, но тя не пострада и руската икономика се развива", коментира той. Чуколов смята, че ограниченията имат значение за отделните държави като България, която губи от тя.

Според Румен Гечев от БСП няма нито един случай, в който санкциите да са довели да добър резултат за тези, които ги налагат.

Председателката на външната комисия в НС Джема Грозданова от ГЕРБ обаче предупреди, че решението на БСП не съответства на механизмите, по които функционира българската държава.

"Приемането на такъв проект на решение ще влезе в противоречене с конституционния принцип за разделение на властите и информирането на ЕП за решението на НС не би повлияло на политиката на ЕС, защото еропарламентът не участва във формирането на тази политика", обясни тя.

Грозданова отсече, че санкциите са механизъм за регулиране на кризата срещу нарушената международна среда на сигурност. Според нея е нужен диалог с Русия и такъв съществува.

В отговор червената шефка Корнелия Нинова отсече: "Очевидно ГЕРБ не е против нашето предложение по същество и си търсите процедурни хватки, с които да го отхвърлите".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
2
 
12
 
! Отговори
Мушан преди 4 години
Що се отнася до референдума в Крим, то референдум е имало и в Австрия, когато Адолф Шикългрубер печели.
46
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 47Ами, че ти описа американците бе, човек.
45
16
 
7
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Напред с братска Русия!
44
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каква победа ВСВ? 2 години седат зад Москва и чакат САЩ да им носи храна, мониции, камиони и какво ли не. После чакаха САЩ и Англия да разсишят Германия от бомби к да влязат там. То така и баба може. Що не излязаха да се бият с Хитлер 1 : 1 още първите месеци и да се види :)
43
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Доколко незаконно е анексиран Крим няма да споря. Украйна, обаче, я дестабилизира не Русия.Дестабилизира се тя самата, като се поведе по чужд акъл. А оттам - и Крим.
42
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
- Скъпи, направих ти палачинки като извинение за това, че снощи ударих колата. - Какво си направила? - Палачинки...
41
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Руснаците са може би най-сбърканата нация в света ! - човек само да спомене за Втората световна война и те веднага почват да се хвалят с победата и това може да бъде тема на разговор със седмици и месеци.Тутакси заживяват в 1945год и не ги интересува бъдеще и настояще.И целият свят им е крив , само те са прави и много обичат да дават съвети на останалите хора как трябва да живеят.Като страна са супер наистина но като държава кръгла 0 !
40
5
 
14
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
До Анонимен .....Гербуля, поне един от вас може ли да ми каже какво точно представляват тези "санкции"???.....Хахахахахаа, най - простите хора са руските атако-комунисти. Ами като имаш гугъл на компютъра, влез и ги прочети. Или чакаш по Атака ТВ да ти промиват мозъчето? санкциити са против 150 лица, приближени до Путин. И забрана за износ на западни технологии за Русия. А точно Русия забрани вноса на селскостопанска продукция от ЕС, като контра.
39
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Доколкото знам има санкции само върху някои физически лица които са откровени руски апаши и разлойници като генерал Решетников и свалянето на санкциите означава тези бандити спокойно да идват в България и заедно с БСП да заговорничат срещу нашите съюзници и да предизвикват безредици и протести на маргинали като варненския Копейкин.
38
2
 
7
 
! Отговори
Българина преди 4 години
Интересно че турция замерва и изнудва нас и ес вече 5 г но санкции няма, въпреки аскера поне в две държави незаконно....
37
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чакаме и "независимия" президент да се изкаже в подкрепа на това умозаклюпение.
36
9
 
11
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
Уааахахахааааа, не... нимоа........ БСП искали?!? Кои са те да искат нещо? Некви умряли от глад ***, с 15% доверие. Ся Боко като им намали и паричките от газта, ептен ще тръгнат да ровят по кошовете :))))))))))))))))))))))))))))))))))Щом са поискали нещо, то до дни и Радев балалайката ще пропее в същия тон :))))))
35
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А защо русия не свали газа за братска България преди 15-20 години? Защото нямахме алтернатива :) Да го обясня на червенопитеците тук просто.... Че малко трудности имат с осъзнаването.
34
2
 
7
 
! Отговори
Реалност преди 4 години
Превратът на 10 Ноември 1989г. беше извършен от комунистите и след 1989 г. до ден днешен ни управляват чисти комунисти независимо дали са от СДС,БСП,НДСВ, ДПС,АТАКА, ГЕРБ ,Деформаторски Блок , ВМРО,НФСБ и т.н!България е под съветско-болшевишко кърваво робсто и сме незаконна република окупирана от СССР!Защо СДС не потърси наказателна отговорност от комунистическите престъпници , не вкара нито един комунистически бандит в затвора и не разкри нито едно комунистическо престъпление?
33
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази декларация за падане на санкциите е като да дразниш зло куче, вместо да му дадеш бисквитка. Дадохме бисквитка на злото куче с Турски поток, с АЕЦ Белене. Какво ще спечелим от дразненето на злото куче по един глупав и наивен начин?Това не е политика, а глуппост.
32
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Света е тръгнал към нова Ялта, и БСП, благодарение на това, че са наистина партия( а не ОПГ ), действат мъдро. Хубаво е някой от тука списващите (ако все пак ги зачитат за нещо де) *** да подшушнат на шефовете си.
31
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никой вече не обръща внимание на БСП и само с изцепки като "Да свалим санкциите на нашите руски началници" успяват да фокусират вниманието върху себе си. Много несериозно другари социалисти, изключително пошло и несериозно.
30
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Строим "Руски поток" през България, строим АЕЦ Росатом в Белене. Строи се "Северноруски поток 2" през Германия. Какви санкции искат да паднат?Декларациите ще спрат тези проекти и пак ще спрем всичко полезно за България.Ще дойдат пак Тримата влъхви от САЩ и ще спрат кранчето.
29
8
 
11
 
! Отговори
бсп преди 4 години
вечна дружба, да живее кпсс! другаря Президент е на същото мнение.
28
9
 
16
 
! Отговори
нормален преди 4 години
Нас дружбата и свързаноста на икономиката ни СССР ни доведе до държавен фалит,режим,купони ,мораториум и битка заоцеляване вече два пъти.Старите го преживяхме и помним Нищо против руският народ,но ,те са далеч от демокрацията/не разбирай слободия/Хайде няма нужда да ,,настъпваме мотиката"за пореден път. България е европейска,а не азиатска страна