БСП поиска: Да паднат санкциите срещу Русия! Мнозинството отказа

Според социалистите ограниченията вредят на икономиката ни
Обновена: 4 мар 2020 12:24 | 4 мар 2020 12:00, Камелия Цветанова
99
БСП поиска: Да паднат санкциите срещу Русия! Мнозинството отказа
Снимка: БГНЕС

След близо два часа дебати законотворците решиха, че няма да приемат решението, предложено от БСП, да отпаднат наложените от ЕС санкциите срещу Русия.

От март 2014 г. ЕС постепенно налага ограничителни мерки срещу Русия, които бяха приети в отговор на незаконното анексиране на Крим и умишленото дестабилизиране на Украйна. Според червения Антон Кутев обаче поне 60% от българите искат санкциите да паднат, защото са в наша вреда.

"Ние ограничаваме собствената си икономика и вредим на собствените си предприемачи, това не е цивилизования начин, по който ЕС да общува с Русия", скочи той.

"Очевидно е, че както за България, така и за цяла Европа санкциите дават изключително лош икономически резултат, а в същото време те доказаха своята неефективност", коментира още Кутев.

Според съпартиеца му Александър Симов отпадането на санкциите ще разреши едно неравновесие в ЕС, защото в момента по-големите страни от Общността заобикалят ограниченията и търгуват с Русия. "С това решение България ще прекрати лицемерието в ЕС", призова той.

Десислав Чуколов от "Атака" смята, че санкциите, които наложи ЕС, са показали васалното отношение на САЩ спрямо Съюза.

"В Крим имаше референдум и хората казаха, че искат да се присъединят към Русия, а после санкциите бяха въведени с идеята ,че така ще пострада Русия, но тя не пострада и руската икономика се развива", коментира той. Чуколов смята, че ограниченията имат значение за отделните държави като България, която губи от тя.

Според Румен Гечев от БСП няма нито един случай, в който санкциите да са довели да добър резултат за тези, които ги налагат.

Председателката на външната комисия в НС Джема Грозданова от ГЕРБ обаче предупреди, че решението на БСП не съответства на механизмите, по които функционира българската държава.

"Приемането на такъв проект на решение ще влезе в противоречене с конституционния принцип за разделение на властите и информирането на ЕП за решението на НС не би повлияло на политиката на ЕС, защото еропарламентът не участва във формирането на тази политика", обясни тя.

Грозданова отсече, че санкциите са механизъм за регулиране на кризата срещу нарушената международна среда на сигурност. Според нея е нужен диалог с Русия и такъв съществува.

В отговор червената шефка Корнелия Нинова отсече: "Очевидно ГЕРБ не е против нашето предложение по същество и си търсите процедурни хватки, с които да го отхвърлите".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След като санкциите на ЕС срещу Просия имат обратен ефект-предлагам те да продължат до пълно икономическо съвземане на Горна Волта с ракетами....
26
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен"БСП имат нюх! В момента стратегията им е много далновидна!"Толко е далновидна стратегията им че българският народ може да ги изпрати направо в Сибир където да се упражняват по далновидност.
25
6
 
11
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
БСП имат нюх! В момента стратегията им е много далновидна!Имат...за това не са видели власт от 10 години.
24
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Популисти са БСП и това е.Санкции на ЕС не се свалят с едностранно решение на парламента ни. Иска се сериозна работа в Европейския парламент, но там нямат авторитет за такава промяна.
23
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БСП имат нюх! В момента стратегията им е много далновидна!
22
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БСП е наследник на престъпната организация (по закон!) БКП.
21
13
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ега ти и предателската партия БСП, чудно ми е само как може да има 85000 скапаняка които да членувят в нея.
20
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо няма един осъден комунистически престъпник?Не ги ли спасиха комунистите от сдс?
19
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Скоро пак ще падат, но не стени като берлинската, а санкции!
18
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен *** 4Подкрепям БСП,това е в полза на България!Браво!Русия е с минимална заплата 310лв БРУТО.Какво ще купуват тези скъсаняци от нас?Я провери търговския баланс с Русия.На тези сме им нужни само да им купуваме горивата и нищо повече.Откакто има санкции срещу Русия износа ни се е увеличил значително, защото изнасяме за богатите страни, а не за окаяната Русия.
17
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на БСП, с това си искане уважават желанието на народа! До герберастите - пускайте си "Вятъра на промяната" , скоро пак ще е неочаквано за вас, актуална!
16
10
 
14
 
! Отговори
Митко преди 4 години
Абе вас кой ви бръсне за слива, де на о червените кхмери
15
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В телеграмата на генерала от КГБ Решетников до Нинова пише "Да отпаднат санкциите срещу Русия. Ако успеете всички от Позитано ще получите бонуси в долари"Отговорът на Нинова е бил "Тъй вярно товарищ Решетников! Слушам и изпълнявам."
14
5
 
12
 
! Отговори
до 9 преди 4 години
А САЩ каквО сее?
13
13
 
11
 
! Отговори
До 7 преди 4 години
Но за сметка на това, агентите на Кремъл се квичът за тях. Ходи си в Монголия, смотан.Русия е жалка и смешна държава.330 лева им е минималната заплата.
12
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До МеханизмитеВ конституцията на РБ черно по бяло е гарантиран приоритетът на международното право* пред българското национално право.* да се разбира пиндостанското право.
11
18
 
13
 
! Отговори
рубладжийски партии преди 4 години
Кратък списък на рубладжийските партии-eничapи:БСП, ДПС, Атака, АБВ, ВМРО и др.Рубладжии-лидери на партии:Корнелия Нинова(г-жа Лъжа), Ахмед Доган(агент Сава), Г. Първанов(агент Гоце), Рум.Петков(пикаещият във фонтани),Болен Сидеров(Рубльов),К.Каракачанов(агент Иван). Съвпадение е ли е, че преди 1989г. повечето са агенти на ДС - филиал на руската КГБ ?Рубладжии-псевдо социолози и журналисти:Андрей Райчев,Кънчо Стойчев,Кольо Колев,Жив.Георгиев,Вал.Велева,Борисл. Цеков,П.Блъсков,Т.Буруджиева,П.Волгин,Ив.Гарелов,К.Кеворкян,М.Пиргова, Пър.Симеонов,Шаренкова,братя Чукови,Иво Христов
10
17
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Руската партия поиска да паднат санкциите срещу Русия
9
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тогава ЕС да наложи санкции на Турция, защото е анексирала северни части от Сирия.Ердоган вика, че го поканили сирийския народ, а Русия я поканиха кримския народ. Що има двоен аршин?
8
16
 
6
 
! Отговори
spoko! преди 4 години
Санкциите срещу окупаторите на Крим ще отпаднат веднага след атаката на NASA.