Буре в чаща вода: ВМРО за продадените имоти на Министерството на отбраната

Според Александър Сабанов продадените имоти са малко
5 мар 2020 22:50, Нели Христова
26

Днес в парламента се развихри скандал по повод продадените от Министерството на отбраната имоти. Според  депутатът от ВМРО Александър Сабанов обаче спорът е бил по-скоро буре в чаша вода.

"Първо, скандал е много силна дума, по-скоро беше буре в чаша вода. Обвиненията от страна на партия "Атака" бяха за продажба на полуострови и острови, които са били собственост на Министерството на отбраната. В крайна сметка се оказа, че няма нищо такова. Да, наистина има продадени имоти, но за разлика от предходни години в целия мандат, в който г-н Каракачанов е вицепремиер и министър на отбраната, има продадени 16 имота", заяви Сабанов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той обясни, че имотите се продават на търгове. "Някой си представя, че министърът лично продава или дарява имот на някакви цени, каквито той си е измислил. Напротив, това са процедури. Един месец преди да излезе, след като е направена оценка - пазарна стойност, излиза обявление на сайта на Министерството", каза той.

Сабанов обясни, че става дума за имоти с отпаднала необходимост, които не се използват от години. Част от тях са казарми и поделения, които са в окаяно състояние и няма да са нужни в бъдеще.

"Въпросът е защо Министерството на отбраната не продава имоти, а не защо е продало 16 имота за 3 години, което е смешно", отбеляза Сабанов. Той поясни, че подобни имоти изискват пари за охрана и данъци, което намалява бюджета на държавата.

Относно предстоящото компенсиране на потребителите на газ, парно и ток, Сабанов коментира, че пари могат да бъдат възвърнати на хората индиректно, с намаляване на сметките. Припомняме, че беше обявено поевтиняване на газта с 40 % със задна дата.

"На всички хора няма как да бъдат върнати пари. Може би ще бъдат върнати пари на големите компании, които използват газ, на ТЕЦ-овете - там е почти сигурно. Хората очакват, че някой ще дойде и ще им донесе един плик с пари. Това, първо, няма как да стане. КЕВР ще определи ред, по който ще бъде направено това. Дали ще има връщане на пари чрез топлофикацията, чрез сметки например", отбеляза той.

Сабанов смята, че бъде трудно да се разпределят пари на човек всеки поотделно и е по-вероятно да се разделят между всички.

Относно ситуацията с мигрантския наплив и обстановката в Идлиб, Сабанов обясни, че е правилно да се реши проблемът по мирен начин, със срещи и разговори.

"Нашата граница се охранява и в момента ние имаме сериозни техники. Гранична полиция има много сериозни термокамери", допълни депутатът от ВМРО.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
6
 
! Отговори
Бате Гойко преди 4 години
"Да беше печатна грешка, щеше да е само веднъж, ама явно е от незнание..."Чащата я е оправила на третия път, значи се е сетила по някое време, но бурето си буре- явно не е чувала израза "буря в чаша вода" и пише, каквото чува. И друг път съм им казвал (т.е. писал), да се хващат двете Христови, да отиват на курс по Български език. Редакцията ще плати, ще го водят курс за повишаване на квалификацията.
22
0
 
6
 
! Отговори
Ха ха ха, преди 4 години
какво е това заглавие? Моля,за превод?
21
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Искали са да кажат буря в буре с бира.
20
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е буре, а варел.
19
0
 
14
 
! Отговори
Ванката преди 4 години
"БурЕ в чаЩа вода" ... хаха
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До колкото познавам Саванов, сигурно той е казал Буре в чаша вода..Журналиста не е виновен..
17
0
 
13
 
! Отговори
Неграмотни журналя преди 4 години
На Нелито Христова не бури, а бурета й се искат по това време на деня. Да беше печатна грешка, щеше да е само веднъж, ама явно е от незнание и неграмотност, защото се повтаря и в текста по-долу.
16
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Буре в чаща вода: ВМРО за продадените имоти на Министерството на отбранатаЗаглавие та дрънка! Хахаххаха, повече не четох
15
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гледам заглавието и невярвам на ушите си.
14
1
 
16
 
! Отговори
асас преди 4 години
а не е ли бурЯ в чаша вода. кво е това бУре??
13
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До МНЕНИЕТочно обратното - ако падне правителството на Бойко,отново идват ИД и ИДИЛ. Не виждаш ли ислямистките знамена,които развяват протестърите срещу ГЕРБ?!
12
3
 
6
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 4 години
МО на България , работеше дълги Години с МО на ИДИЛ - даваше Паспорти на Терористи Убийци . Ще чакаме ли пак ЕС , Русия и САЩ да ги вкарат в Затвора , като Нено Димов ???
11
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да построят апартанменти за военни и за бездомни там,общински и други жилища!Идеята не е лоша,но зависи какво ще е изпълнението.
10
4
 
5
 
! Отговори
Край преди 4 години
МО продава имотите с търг - всеки може да участва. Като са толко изгодни Атака що ги не купи и да ги препродаде с голяма печалба и да не иска партийна субсидия. Или пък Чукалов и вален да ги бяха купили и сега да си лежат на Варадеро с печалбата.Търг не може да се гласи като обществена поръчка - който даде най-много - печели.
9
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Едно време ни лъгаха че бай Тошо оставил 11 милиарда дългове а още крадат от това което е построил
8
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Редаторът е да трие коментарите, а не да поправя правописа и стила.
7
1
 
44
 
! Отговори
Светозар преди 4 години
Буре наистина трудно ще се събере в чаща вода.В едни отдавна отминали времена подобен " журналист ", изобщо нямаше да е журналист .Просто щеше да продава мекици на пазара.
6
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако бурето е с вино - става.Тия толкова бързат, че изобщо не гледат какво пишат.
5
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То така едни продадоха фабрики и заводи за скраб дедо цар продаде горите тия квото е останало бях тая държава уж фалирала била а още крадат
4
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя *** Каракачанов гледа че (хората)крадат яко и никой не ги закача и той гледа да се замогне квото има се продава