Медсестри на балкона на Партийния дом - целенасочена провокация!

Защо НСО остави една нестабилна психологически жена да стои там?
228

 Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Като целенасочено организирана провокация определи барикадирането на медицинските сестри в бившия Партиен дом шефката на депутатите от ГЕРБ и председател на здравната комисия в НС Даниела Дариткова.

Според нея протестиращите сестри не са потърсили контакт с нито един представител на здравата комисия, до чието заседание вчера бяха допуснати.

Освен това пред Партийния дом се появила и "една от активните политически деятелки, в чийто инициативен комитет бяха сестрите", т.е. Мая Манолова.

Още по темата

"Сестрите потърсиха контакт единствено с медиите и бяха най-активни, когато можеха да ги покажат по телевизиите. Барикадата на прозореца се състоя в прайтайма на телевизиите“, настоя Дариткова.

Тя е категорична, че управляващите винаги търсят диалог, но в същото време няма да толерират действия, които нарушават закона.

Освен това според нея стои и въпросът дали отговорният от НСО за охраната на сградата на парламента, в която заседават комисиите, смята действията на гардовете за адекватни.

"Наистина беше много рисково да оставят една жена в нестабилно психологическо състояние на прозореца и двама от видни представители на НСО да не могат да се справят“, коментира Дариткова.

Тя определи ситуацията като много неприятна.

Сътрудниците на здравната комисия са допуснали вчера до заседанието представители на медсестрите, както са го правили винаги, макар че те не представляват легитимна организация.

"Заседанието започва в 15, 30 ч., те влязоха в 16 ч. По време на протичащото заседание сестрите нахлуха в залата и се насочиха в далечния ъгъл със столовете и не се опитаха да влязат в комуникация с комисията, а с журналистите. Ние приключихме заседанието, след което се разразиха останалите събития“, разказа Дариткова.

Тя е категорична, че сестрите са останали в залата след заседанието против всякакви правила.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
181
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Полицията практично бездействаше и чакаше да се случи нещо лошо. Такива бяха инструкциите. Ако това лошо беше станало, медиите Му щяха да заграчат "грозно, зловещо", че НСО не си е свършила работата и причината е в това, че нейният началник е назначен на поста по силата на решение, подписано от президента на Републиката. Само че НСО не влезе в подготвения капан.
180
1
 
4
 
! Отговори
Рубнелия преди 4 години
Пак ме изложиха, тая недоплатената дигна ръцете в тях 2 айфона Х 2000 лева, дето й ги бех дала за връзса с мен и Майчето /Радев. Изложихме се пак , а уж немала пари.
179
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От 30 години вече няма партиен дом там. Няма да се зле журналята да започнат да живеят в 21ви век.
178
2
 
5
 
! Отговори
Не стана преди 4 години
Не им се получи замисленото! Номерът не мина!НСО ги пуска в парламента, оставя ги вътре след работно време и следтова се опитва да намеси МВР с цел те да излязат виновни.Да, ама не им сеполучи! Стана както в оная известна фраза от романа "Спартак" -"Птицеловецътпопадна в мрежата си".
177
2
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Спомняте ли си голямата стачка на учителите по времето на Орешарски? Тогава имаше ли такива изстъпления и учители по прозорците? Един месец стачкувахме и не получихме увеличение на заплатите, даже и заплата за месеца не взехме, защото не работихме! Не искам такава сестра да ме лекува! Съжалявам, да заплатите са малки, но знаете ли колко хора с образование работят каквото намерят, за минимална заплата, т.е. за 500 лева чист доход! Почти 80 % от работещите са на МРЗ и много от тях са образовани!
176
7
 
8
 
! Отговори
Те са от народа преди 4 години
големи обиди към мед.сетри.Ако са луди няма да са там.
175
4
 
15
 
! Отговори
bb преди 4 години
Пак се уакаха мая и пет медицински глупачки !
174
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Долу скапаните и платени майки и медицински сестри
173
1
 
4
 
! Отговори
ХАХАХХАХА преди 4 години
До Мохамед Алиднес пред джамияяата в центъра на София видях много пришълци от средните векове с дивашки погледи наклякали по едни килимчета, които горещо си друсаха главите и така кълчеха телата си че дто им беше най-възвисената точка на организма. Те бяха най-нестабилните.
172
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Мохамед АлиЗа разлика от теб видях реакцията на жената на видео и считам че тя е доста по-стабилна от някои коментиращи ги журналисти и политици.
171
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дни преди да съобщят за това намаление, министърката на енергетиката Теменужка Петкова гордо съобщи от посещението си в САЩ, че до края на тази година ще намалим с 50% доставките на руски газ и ще внасяме азербайджански и втечнен американски. Въпросът е кой ще е по-евтин? Откъде да има пари за медицински персонал...
170
7
 
10
 
! Отговори
Мохамед Али преди 4 години
По-правилния въпрос, е кой допуска психическо нестабилни хора, да стават медицински сестри и да лекуват хора. Положението е болен - здрав носи. Вярно, че нямат кой знае какви рискови отговорности с пациенти, но утре може една от тези да се събуди и да реши в знак на протест, да инжектира въздух във вената на някой пациент. Ако разбира се, по случайност я уцели от първия път.
169
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще купува ли Поробена България половината си газ по-скъпо, само за да не е руски, кажете гербави слуги как ще диверсифицирате газа?
168
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сестрите, които бяха прекарали цялата нощ в сградата, сутринта направиха отчаян опит обществото да чуе гласа им, защото властта отдавна не ги чува. Една от тях - Бойка Атанасова, успя да излезе на перваза на един от прозорците и заплаши да се хвърли. Служители на Националната Служба за Охрана буквално я издърпаха вътре.
167
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гербавци, а колко милиона вашата власт отмъкна от община Смолян след като загубихте изборите заради хич некрадящото ви управление там?
166
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
АКО ИСКАТЕ КАДРИ ОТ ПРОТЕСТА ОТ КОИТО СЕ ВИЖДА Е УПРАВЛЯВАЩИТЕ СА ПО-НЕСТАБИЛНИ ОТ ПРОТЕСТИРАЩИТЕ - БЪЛГАРСКА СВОБОДНА ТЕЛЕВИЗИЯ ОНЛАЙН. АКО ИСКАТЕ ЛЪЖЕТЕ НА ПРОПРАВЕТЕЛСТВЕНИТЕ МЕДИИ, ФИНАНСИРАНИ ОТ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД И ДАНЪЦИТЕ МУ ЕТО ТУКА ИМА ДОВОЛНО ОТ ТЯХ. ВИДЕО ЛИПСВА. На протест от 1000 човека тука написаха че са 60.
165
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Троловете на ГЕРБ с многото имена тук многопрофилните болни ли са от ШИ ЗО ФРЕНИЯ ИЛИ ТАКА ИМ НАРЕЖДАТ ДА СЪЗДАВАТ ФАЛШИВИ ПРОФИЛИ И ДА ВДИГАТ ПАРЛАМА ЗА МАСОВ НАРОДЕН ВЪЗТОРГ С КОЙТО ДА СЕ ОПРАВДАВАТ ПОРОЧНИТЕ ИЗБОРНИ РЕЗУЛТАТИ?
164
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В този парцалл на олигархията, мафията и властта от години се води прогербава пропаганда. СЕМ защо не ги закрие, заради пълната необективност на сайта? Щото и СЕМ е същият зависим слугинярски орган.
163
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Другари коменисти-журналисти на ГЕРБ имаме един въпрос - всички ли протестиращи са луди? Давайте, вземайте проправетелствена страна, раздавайте диагнози, присъди, давайте и с париците от заработеното свещи да си купите за най-милото!!!! С парите за изтритото да си финансирате собствените панахиди!!!! За вас журналистическа ЕТИКА и човешка етика са непознати понятия!
162
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ДАНСДа, да, ние от всички телевизии най-вярваме на телеВИЦията на гусеин Домусч. Съсипа Лудогорец сега иде ред и на телевизията. Иде краят на шайчеството управление за целия народ сте ясни. Народа се присмива на купените ви медии.