"Тренировка" на МС: Мерене на температура, дезинфекция

Всички на заседанието са минали през мерките
25
"Тренировка" на МС: Мерене на температура, дезинфекция
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, dnes.bg

Всички министри и областни управители са преминали меркитe днес в Министерския съвет във връзка с коронавируса. Измерена е температурата им, раздадени са им маски и дезинфектант от медицински лица. През процедурата преминаха служителите на институцията, както и журналистите, дошли за заседанието на правителството.

Това е направено като тренировка по предложение на Националния щаб за реална ситуация с възникване на коронавирус инфекция в София, информира генерал-майор Венцислав Мутафчийски. Трябва да смятаме, че всеки е потенциално заразен и трябва да носим защитни средства, за да се защитим, обясни Мутафчийски.

Още по темата

По думите му резултатът от днешната тренировка е удовлетворителен.

Той информира, че мерките, които ще препоръча щабът за коронавируса у нас, ще бъдат диференцирани според това дали има огнище или не. На този етап няма основания за общонационални меркти, въпреки че ще има известен и такъв характер, каза генералът.

За администрацията той препоръча, където има възможност, обслужването да става по електронен път. На гишетата да няма струпвания, посетителите да се разреждат, служителите да работят със защитни маски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НАЛИ ЩЯХА ДА ЗАТВАРЯТ ТЕАТРИТЕ ?
1
9
 
3
 
! Отговори
Браво! преди 4 години
Правилно! Трябва да се вземат всички мерки да се опази здравето и работоспособността на нашият любим ръководител, неуморен борец срещу остатъците от комунизма и интелектуален лидер на антикомунизма Генерал Лейтенант Бойко Борисов!