Депутат зове: Властта да намери пари за термокамери

Цените им скочили от 1000 на 45000 евро заради COVID-19
58
Депутат зове: Властта да намери пари за термокамери
Снимка: БГНЕС

Въпреки че цените на термокамерите са скочили в пъти заради коронавируса, депутатът от НФСБ Валентин Касабов настоява правителството да задели бюджет за покупката им.

Още по темата

Преди ден той предложи да бъде поставена термокамера на НС, но не срещна разбиране сред колегите си и такава няма да бъде сложена. Въпреки това Касабов настоява, че е задача на правителството да намери пари за термокамери в училищата и в институции, често посещавани от хората. Касабов обясни, че термокамерите в Китай са поскъпнали от от 1000 на 4500 евро, но въпреки това МС можел да задели пари, да влезе в разговори с големи производители и да преговаря за цената.

„Това трябва да е задача на държавата, защото опасността тепърва ще става по-голяма, ако утре коронавирусът си одите, ще дойде нещо ново“, отсече той.

Според него децата трябва да бъдат защитени. По думите му настоятелствата на големи училища в Бургас са започнали да търсят спонсори, за да купят термокамери.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
1
 
! Отговори
Gost преди 4 години
Вместо да инвестират в *** камери да купят софтуер и децата да учат от вкъщи!
50
0
 
0
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
Ние сме свикнали да побългаряваме всичко. Във всички държави в които има разпространение на вируса използват термокамери, а ние все си вярваме, че няма нужда и при нас нищо няма да се случи. Дано да е така, н вече имаме четирима заболели. А колко още са разпространители на вируса без да го знаят, можем само да гадаем.
49
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе с термокамери ли ще се борите с тоя вирус, оправете здравната система, ако искате нещо добро за народа. Продажни лобисти.
48
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Експерти казаха, че инкобационния период е една седмица, демек носиш вируса но нямаш симптоми, това обезмисля тия камери за по 4500 евро бройката, ама нали нашите хора трябва да приберат едни пари.
47
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вместо термокамера за НС, купете и правете повече тестове, с 50-60 теста на ден, няма как да се разбере каква е реалната ситуация в БГ, а всяка минута е ценна и заразата се разпростира!!В Италия за 14 дни- хиляди тестове направиха, а тук, чакали 2, утре чакали 7, какво е това протакване, при положение че заразата в БГ Е факт???
46
0
 
1
 
! Отговори
До Тошо преди 4 години
Значи ако мерките закъснеят депутатите нищо не правят, ако пък предложат нещо няма гаранция. Първо тошо тошо това е предпазна мярка за всички нас, второ ако тези камери станат 100 000 ще кажем защо спахте до сега. Вземете малко си размърдайте сивите вещества, че тъпо вируса е още по страшен.
45
1
 
0
 
! Отговори
Тошо преди 4 години
Лесно е да се зове...........а анализ за мотивацията има ли...не, финансиране има ли ...не, а ако се окаже утре че не е имало нужда.....този депутат ще си подадели оставката....не, ще възстанови ли лошо изразходените средства....не, ще се срамува ли от предложението си ...не. Е, ами и аз казвам не на идеята му, считам че е прибързана, не осмислена и мнооооооого емоционална, а щях да забравя..... скъпа за нас и на този етап.
44
0
 
3
 
! Отговори
ПАК ЛИ преди 4 години
Бе пак ли нямате пари бе?
43
0
 
3
 
! Отговори
1 преди 4 години
Вече са намерени парите г-н депутат,слънцето ги извади от малкото си джобче,пак ,той да ви спаси.
42
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
малиии и вие сте смъртни дами и господа тикви ( политици)
41
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз пък предлагам не 45, а 100К Е на брой, ако ме вкючат в комисионната схема.
40
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аре сега всички да тръгнат по пътя на Тръмп, чудете се как да изкарате пари от изкараният акъл на сънародниците си, как да закопаем някой та да може да се качим на купчинката на по-високо.., чак ми става жал за.., от толкова много папкане, няма ли да ви пораснат тумбаците
39
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За какво са им тия термокамери :) ? Къде ще ги сложат? Бабата от Габрово на коя термокамера щяхте да я видите ? В селския хоремаг ? Чужди пари много лесно се харчат. Депутата като е толкова загрижен да се бръкне от неговият джоб да сложи 1-2 термокамери някъде, пък после да решава как да харчи нашите пари
38
1
 
3
 
! Отговори
Истински толерантен преди 4 години
Е, термокамери и маски може да нямаме, но пък важното е, че има банани по всяко време! При това без никакви опашки!
37
3
 
1
 
! Отговори
аз преди 4 години
До Анонименей ***, а едно време като чакаха пролетариата по 10 години за нова жигула със 100% предплащане по-добре ли беше? на тоя самолет ти ли ще се возиш?
36
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
да видим , едни десетки хиляди евра, за министерският съвет разбираш ли, а през това време раята да умират?в болниците няма защитни облека и дори маски, да гледаме богопомазаните дали случайно няма да пипнат нещо.Ако питате мен, мястото за карантина да се премести в МС, там никой не ходи и не обезпокоявно ще си излежат 14 дни!
35
0
 
2
 
! Отговори
az преди 4 години
термокамерите може да скочат 50 пъти до 50к евра, ама маските не може? що да не може бе джанъм, да не е комунизма и всичко да се определя от партията??? (е не че не се определят всички държавни и европроектчета, но поне часния дребен бизнес/а.к.а далаверата)
34
0
 
7
 
! Отговори
Додо преди 4 години
Абсолютно безполезно е това с термокамерите. Два амидофена или ибупрофена половин час по-рано и температурата пада под 37С. Тоз калмук или лобира срещу комисионна, или е про3 като гъдулка. Вероятно и двете.
33
0
 
1
 
! Отговори
Samo minavam преди 4 години
Ха ,на трътките им е много мил живота.
32
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нали част от резерва се пази за това т.е.заметресения пандемия и други бедствия