Нинова пита: Къде са частните болниците в тази криза?

Здравето на хората не било търговия и печалба
104
Нинова пита: Къде са частните болниците в тази криза?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Червената шефка Корнелия Нинова упрекна частните болници, че не са ангажирани с мерките за справянето на разпространението на коронавируса.

Още по темата

„Изправени сме пред криза и ситуацията изисква разум хладнокръвие и отговорност, най - важното днес е здравето на хората, ще подкрепим всички мерки, които гарантират здравето на хората“, каза тя по време на обсъждането на предложението на премиера Бойко Борисов НС да обяви извънредно положение в страната заради COVID-19.
 
Соцлидерката поиска правителството да предприеме мерки и да ангажира и частните болници в справянето с кризата с коронавируса.

„Уважаеми собственици на частни болници, здравето не е печалба и не можете да стоите дистанцирани и да гледате отстрани“, обърна се тя към тях.

Нинова каза още, че предложението на опозицията е извънредното положение, зад което ще застане и БСП, да е за срок от месец, а МС е поискал да е безсрочно.

Освен това Нинова настоя кабинетът да внесе актуализация на бюджета, а също така да предложи икономически и социални мерки, които да омекотят удара след отминаване на здравната криза.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Популиста си е популист, за него хората не са важни, те са просто избиратели. България беше разпродадена от комунистите в пост-комунистическа България. Импексова бързо забравя. Всички опити за печелене на политически дивиденти ще бъдат наказани.
49
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дон49Много добре знаете, че съм ПРАВ! АЗ се подготви, за мен и семейството си, защото държавата отказа, да се подготви за себе си! Сега просто не е МОРАЛНО, да се по тъпчат нечии чужди права, заради собствената им некомпетентност!
48
6
 
23
 
! Отговори
Сашо преди 4 години
Точно така браво. Да не са правят на откачен частните болници. След епидемията ги затваряйте тези печалбари
47
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Имам назначена операция в такава клиника. Платил съм всичко вече. Каква ще ми е компенсация та, ако се случи? И докъде стига нахалството на тая коминистка? Ако имам хубава кола, ще я вземат ли з а лекарите? И *** и медицински медикаме ти и респираторен апарат, който беше взет в началото на кризата, за лични нужди - семейството ми знае, как да борави с него. И него ли ще искат?Уpyyyyдииии
46
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До РУССКИЙ ОККУПАНТЗащо? Какво изобщо означава това, което е казано! Не разбирам!
45
1
 
26
 
! Отговори
1 преди 4 години
Частните Болници са ФИРМИ, както всички фирми и искат да имат печалба. Разни араби и японци искат да ЗАВЗЕМАТ БЪлгария и почнаха да правят частни болници. ОБАЧЕ, вместо да си търсят клиенти, онези решиха да ФАЛИРАТ държавните болници и да ОТКРАДНАТ клентите им.. Трябва САМО държавни болници да лекуват ЗДРАВНО- осигурени хора.
44
1
 
12
 
! Отговори
2 преди 4 години
Който иска да ходи при частници, да вади ОЩЕ пари от джоба си и да плаща... Чужденците- да ходят САМО в частни болници, ако имат пари. Ако нямат, да ги изхвърлят през границата с Турция, да НЕ разпространяват зарази в България. Оня арабин -Семир Абумелих и японеца- ТОкуда, или да си търсят клиенти или да бяга към Турция. Всякакви фирми фалират. Няма да е ново ако и тия фалират. Важното е България да РАСТЕ.
43
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЧАСТНИТЕ БОЛНИЦИ СА КАТО ХАЗАРТА, НИКАКВИ РЕГУЛАЦИИ - САМО ПЕЧАЛБА ТЪРСЯТ НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ ВЕДНАГА !
42
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Частните болници ще приемат здрави пациенти, ако има клинична пътека. Ще играят театър с маски и сценично защитно облекло. Изведнъж броят на хоспитализираните здрави пациенти ще нарасне и ще трябва да им плащаме за цирка им.Не се нуждаем от тези циркаджии. Много лекари и сестри вече бягат от службата си и с радост ще отидат да работят за някой частен цирк болница.
41
1
 
2
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 4 години
До Анонимен 32Буквата "Е" повторена няколко пъти !
40
6
 
2
 
! Отговори
От 40 преди 4 години
Не ми бойте минус пета, а ми тговорете, като хората! Тези болници нямаше да са там, ако не бяха моите пари! Сега искате, да им изнасят леглата, а аз съм си платил, с съм именно там и далеч от неспокоса ите държавни такива!! Вашето е нахалство!
39
16
 
5
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
и какво очакваш да направят частните или държавните болници бе другарко без лекарство за излекуването на вируса ?само да приемат задържат и препълват отделенията ли?
38
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"И да се помисли за мобилизация на медицинските кадри, ако положението загрубее."Ми чу те са мобилни, бе?
37
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А пациентите н частните болници, който СА СИ ПЛАТИЛИ ЗА УСЛУГИТЕ? Ще го изгодните ли?
36
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Таз и тя...
35
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Позната история... Един лекар искаше 2000 лева подкуп за операция на един авер.Получи плик със скимка на детето му пред училище, с баят голямата ръка на един батко (без лиице) да го е прегърнала и да се усмихва, а отзаде беше залепени с букви от вестник:"много внимавай, че ще има зъб за зъб" От тогава не се е чумо да иска пари :)
34
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 33Тва с полицията кърти.. Много американски филми гледаш, баце!
33
0
 
35
 
! Отговори
Никола преди 4 години
Отдавна големите частни болници трябваше да бъдат задължени да поддържат инфекциозни и спени отделения. Токуда и София Мед прибират огромни суми от здравната каса ако стане нещо пращат детето в инфекциозни винаги.
32
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато разбивахте държавноста и създавахте частниците защо не ревахте. А оня мънгожери от драгалевци когато казваше по малко държава в коя дупка си бъркахте. Сега искате частник да лекува без пари ли. За да ми оперират простата частника ми иска 4,500 лв а в държавната 900 лв като минават с номера че съм искал избор на екип. Не съм искал никакъв екип но как иначе да източат касата с 900 лв. Разбира се че се отказах от операция. Откъде да ги взема тези 900 лв като съм пенсионер по болест с 200 лв
31
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ко иска тая уе?