България няма да праща самолети за сънародниците ни в чужбина

Да останат там, където са, съветва зам.-министър
38
България няма да праща самолети за сънародниците ни в чужбина
Снимка: МВнР

Към момента няма планове за изпращане на самолет, който да прибира наши съграждани от чужбина, съобщи заместник-министърът на външните работи Петко Дойков пред Нова тв.

Още по темата
Той допълни, че такава възможност ще се преценява в зависимост от ситуацията в съответната страна.

"Ситуацията в Европа продължава да бъде изключително динамична и сложна. Редица държави обявяват извънредно положение или въвеждат по-строги правила за придвижване. От тази сутрин Германия затваря своите граници с Франция, Швейцария и Австрия. Имаме няколко успешни случая на наши съграждани, които са се върнали у нас. Те ми дават надеждата, че системата работи добре. Оказва се необходимото съдействие. Имаме 25 български тира, които са деблокирани от словенско-италианската граница. Те пътуват към България“, уточни Дойков.

По думите му положението продължава да бъде трудно за прогнозиране, а ситуацията се променя много бързо.
Той припомни, че от снощи Сърбия също обяви извънредно положение, като няма да допуска чужди граждани на своя територия.

Заместник-министър Дойков призова българите да не пътуват в чужбина, освен ако не е крайно належащо.

"В подобна ситуация мисля, че българите да си останат в страните, в които са“, каза още той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
3
 
! Отговори
То преди 4 години
Англия- една от най-силните икономики и една от най-богатите държави. Мерки против разпространението на вируса 0(нула),спазвайте хигиена и това е , ако някой се разболее ще го излекуваме.
30
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 26 и подкрепящите гоГлупостта е всесилна. Хора с вашето мислене биха горили на клада всички с недосататачно здрав вид или азиатски черти. Жалки сте.
29
0
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
По-добре е да не се връщат и то не поради някакви емоционални съображения, а по чисто практически - там е по-добра мед. помощ, също няма да разнасят заразата. Спомняте ли си как преди два месеца разнасяха със самолети хиляди от Китай, вместо да им осигурят там условия за известно време? а за парите от чужбина определено се преувеличава ролята им, отдавно е известно, че там, където се пращат пари, положението е крайно зле...., не само заради тези пари.....
28
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 30Те моите взимат по 250-300 лева пенсия, а аз до плащам директно по 700-800 лева, да има ;)
27
6
 
6
 
! Отговори
анонимна преди 4 години
Аз също съм чела доста за тези пари от чужбина. Според икономистите незначително помагат на страните, дали пречат, не знам. Но определено се преувеличава ролята им, били незначителен процент от БВП, не били всъщност инвестиция. Така че огромното самочувствие на някои как те ни били хранели, е без покритие. По-точно който е тук, плаща пенсиите на родителите им.
26
5
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
До хм - парите от чужбина почти с нищо не помагат на икономиките, направете си справка. Дори според някои пречат с изкривяване на пазара и пр. Помагат на близките си, и то не винаги, защото българинът е стиснат и тъпче в банките. Правилно е да стоят там, където са, защото и мед. помощ там е по-добра вероятно в сравнение с нашата. Освен това много от тях се държат изключително оскърбително със страната и нас , ние сме оли....гофрени, страната ко.....чина и т.н.
25
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ами разбира се защо дадохме 3 милиарда за самолети стига толковаи комисионни няма да има и потупване по рамото
24
2
 
7
 
! Отговори
samoleti-poleti преди 4 години
цяла вечер в софия кацат самолети, повече от обичайното, най-често идват от рисковизони, би трябвало да им се наложи някакво ограничения, особено за движение на пътници по летищатата ни, иначе положението ще става неконтролируемо в близко бъдеще, много развити страни спряха полетите
23
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Естествено, че трябва да си останат където са. За какво са ни още като този от Варна, който избродил половин Европа, хванал си самолет, кацнал в София, после си хванал влак и пребродил цяла България, и то знаейки, че не се чувства добре.Ако в началото французите бяха сложили под карантина всеки, който се прибра със самолетите от Китай, вместо да ги разпраща по цяла Европа нямаше да е толкова зле положението...
22
1
 
6
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 4 години
Делото за спасяване на давещите се, е дело на самите давещи се.
21
3
 
21
 
! Отговори
ДА преди 4 години
Абсолютно прав!Стига сте прибирали тоя и оня!Моите деца са в чужбина,но не искам да се връщат точно сега.Всеки да си седи там ,където е и да не се разнася вируса.Същото се отнася и за щъкането от град в град-без работа.Това е много важен момент.Стойте си в къщи,значи-стойте си в къщи!!
20
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами много правилно защо да им се пращат самолети . Кой съдето се е хванал там да си стой да не носи още зараза.
19
8
 
10
 
! Отговори
Xm преди 4 години
Голяма част от тези гурбетчии внасят годишно милиарди в икономиката ни като пращат пари на близките си тук. Тъй че няма лошо да им се помогне. Лошо е за тия дето са тръгнали на туризъм в тази обстановка щото сега цените са по-евтини и са си викали,че на тях нищо няма да им се случи и сега ревът да се прибират.
18
9
 
9
 
! Отговори
До 20 преди 4 години
Ако щат и на Марс да отиват. Никого никъде не съм пращала, та сега да ги искам обратно барабар с вирусите им. Където са плащали здравни застраховки, там да им берат гайлето.
17
21
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Егати егоистите. Къде да отидат хората,като са българи? На луната ли? Щели да ви заразят! Ами затваряй се в къщи и не излизай навън. Кои сте вие,че да решавате кой къде да се прибере?
16
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Samo bojkov moje da se varne da finsnsira bg tova vinagi go e pravil a dr mutri da satvorat hadinata restr te sa ok milioni imat sa pluskane i piene bednite da mu mislat
15
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Mm prabilno vsrki da se spasava no i gerb pravitelstvo da ne se rashojda nagore nadolo
14
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да не се пускат в държавата да ни заразяват.Да си карат карантината в чужбина.Да не ми говорят за права защото и аз имам право да не бъда заразен.А иначе никакви мерки не се вземат сериозно. Във варненско село са се върнали 450 италианци от нискоинтелигентните индивиди.Да видим какво ще стане.
13
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Комунистически ***-или.Няма значение какво има в тировете. В тях има български шфьори които няма какво да ядат и пият и акат в канавките. И не са там по свое желание на екскурзия.
12
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
избрали са чужбина там да си стоят.Да не идват те и без това са болни.В чужбина пръста е по-сладка ??