Теменужка Петкова: Болниците да са с два източника на захранване

За важността на сектора "Енергетика" в извънредно положение
18 мар 2020 13:04, Петя Славова
16
Теменужка Петкова: Болниците да са с два източника на захранване
Снимка: БГНЕС

Болниците трябва да имат два източника на захранване. Това каза министърът на енергетиката Теменужка Петкова по време на дебата по Закона за мерките за извънредното положение, предаде "Фокус".

"Бих искала да внеса яснота по няколко теми, касаещи сектор "Енерегетика" и мерките, които са намерили отражения в предложения законопроект. Не е нужно да се убеждаваме едни други колко е важна ролята на енергийния сектор в нормалния ни живот. Да не говорим в извънредна ситуация, в която се намираме. Два са основните приоритета, които стоят пред нас в сектор "Енергетика". Първият е да опазим живота и здравето на хората. Хората, които работят в системата, хората, които се ползват от услугите на енергийната система", заяви още Петкова.

Още по темата

Тя посочи, че друга важна цел е да се гарантира сигурността и непрекъсваемостта на снабдяването с ел. енергия и природен газ, за да може да продължи нормалното функциониране на държавата. "По отношение на бележката, която беше направена, свързана с това, че и към настоящия момент всички потребители трябва да правят подобни проверки на своите източници на захранване. Искам да внеса следното пояснение. Съществува наредба, която урежда тези отношения. В тази наредба са посочени четири категории потребители, които имат различно значение и място във функционирането на държавата. Има една нулева категория потребители, които включват такива учреждения, такива заведения, които на практика са пряко свързани с живота и здравето на хората и националната сигурност. Именно тази категория ние сме извели и предложили да намерят място в този законопроект като приоритетни и пряко свързани с живота и здравето на хората и националната ни сигурност. Това на първо място са болниците", допълни още министърът.

Министърът уточни, че целта е да се накарат собствениците на уредби в болнични заведения, държавни институции, телекомуникационни оператори да направят такава проверка, която да гарантира непрекъсваемост на процеса по доставка на ел. енергия. "Това е основната причина, поради която тази категория потребители са изведени на специално място в закона", уточни още министърът.

"По отношение на това, което г-жа Нинова отбеляза в своето изложение, че мерките, които договорихме с електроразпределителните дружества и с председателя на КЕВР не са намерили място в предложения законопроект - той беше внесен на 17.54 часа на 16 март, нашите предложения в рамките на вчерашния ден продължихме да работим и те ще намерят място. Всички ние в тази ситуация наистина трябва да бягаме от популизма, но да се грижим за това българските граждани да се чувстват сигурни и спокойни в тази ситуация. Правителството прави всичко необходимо това да бъде факт. Цялата държава е мобилизирала своя ресурс", допълни още Теменужка Петкова.


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ама добре, че е тая да ги светне (тях болниците), че трябва да са с два източника. Веднага Орден Стара Планина и Нобелова награда по ядрена физика.
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Калинка...
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Господ ще ви накаже!!!
11
0
 
5
 
! Отговори
Ха ха!!! преди 3 месеца
Ми те болниците си имат още от соц време по два източника!

Ама нищо де - сега Теменужка ще даде на приятелката си Гинчето двайсетина милиона 'да им направи втори източник'
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Хиляди села нямат доктор и аптека какво правим по въпроса освен едно голямо извънредно нищо.
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ТАЯ *** ДА НЕ МИСЛИ ЧЕ В БОЛНИЦИТЕ КАТО СПРЕ ТОКА СЕГА И НЯМА ТОК ТАМ ТАЗ НЕ ЗНАЕ ЛИ ЧЕ СИ ИМАТ ДВА ИЗТОЧНИКА НА ЗАХРАНВАНЕ ТАЯ ЩО ПРИЛИЧА НА ПРИЛЕП В ГЛАВАТА
8
0
 
5
 
! Отговори
Дядо Соци преди 3 месеца
Ами и сега болниците са на два източника на захранване. Здравната каса и пари под масата.
7
1
 
4
 
! Отговори
House M.D. преди 3 месеца
Теменушшшшке, болниците винаги са имали 2 източника на захранване. Така се проектират и строят.
6
0
 
4
 
! Отговори
некой преди 3 месеца
Боже - всеки колцентър има два източника на захранване, UPS, и генератор!!!

Тази Калинка сега се сетила за тези елементарни неща. Това не е 'правителство' а кръжок на аматьори в Помощнно училище!

Наистина е прав номер 5!
5
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Извънредното положение включчва и извънредно експертно правителство. Негово превъзходителство генерал-президента Радев да свиква генералите и да арестуват тия самозванци.
4
1
 
3
 
! Отговори
НУЖКЕ преди 3 месеца
ВЕЧЕ 30 ГОДИНИ РОМИТЕ НЕ СИ ПЛАЩАТ ТОКА

ДОКОГА ?!
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Мобилизирала се е държавата да ни дои даже и когато вече нямаме.
Само се огледайте и вижте какви мерки се предприемат в другите държави относно социалното подпомагане на хора и бизнес.
Какво предложи Горанов оня ден - 60% от заплатата, а сега да видим какво ще се приеме в НС в новия закон.
Освен санкции и ограничения друго май няма да се приеме.
2
0
 
3
 
! Отговори
zeus преди 3 месеца
Нуши, не е толкова прoстo, колкото си мислиш. То нулева категория е хубаво, ама трябва да има и UPS, който да поеме времето, необходимо за превключване към друга подстанция. Трябва и агрегат да има, работещ и с поддръжка, резерви от нафта, хора да се грижат за всичко това. Не става само да се дадат еди пари на ЕРП за нулева категория и готово.
1
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А с колко източника за цоцкане са?