Срокът за плащане на сметката за ток – не 10, а 20 дни

Затвор и глоба за фалшива новина за коронавируса
10
Срокът за плащане на сметката за ток – не 10, а 20 дни
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Депутатите решиха, че срокът, през който можем да си платим сметката за ток, няма да е 10 дни, а 20 докато трае извънредното положение.

Още по темата
В Закона за мерките и действията по време на извънредното положение депутатите записаха, че за да се гарантира непрекъснатост на снабдяването с ток, ЕРП-тата спират всички планови ремонти свързани със спирането на електоенергията.

Забранява се и паралелният износ на лекарства. Глобата при нарушение е 10 000 лева, а при повторно е двойна.

При нужда правителството възлага на агенцията за Държавния резерв да извърши проверка на количествата зърно, месо, млечни продукти и други трайни хранителни продукти, с които разполага и да внесе предложение до МС, ако е нужно да се осигурят допълнителни количества.

В срок от 7 дни след влизането на закона в сила болниците, държавните институции и телекомуникационните оператори извършват извънредна проверка на техническото състояние на енергийните си обекти.

Депутатите въведоха санкции и за разпространението на фалшиви новини свързани с коронавируса – глоба от 1000 до 10 000 лева и затвор до три години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
а сега специални поздрави за президента и премиера на българия с най-новия хит корона вирус кючек,а тъпите българи нека блъскат за 600 лв заплата...и както казваше една ромка-аз нема да се разболеем от корона вирус,защото мен ме пази кръвта на Исус,която тече в моите вени.то хубаво,че много роми се обръщат към Бога,даже това ечудесно,но...сиренето е с пари както се каза и от време на време няма да е зле да си плащат сметките...поне мъничко!
9
0
 
0
 
! Отговори
баи мангал преди 4 години
абе видяхте ли сега плащахте,плащахте на тая държава пък тя взема,че фалира...затова гледайте нас ромите-и стотинка няма да получи държавата от нас да го знае.ама ние ромите сме десет пъти по-хитри от вас,а вие пак започвате от нулата, пък ние няма да фалираме,защото нищо не плащаме!ние ромите ще се оправиме-вие да му мислите!
8
0
 
0
 
! Отговори
баи мангал преди 4 години
абе г-да българи правете като нас ромите-нищо не знам,нищо не мога,не ми се работи,не ми се учи,не плащам ток,вода и данъци та ми е най-добре...
7
0
 
0
 
! Отговори
Искам си социализма преди 4 години
Нямаше ЧЕЗ при социализма,имаше държава,имахме икономика,армия,здравеопазване с кадри,туризъм ДЪРЖАВЕН.Имаше възпитание,ценностна система,дълг,чест!Ама вие искахте демокрация-ето сега чужди фирми и банки ще ви оправят.Гризнахте ли дръвцето а?
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От всякъде има призив '' Не излизай от Вкъщи ''..., а когато Почука Съдя Изпълнителя ..... Ще ме изнесат със Касата на Вратата.и ще ми остане само Дръжката на Вратата за Спомен във Ръката ....?
5
0
 
8
 
! Отговори
хубаво ... преди 4 години
... но аз по сегашните Правила не мога да си ида от големият град, в провинцията там където е моят пчелин; аз съм земеделски стопанин и имам почти 400 пчелни семейства ..!Ако аз сега не положа съответните мерки, то всичко заминава на вятъра!Аз оставам без пчели, но и без доходи ..Не, че съм се напечелил много ...Миналата година пчелният мед се изкупуваше на цена 2,00 лв/кг.Звънях къде ли не тази вечер, но уви, никои с нищо не може да ми помогне ...Било частен случай ..!
4
0
 
7
 
! Отговори
Пловдив преди 4 години
Ами ако не платим, какво ще стане? Възможно ли е да изгоним всички частни продавачи? Аз, си мисля,че ако всички постоим на тъмно 10 дни и на всяка фирма може да и кажем какво трябва да прави. Надявам се да мислите и за другите хора в тази държава,не само за вашите, защото не е честно. Все още има нормални хора в тази страна.
3
0
 
5
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Време е да се орежат /2 всички бюджетни заплати. А на депутатите /4.
2
0
 
16
 
! Отговори
Трол преди 4 години
Дали ще е 10 или 20 дни, не виждам разлика! Ако един човек е оставен без работа той няма да има пари нито на десетия, нито на двайстия ден!
1
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този месец доход нямам така ще е и следващия, кога ще взема пари не знам. Какво да ям пък и сметки ще плащам кога плащат и на мен