НС в извънредно положение: Поезия и комунистически трубадури

Двама депутати бяха наказани със "забележка"
Обновена: 23 мар 2020 15:16 | 23 мар 2020 15:15, Камелия Цветанова
66

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Двама народни избраници отнесоха наказание "забележка" от шефката на НС Цвета Караянчева по време на дебата за ветото на президента Румен Радев на текстове от Закона за мерките и действията по време на извънредното положение.

Още по темата
Градусът на напрежението се покачи, след като Спас Гърневски от ГЕРБ взе думата и обвини левицата, че винаги е гледала само своя партиен интерес и отново напомни терористичния атентат на църквата „Света Неделя“ в София, извършен от дейци на комунистическата партия.

Депутатите от БСП реагираха с освирквания от местата си, а Стоян Мирчев крещеше "фашист".

Караянчева спря микрофоните на Гърневски и веднага го наказа. "Забележка" отнесе и Мирчев.

След това думата взе Александър Симов от БСП, който цитира стихотворение на Гърневски: "Ненаписан стих за Доимитров
Не намерих сили да излъжа този празен лист,
как със спомени на мен ..."

Цвета Краянчева обаче спря микрофоните и от думите на Симов се чу само заключението на изказването му, „когато от тази трибуна говорят комунистическите трубадури, хора които са продавали таланта си на идеи, които днес толкова мразят, трябва да дезинфекцираме трибуните след това“.

Гърневски му отговори, че не е време за поезия, но явно Симов толкова разбирал от литература, защото заради стихотворението, което цитирал, един редактор е бил уволнен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
2
 
! Отговори
Илиев преди 4 години
Родил се,раснал,охранил се като за празника,един смъртен враг на партията от която е цицал за да заприлича днес на т...н,продължава да пръска отровните си слюнки и да заклеймява всичко което се намира на неговият и на Борисов път.Снагата на това явление,винаги напомня за охолството в което живеят "народните" ни представители,от които само 20-25-% са полезни на българите които са ги изпратили в НС. Останалите до 100-%,са баластра,пълнеж в основите на един селски курник.
55
0
 
2
 
! Отговори
ББ преди 4 години
имаме и добра новина братлета,5 индивида,с по 10 ника продължават злобно да опитват да ни прикачват квалификации без съдържание,комунисти,фили,фоби...от 30 год.лапащи покрай властимащите,а тя е в изпълнителната,добрата ли ами държим се като Народ..питаш ли доктора които ти спасява живота комунист ли е,колко взема,от кога не е спал,има ли защитни,някой гробар благодари ли му за грижите..въпреки всичко те са на поста си,Истинските герои са Лекарите ни...Поклон и Благодаря БГ Лекари
54
0
 
3
 
! Отговори
българин преди 4 години
До 54 Убеден съм.Че пръстите на ръцете ти.Никога Не са били потни върхи приклада и спусака на АК -47 -:) Та как да говоря с теб за военна музика бе дечо? -:) Нивата ни са различни и езиците също!
53
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АТАКИСТ 27Бай Тошо нямал спестени в банка но Владко и Жени имаха милиони, от къде ли????:))))))))))))))))
52
7
 
4
 
! Отговори
Хе,хе! преди 4 години
Днес цирка в народното събрание беше доста свеж ! Особенно когато на трибуната излезе Свиленски - рогата , които му е слагала жена му ( тогава любовница на Радеф) направо му пречеха да стои прав ! Той гледаше с шизофреничен поглед и се пенявеше защитавайки именно любовника на бившата му жена ! Колко типично за един червен комунистически плазм.одий !
51
2
 
3
 
! Отговори
Цола Драгойчева преди 4 години
До българинХахаха Абе отеченофронтовец такъв. Я кажи, ако сравним физиономията на Гърневски с физиномията на правешкия селянин, с индобългарски произход, кой ще спечели състезанието, а?Или сравнение между Румен Грипенов и Гърневски?Чакам отговора ти с интерес!
50
0
 
7
 
! Отговори
Дуро преди 4 години
Половината парламенти в ЕС ще работят до месец май без заплати ,а нашите хрантутници в извънредно положение!Така ти се пада,българино!ПАТРИОТ СИ САМО НА ТРЕТИ МАРТ!
49
6
 
9
 
! Отговори
Байфидан преди 4 години
Червените са ***.
48
0
 
8
 
! Отговори
28189 преди 4 години
Очаквам нашите съцати народни предсавители да се включат като доброволци в социалните и болничните екипи. Защо? Защото те постоянно са заслушани в пулса на обществото и най-вече на нуждаещите се, познават мъката и страданието и умет да утешават. Сред тях има и мнозина медицински лица. Историческата традиция повелява елитите да са предна линия по време на бедствие или криза. Дълбоко е убеждението ми, че има вече 240 дарени депутатски заплати и единствено скромността и смирение са попречили на мед
47
1
 
4
 
! Отговори
Така е .. преди 4 години
До българин 45 Маските са да не ни познае вируса и да ни атакува.
46
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия няма ли да сбият най-накрая като турците :D
45
3
 
17
 
! Отговори
. преди 4 години
Простия човек се обгражда със себеподобни -Гърневски, Атанасова, биков или лиза чи -няма да цитирам имена - те си знаят!
44
2
 
9
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 4 години
До БРАВО , БРАВО...любимият ти премиер също е***
43
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво бе ,народа да ....като мухи а тези пак не спират. Малко срам трябва да имате господа депутати
42
1
 
6
 
! Отговори
българин преди 4 години
до Тони... Личи Ти че си от младото "поколение"-:) Ще те попитам само.Известно ли ти е,че вируса може да влезе в организма на човек И през очите? Та..Колко човека срещна днес с очила плътни около очите,маска и химически костюм? Не ми отговаряй! Една маска не предпазва кой знае колко! И още нещо. Властта не е в моите ръце! Та да искаш каквото и да било!-:)
41
13
 
6
 
! Отговори
БРАВО , БРАВО... преди 4 години
СЕГА , КАТО НЯМА ОГРАНИЧЕНИЯ В ЦЕНИТЕ ....ПИТАЙТЕ КОМУНИСТИТЕ , ЗАЩО ГИ ОСВОБОДИХА , ЗА ДА СЕ ВЪРТЯТ ДАЛАВЕРИ!АМА , ПИТАЙТЕ И ПАРЯСАНИЯ ПРЕЗИДЕНТ, ЗАЩОТО Е МНОООООГО УМЕН!!МАЙ ЗАТОВА И ЖЕНА МУ МУ Е БИЛА ДУЗПАТА.....ХА,ХА,ХААААА
40
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Народа зове!Отдавна трябваше да го направят!Много отдавна!
39
1
 
4
 
! Отговори
глас народен преди 4 години
Как може да ни занимавате с тия простотии!?
38
5
 
9
 
! Отговори
Тони преди 4 години
До българинА, Симовата физиономия е много хубава? Стига политиканстване. Ти, лично, какво направи за България и българите във време на пандемия?????? Уши ли маски, помогна ли на социални, на лекари, на хлебари, на енергетици.... Не, нали, седиш си на топло и политиканстваш
37
2
 
10
 
! Отговори
Сиси преди 4 години
И тези хора очакваме да ни спасят и ръководят страната. Срам за българите-или НЕ- те са си ги избрали. Немогат едно решение да вземат-дребни душици!Пак трябва да се спасяваме поединично! Всичко за техните чували-НЕ НИ ЛИ ПИСНА!