Външно министерство върна 500 българи от чужбина за 2 седмици

Сред тях са студенти, работещи, изпратени от обучение
25
Външно министерство върна 500 българи от чужбина за 2 седмици
Снимка: МВнР

Близо 500 български граждани са се върнали в страната със съдействието на МВнР за последните две седмици. Това каза зам.-министърът на външните работи Петко Дойков пред bTV.

„Поддържаме непрекъсната връзка с нашите мисии зад граница като идеята е да бъде осъществена връзка с други българи, които искат да се върнат. Има и туристи, има и граждани, които са на обучение, които работят“, посочи Дойков.

Голяма част от туристическите ни групи вече са прибрани, но има и изключения. Утре се очаква да пристигнат пет човека от Филипините. Те са били част от по-голяма група, която е заминала преди да се разгърне кризата с COVID-19.

Придвижват се и нещата за прибирането на 11 българи от Сенегал, които са били изпратени по работа.

80 души от Испания също чакат възможност да се приберат. Сред тях има студенти, които са заминали по програмата „Еразъм“, но впоследствие тя е била отменена.

Що се отнася до колоната от камиони до границата с Турция, Дойков увери, че се работи с всички ангажирани институции, както и с турската страна, за да не се стигне до хуманитарна криза.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
Тъпомер преди 4 години
По лош вирус от тъпотията няма,били *** куци сакати и т.н.По себе си ли съдите за това,но хубавото че никой не ви бръсне эа фактор анонимници разни,явно сте от утайката на обществото,типично за Българина никаква толерантност дай му ядене и пиене и да се тупа по гърдите,дали пред свои познати с хора в чужбина бръщолевите тези глупости,сигурен съм че с тях ставате най загрижините граждани,или по точно двуличници.
18
1
 
12
 
! Отговори
??? преди 4 години
Колко от тези 500 са носители на заразата? Всичките ли или само 500?
17
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
айде докараха чумата
16
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Голям праз,нали искат чужбина за пачки
15
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе една българка върнете бе, *** продажна!
14
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Турците не пускат тировете в Турция, а ние ги събираме от Европа, че и депо им приготвяме да има къде да "* ! Така се развъжда зараза, точно както ние го можем !
13
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бреййй голяма работа 500 са се върнали ??? От тези 500 вероятно 480 са ман'гали и 20 безработни ? И след като се върнаха какво стана задържаха ли ги някъде за 14 дни под карантина или ги пуснаха по домовете им там да "спазват' карантината ? Това не е политика за запазване здравето на хората, а политика за набиране на гласоподаватели ! България се превръща от сметището на ЕС в центърът на пандемията...това ще се случи съвсем скоро !
12
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Времето на кражба на държавна пара ще достоигне своя пик ! Отпускат се едни милиарди без да се каже как ще достигнат до крайната си цел ! На пресконференциите на въпросите как ще бъде гарантирано получаването им до крайната цел никой не отговори, а тактично по "философски" бяха заобиколени тези най-важни за бедният народ отговори ! Ще се крадат пари като се използва световната трагедия ! Вижте мерките на другите държави и не смейте да си помислите, че никой не ви *** !
11
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Права си баба Маро! Амааа.как да затворят границата,След като половината роднини на "управляващите" ни.Са по чужбина на "екскурзия" или "почивка"? Ще я затворят може Би когато се приберат в БГ. И е безпорен факт.Че нито армия,която преди 1989 г Имахме химически войски. Които "демократите" закриха! За това Руснаците се справиха бързо Че и помагат на държави "голи членки" само на ЕС! ЕС СПИ още зимен сън! Никаква адекватност! Всичко внасяме И за това нямаме НИЩО!Безсилни сме в случая гражданите!
10
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А някой тествал ли ги е дали са заразени или само са ги посъветвали да си стоят в къщи?
9
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А стига сте ни ги карали тия само да ни заразяват! И без тва не са осигурени, чий го дирят тука?
8
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Смотана неадекватна здравна политика ! Никой не връща снародниците си от други държави в тази обстановка, навсякде се затяга карантината у нас си връщат "заразените" ??? Граници се затварят, няма "циркулация" на хора и превозни средства както в България, този щаб срещу заразата изглежда много некомпетентен, като, че ли е събран само да отчита статистиката за пандемията по света и у нас ! В България се връщат само циг'аните които просят и крадат в ЕС , защото "бизнесът" им секна и безработните !
7
0
 
27
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
това е фатална грешка която ще се отчете в края на пандемията всеки да си стоитам където е те са преносителите на вируса трябваше границите да се затворят още в първия ден
6
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стига вече. Всеки ден чета за закъсали българи в селце в Австрия, на остров Майорка и т.н Стига и пак да попитам, кой търсят там по време на пандемия? Стига
5
0
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Ок! Но колко от тях ни внасят вируса?
4
1
 
32
 
! Отговори
Пенди преди 4 години
Да, бе! Хвалете се само колко сте върнали! Абе много големи родолюбци станахте и Вие и тези които напъват да се връщат! Болно, куцо, сакато - прибирайте всички! И едно уточнение! Хората в Сенегал не са 11, а 10. И не са по работа, а на екскурзия! Така поне каза министър Захариева. Отишли там да се снимат с маймуни, а сега олеле.
3
1
 
28
 
! Отговори
zeus преди 4 години
Без външно на ден се прибират по 21 000 души, без контрол, без карантина....
2
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре ги е върнало. Така трябва но с пристигането трябва да им се прави тест за вируса и 14 дни карантина. Прави ли се това от началото на извънредното положение ? Не. не се прави. Е, нема такава държава ! Говори се едно а се прави по бай ганьовски
1
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Спрете се бе сме.шници тука за това, че си без някаква летяща хартийка не ти разрешават да излезеш от населеното място, а тия още събират вируси от цял свят.