Радев: Ограничаването на COVID-19 иска информация в реално време

Дълго задържане на ограниченията можело да има разрушителни последствия
Обновена: 27 мар 2020 19:28 | 27 мар 2020 19:16, Красимир Ангелов
203
Радев: Ограничаването на COVID-19 иска информация в реално време
Снимка: Президентство

Ефективното овладяване и ограничаване на разпространението на коронавируса у нас зависи не само от регистрирането на заболеваемостта, а преди всичко от всеобхватна и навременна информация в реално време. Това заяви президентът Румен Радев по време на среща с представители на сектора на информационните технологии, които са създали система за мониторинг и комуникация, проследяваща в реално време разпространението на вируса, установени зони на карантина, достъпни болнични заведения и нуждаещи се от лечение и подкрепа граждани.

Още по темата
От компанията са готови безвъзмездно да дарят продукта на държавата, съобщават от правителствената информационна служба.

Президентът отбеляза, че представителите на най-бързо прогресиращия сектор у нас – информационните и комуникационните технологии, са реагирали на кризата не с паника, а с предложения и идеи за нейното по-бързо овладяване и преодоляване. Колкото по-често се говори, че в настоящата ситуация сме били във война, толкова по-често трябва да се и напомня, че изходът от всяка война зависи от навременната, всеобхватна и достоверна информация и ефективното управление, заяви президентът Радев.

Той припомни думите на генералния директор на Световната здравна организация Тедрос Гебрейесус, че "не можеш да се бориш с огън със завързани очи".
 
По думите на президента е изключително важно не само да се изравни кривата на разпространение на вируса, а възможно най-бързо и безопасно да се върнем към нормален ритъм на социален, икономически и политически живот.

"Дългото задържане на ограниченията без убедителни и всеобхватни социални и икономически мерки, при спиране на работата на важни институции като парламента, може да доведе до разрушителни последствия, надхвърлящи далеч последствията от самия коронавирус", посочи Румен Радев.
 
От компанията обясниха, че програмата е базирана на практики, използвани от други страни.

Програмата предвижда въвеждане на информация както от здравните власти, така и от гражданите. Органите за оперативно управление могат да предоставят данни за лечебни заведения, леглова база, зона под карантина. Гражданите на абсолютно доброволен принцип и с гарантирана анонимност могат да въвеждат здравния си статус и да получават известия за инфектирани зони или комуникация с установен с коронавирус пациент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
11
 
2
 
! Отговори
синята диктатура преди 4 години
Заместник-председателят на ГЕРБ - кметът на Бургас Димитър Николов,е заплашвал общинския футболен отбор "Нефтохимик",че ако не се гласува за Цецка Цачева,ще бъде спряно финансирането му,твърдят представителите на БСП.В ромските квартали в София и Пловдив е осъществявано купуване на гласове,заяви Бойчев
136
8
 
2
 
! Отговори
синята диктатура преди 4 години
БСП обвини ГЕРБ в злоупотреби с влияние и купуване на гласовеЗлоупотреби с влияние, заплахи срещу кметове на общини и кметства,срещу общински дружества,натиск върху директори на училища и детски градиниТова са само част от твърденията на Левицата за незаконните действия на ГЕРБ дни преди балотажа между Цецка Цачева и ген. Румен Радев.Заместник-председателят на ГЕРБ - кметът на Бургас Димитър Николов,е заплашвал общинския футболен отбор "Нефтохимик", че ако не се гласува за Цецка Цачева, ще бъде спряно финансирането му, твърдят представителите на БСП.В ромските квартали в София и Пловдив
135
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Станишев: ГЕРБ направиха тези избори с полицейски натиск и заплахи"В България сме под страшна нацистка,синя диктатура и терор!Десните печелят изборите с терор над цяла България,а не с гласиове на гражданите,това е самата истина,аз гласувах за десни и няма защо да ви лъжа!
134
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди време имаше един руски президент, Борис Елцин. Той говореше по-смислени неща дори когато беше пиян. Веднъж изнесе лекция в Института по философия на СССР (малко преди да се разпадне) и никой не разбра, че е на 6 водки.
133
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименРадев защити малките и средни фирми на хората,а ГЕРБ защитават корпоративните интереси!Десните(ГЕРБ) си плащат,на много високо място,за да управляват с парите на данъкоплатеца и упражняват натиск върху негерберите и БСП!
132
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименПитайте Бойко дали ГЕРБ взима рекет от хранителните вериги и други големи магазини!
131
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Радев, ти си човек на пагона,в момента Президент,като такъв трябва да знаеш как се действа по време на Война! С наложеното вето,в полза на родните олигарси и против населението на България, Показа едно,че си едно Малко ЖАЛКО чОВЕЧЕ!!!
130
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като чета коментарите на долния *** излиза, че в България има едва ли не фашистка диктатура. И реших да гледам или "На всеки километър" или "Господин за един ден". Явно трола е препрочел "Овчарчето Калитко"
129
1
 
2
 
! Отговори
синята диктатура преди 4 години
Лицето Йорданов се притеснява да упражни правото си на глас в изборния ден поради опасения, че отново ще последват подобни проверки.Днес към 12:30 ч. по аналогичен на горепосочения начин са проверени още три лица за закупуване на гласове,при която проверка отново не е установено нарушение и лицата са освободениКонтролирания десните вот в България,заплаха за националнат сигурност!
128
2
 
3
 
! Отговори
синята диктатура преди 4 години
"Към 22 часа на територията на с. Тополчане в жилището на лицето без легитимация нахлуват 11 представители на полиция и жандармерия,съпровождани от лицето Петров, районен полицай за с. Тополчане.Навлизането в жилището се извършва без предупреждение и легитимация пред погледите на семейството муНа лицето Йорданов са задавани въпроси от нелегитимирани лица дали притежава избирателни списъци, както и пари за закупуването на гласове в изборния денЛицето Йорданов се притеснява да упражни правото с
127
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Информирайте го навреме, за да може да ограничава ефективно вируса. Днес Бойко отказа да го информира и заразените скочиха на 276.
126
6
 
1
 
! Отговори
синята диктатура преди 4 години
"В родното село на Десислава Танева с. Тополчане,настоящ министър на земеделието и храните днес,бе направена проверка от РЗИ Сливен,заедно с две патрулки на магазин, собственост на член на БСП.Проверката е направена само в неговия магазин в селото, преднамерено в изборния ден",пишат от БСП.Председателят на БСП Сливен Атанас Делибалтов сигнализира и началника на Областната дирекция на МВР Сливен по повод обиска снощи в дома на Божидар Йорданов от с. Тополчане"Към 22 часа на територията на с. Тополчане в жилището на лицето без легитимация нахлуват 11 представители на полиция и жандармери
125
5
 
2
 
! Отговори
синята диктатура преди 4 години
Сигнали за натиск и заплахи,обиски и инспекции в търговски обекти на членове на БСП пристигат в предизборния щаб на БСП в Сливен.Симпатизанти на БСП са заплашвани, че няма да получат дърва за огрев,ако не подкрепят кандидата за кмет от ГЕРБ.Днес върху плакатите на кандидата за кмет Кольо Милев бяха разлепени лепенки с номера на кандидата на ГЕРБ.В друго село в общината хората са подложени на натиск и заплахи да не гласуват."В родното село на Десислава Танева с. Тополчане,настоящ министър на
124
4
 
9
 
! Отговори
Хан Крум преди 4 години
До Анонимен...Престанете да мачкате президента ни,който е представител на нацията,***,големи гадини сте!...Че то не е необходимо някой да го мачка. Колкото сам се излага, никой не може да го изложи повече.
123
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДОЛУУУУ ГЕРБ
122
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България е страната от ЕС в която има най голямо повишение на Хранителните Продукти!Пита се,Защо и КОЙ е причината за Това?ГЕРБ И ТИКВАТА; БЪЛГАРИЯ Е ДЪРЖАВАТА С ЕДНИ ОТ НАЙ-ВИСКИТЕ ЦЕНИ НА ХРАНИТЕ ОТ КАК ГЕРБ ТИКВУВА...
121
4
 
14
 
! Отговори
Мръсното Майче преди 4 години
Другаря Радев няма спиране. Обяснява на всички за своите открития, че земята е кръгла а не плоска както смятат някои мракобеси, че водата е мокра, и че слънцето със сигурност изгрява сутрин от изток. Откри за медицината два нови щама и от тогава се крие под полата на Деса и умира от страх да свърши нещо полезно освен да дърдори глупост след глупост вместо да направи нещо за страната си - не, че може ама поне да направи дори и плах опит а то 3.5 г. на нищоправене и безделие. Блазя му - и аз искам
120
6
 
3
 
! Отговори
диктатурата ГЕРБ преди 4 години
"Веднага след това полицаите започнаха дапосещават хора от списъците в протоколната книга и да отправят заплахиВече двама се отказаха от страхЗаплахи получил и общинският председател на БСП в Борован Петър СтаневТой поискал разрешение от кмета Петър Цветковски да постави предизборна шатра в градаНе само получил отказ,а бил "помолен" от шефа на РПУ да не прави предизборна кампания Откровено ми бе обяснено,че ако поставя шатра,ще си имам работа с МВР,поясни СтаневТой попита защо писмото, което е изпратил до Цветковски, е получено и в МВР в Бяла Слатина
119
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
РАДЕВ,Информация в реално Време! България е страната от ЕС в която има най голямо повишение на Хранителните Продукти! Пита се,Защо и КОЙ е причината за Това?
118
4
 
6
 
! Отговори
диктатурата ГЕРБ преди 4 години
В нея освен протоколи от събрания се съдържат и лични данни на социалистите, бъдещите членове на СИК от квотата на БСП и застъпници,на които вече са издадени удостоверенияПредседателят на ОПО бил заведен в поделение на МВР и заставен да подпише декларация,че няма да купува гласове.Протоколната книга била старателно преснимана,а копието останало в полицията"Веднага след това полицаите започнаха да посещават хора от списъците в протоколната книга и да отправят заплахиВече двама се отказахаотстрах