СДС с оценка: Мярката 60/40 е работеща

Трябва да се случи час по-скоро, смята Румен Христов
27 мар 2020 21:50, Красимир Ангелов
21

Тристранката не постигна споразумение за проекта за определяне на условията и реда за изплащане на компенсации на работодатели - схемата 60/40.

Дебатът, който днес беше 3 часа, продължава и утре. Но голяма част от работодателите продължават да настояват не за финансова помощ от държавата, а за данъчна ваканция.

Още по темата
"СДС, като партията, положила основите на пазарната икономика, винаги е отстоявала тезата за липса на бюджетен дефицит или той да бъде много малък, или балансиран бюджет. Както и за малък размер на дълга спрямо БВП. Все мерки, които са десни и които СДС са отстоявали", каза председателят на СДС Румен Христов в предаването "Денят ON AIR".

Той посочи, че ситуацията с коронавируса е изключително напрегната, а икономиката е напът е да се счупи в европейски и световен мащаб.

"Ние сме предложили 5-6 мерки, част от тях бяха предложени и от правителството. Предложението за поемане на разходите за заплатите на работниците въз основа на осигурителния доход за месец януари - това е работеща мярка, която трябва да се случи час по-скоро. Надявам се в рамките на няколко дни да стане. Нашето предложение е да работи в рамките на 3 месеца, защото най-вероятно толкова ще бъдат необходими минимум", коментира той пред Bulgaria ON AIR.

Румен Христов е категоричен, че тази мярка трябва да бъде разглеждана в две посоки.

"Първо да се търси възможност тези, които вече са затворили и не могат да работят, да получат подкрепа и обезщетение. И на второ място - фирмите, които работят, малки и средни фирми, които са гръбнака на нашата страна, час по-скоро да стигне до тях. Спорът дали да превеждат директно на работодателите или на работниците трябва да се реши", каза още лидерът на СДС.

Той посочи, че това, което е обявила България, че дава до този момент не е малко, а и не бива да прекаляваме с исканията си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този един файтон от "кариеристи" На някаква умряла партия в миналото.Която българите щом чуят името и ДНЕС .И анатемосват тогавашните лъжци и крадци до 9 то коляно. Какво си въобразяват?! Днес след 30 г по късно .Нито един не се показва по тв то.Нито един не каза,Аз участвах в" масовата приватизация" на прехода! Даже и Евгени Бакърджиев, С "гордост" не може да се покаже днес и каже.Аз разруших мавзолея на Георги Димитров! Нали е "хубаво" това което са направили ? Защо ги е "срам" да се показват
17
1
 
8
 
! Отговори
Хахаха преди 4 години
СДС + АйЛо в съюз с диктатор Бойко!СДС - Падение неземно!
16
1
 
8
 
! Отговори
Мдаа преди 4 години
Какъв демократ си ти бе в съюз с най-кръвожадният диктатор,що за пародия на човек си ти бе,по-добре се гръмне нищожество корумпирано!
15
1
 
8
 
! Отговори
334 преди 4 години
А, и този подлогар се обади!
14
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
СДС партия в епруветка лабораторна ,измислена корумпирана Беха там Костов мошеника,но ГЕРБ трепери за власт и си сложи ремарке да не загуби власта алчност.
13
1
 
14
 
! Отговори
Митко Миташки преди 4 години
Не знаех, че още съществува такова нещо като Се Де Се... Да не е кавър на 'Живите мъртви'
12
1
 
11
 
! Отговори
Лейди Гарга преди 4 години
Кои по дяволите са СДС? Извън София такова животно няма.
11
1
 
9
 
! Отговори
Повече от четвъртВек преди 4 години
инквизират трудовите пенсионери, обричайки ги на полугладно съществуване и на мизерия във всяко едно отношение, за да отделят средства за помощи на здрави млади мързеливци.Сега, в период на тежка, принудителна криза преобладаващата част от хората в активна възраст ще мизерстват, защото по принуда няма да ходят на работа известно време.А онези щракат с пръсти, не спазват карантина, зариват се с нерегламентирани сметища, но общинските управи им чистят, а помощите се изплащат редовно!Безобразие!
10
2
 
10
 
! Отговори
Обаче! преди 4 години
Как пък поне една от политическите сили не предложи тегобата, свързана с намаляването на доходите, да бъде поделена справедливо между всички?Досега не се чу предложение да бъдат посъкратени онези 22 вида помощи, които от десетилетия вече дерат от нашите гърбове, за да хрантутят едни, дето се въдят като зайци, но не си правят труда да учат, да работят или поне български език криво-ляво да понаучат!
9
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само не разбрах другарите депутати що не си орязоха заплатите за времето на кризата пекинскста патица е най големия лайнояд сега ще почиват и пълна заплатка ше лапат
8
2
 
16
 
! Отговори
Хм... преди 4 години
СДС? Кои бяха тия?
7
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Работеща е за вас. Изедниците.
6
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като сте *** бъдете до край.
5
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Работеща на Кукувден. В шестък. На 31-ви февруари. На Бойковден!Га цъфнат налъмите.
4
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мярката 60/40 е днеска 60 *** по-малко, утре 40 прасета повече...
3
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой, кой се е обадил? СДС? Кои са тия? Могат ли да съберат толкова последователи, колкото "заразени" от вируса имаме?Смешници! Оценки дават!
2
1
 
23
 
! Отговори
SS преди 4 години
Тия СДС не са ли на бунището на историята?Кой се интересува от вас и мнението ви?
1
1
 
25
 
! Отговори
Хаха преди 4 години
Тия маргинали има ли ги още бе? Че и оценка дават... Хахахахаха