Броят на жертвите на коронавируса в света надхвърли 30 000 души

В Европа те са 22 260, над 10 000 от тях - в Италия
29 мар 2020 22:43, Анисия Иванова
131
Броят на жертвите на коронавируса в света надхвърли 30 000 души
Снимка: БГНЕС

Броят на жертвите на коронавируса в света надхвърли 30 000 души. Само в Европа жертвите са 22 260. Над 10 000 от тях са само в Италия.

В Испания черната статистика постави нов рекорд - 838 загубени човешки живота за 24 часа. Броят на потвърдените случаи се е увеличил с 9.1% за един ден до близо 79 000. От 30 март в Испания са в сила нови ограничителни мерки - бизнесът, който не е жизненоважен, е затворен, а хората не трябва да излизат от домовете си в продължение на 2 седмици.

В Италия очакват пика до няколко дни, а броят на новите инфекции намалява. Не е така и с броя на жертвите и те отново са около 800, а властите обявиха, че ще изпращат ваучери за храна на хората, които не могат да си позволят покупки. Заместник-министърът на здравеопазването Пиерпаоло Силери прогнозира, че до 10 дни броят на новите случаи ще започне да спада.

В Съединените щати президентът Доналд Тръмп отново направи обратен завой - 8 часа, след като предложи да постави щатите Ню Йорк, Ню Джърси и Кънектикът в карантина, той се отказа от намерението си. Това става на фона на черната статистика за над двойно увеличение на броя на жертвите в страната само за три дни. 2 100 са смъртните случаи, над една четвърт от тях в град Ню Йорк. Коронавирусът може да отнеме между 100 и 200 хиляди човешки живота в Съединените щати, прогнозира д-р Антъни Фаучи - един от ръководителите на щаба на Доналд Тръмп за борба с епидемията.

За щата Ню Йорк - губернаторът Андрю Куомо информира за вече 59 500 заразени и 965 починали хора.

В писмо до над 30 милиона домакинства британският премиер Борис Джонсън, който е болен от COVID-19, предупреди, че ситуацията ще се влоши, преди да започне да се подобрява и предупреди, че „ще бъдат наложени още по-строги мерки, ако е необходимо“.

А папа Франциск използва неделната си литургия, за да призове света да спрат конфликтите.

Във Франция, където починаха близо 2000 души, премиерът Едаур Филип заяви, че битката едва започва. Властите съобщиха за 292 смъртни случая от вчера до тази вечер. Жертвите са общо 2600. Заразените са вече над 40 000.

Русия обяви, че затваря границите си от утре. Кметът на Москва Сергей Собянин заяви, че заразата е навлязла в нова фаза, след като броят на заразените в руската столица надхвърли 1000. Кметът разпореди задължителен домашен режим на изолация. Напускането на домовете ще става в случаи на пряка заплаха за живота и здравето, пътуване до работното място, пазаруване в най-близкия магазин или аптека, изхвърляне на боклук и разхождане на домашни животни на не повече от 100 метра от адреса на пребиваване. В близките дни за излизане на открито за московчаните ще бъдат въведени специални пропуски. Собянин е разпоредил и автоматично изплащане, без заявления, на всички безработни в Москва по 19 500 рубли, около 220 евро, месечна помощ.

Китайската национална здравна комисия предупреди, че страната може да се сблъска с нова вълна от коронавирусни инфекции в резултат на увеличаване на броя на внесените случаи. "Китай вече има 693 случая, постъпващи от чужбина, което означава, че възможността за нов кръг от инфекции остава сравнително голяма", заяви говорителят на Националната здравна комисия Ми Фън.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
1
 
1
 
! Отговори
Worldometer преди 4 години
Мъдреците , крият своите тайни пред очите на всички , но кой ли има очи да ги види :)
65
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До WorldometerАко всичко беше толкова просто...никоя държава нямаше да затваря границите си и да си съсипва икономиката...Просто трябва да ВИЖДАШ по-далеч от носа си.
64
5
 
3
 
! Отговори
Анисия Иванова преди 4 години
жертвите на коронавируса в света надхвърли 30 000 души; лично ги броих , Искра Фидосова записваше , Б.Бастунов остреше моливите и носеше торбите с тефтерите, питайте ги , ако не вярвате48502
63
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нямаме никакъв шанс да оцелеем с всички тези питекантропи. Все е бивало регресия в цивилизационен план, но от homo sapiens до homo erectus си е голям регрес. Хайде, да идва следващият животински вид за експеримент.
62
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От 01.01.2020г. до днес прирастът на населението на земята е 20 млн.жители.
61
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 53, ами то в света умират и хиляди професори и дървени глави годишно, като голяма част от българите които винаги са недоволни и винаги трябва да налагат глупавите си мнения. По добре пйй една ракия, успокой се малко и си остани в къщи както повечето хора. Иначе бъди здрав и се пази защото тази пандемия е бая сериозна и без всичките тези мерки които се взимат по света цифрата на мъртвите щеще да бъде в пъти по голяма. Още не е ясно кога ще свърши, което е най притеснителното...
60
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
28.3 .2020 в моcква се заразява един гном 14 дни по късни след много мъки гушва букетя ....Два дни по късно по нареждане на новата др,,исня в кремъл Олгин го бкъскат кола и валяк 28 пъти ...
59
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В прословутия Worldoneter има статистика не само за коронавирусът, а и за ражданията и смъртността в реално време на Земята.Часовникът на ражданията работи два пъти по-бързо от часовникът на смъртта.Не е ли по-коректно същите тези илюзионисти, които ни приспиват с коронавируса да кажат:Преди да родите 3-то си дете помислетен в какъв свят то ще живее.
58
0
 
1
 
! Отговори
До Яким преди 4 години
Защото хората се учат от грешките си, и грешките на предишните поколения.
57
1
 
1
 
! Отговори
Обективно преди 4 години
И защо не се спазва Законът за защита при бедствия, а именно:Чл. 4. Основните принципи на защитата при бедствия са:1. право на защита на всяко лице;2. предимство на спасяването на човешкия живот пред останалите дейности по защитата;3. публичност на информацията за рисковете от бедствия и за дейностите на органите на изпълнителната власт по защитата при бедствия;4. приоритет на превантивните мерки при осигуряване на защитата;5. отговорност за изпълнението на мерките за защита;6. поетапно предоставяне на сили и ресурси за защита.
56
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Северна Корея е фактор с който дори САЩ се съобразяват, а Бъгария е изтривалка която всеки подритва с презрение.
55
3
 
4
 
! Отговори
Обективно преди 4 години
ОЩЕ ОТ 2006 ГОДИНА ИМАМЕ ЗАКОН ЗА ЗАЩИТА ПРИ БЕДСТВИЯ там са разписани абсолютно всички пълномощия на държавната власт при извънредно положение бедствия и аварии!Защо беше приет и гласуван този Закон за извънредното положение???Никъде другаде в Европа няма извънредни закони и ограничаване на права, даже в Русия няма, само у нас???Защо бе???
54
1
 
4
 
! Отговори
До ДО ЯКИМ преди 4 години
От Яким. Добре ... Макар че не съм особено съгласен с теб ! Това също са заболявания , които носят СМЪРТ и при късмет и правилна профилактика живота се удължава!!! При късмет - може да не се заразиш... При правилна профилактика - Короната може да не те убие , и ако е хванат навреме! Но добре... тогава искам СТАТИСТИКА ЗА "БУМА" НА СВИНСКИ И ПТИЧИ ГРИП отпреди 10 - 12 години в Световен мащаб. Пак казвам - НЕ ПО - МАЛКО ОПАСНИ ВИРУСИ от сегашния ! ЗАЩО ТОГАВА НЕ БЕШЕ ОБЯВЕНА "ПАНДЕМИЯ" , А СЕГА ?!
53
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
в москва и нюйорк ще в най зле
52
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Баси психо атаките не мога да си ги обясня за 2016 по офицялни данни смъртаните случаи заради пневмония в света са три мильона
51
0
 
4
 
! Отговори
До 43: преди 4 години
Така ли ?!?! ... А искам сега да ми извадите същата статистика колко си отиват от ОНКОЛОГИЧНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ , ИНСУЛТ и ИНФАРКТ !?!?======За САЩ на година умират:-Сърдечно-съдови заболявания - 647 000-Ракови заболявания - 606 880-Тежки опити за самоубиийства - 100 000-Автомобилни катастрофи - 38 800
50
0
 
4
 
! Отговори
КООП Кола преди 4 години
1368-*** чумна Епидемия.Поповете стигнали до извода че требва карантина. 1953-та Крик и Уатсън откриват ДНК структурата 1996-та-Овцата Доли 2000-Приключва Човешкият Геномен Проект 2020-Епидемия от Коронавирус, Великите лекари имунолози молекулярни биолози вирусолози фармаколози и други *** стигат до извода че трябва да се наложи карантина.
49
2
 
0
 
! Отговори
COVID 19 преди 4 години
Идвам за кървав дан и преди да отнема живота на 83 000 червени пар,,а,зита няма да се махна от Бг
48
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Такова чудо не е имало и при нацистите през Втората световна"А трябваше, за да няма такива, като теб сега.
47
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Яким.. Ти хубаво искаш статистика за инфаркти и ракови заболявания, ама само едно си пропуснал.... Това не са ЗАРАЗНИ заболявания. Можеш да живееш цял живот и накрая да си отидеш от инфаркт ама ще си отидеш само ти... При грипа можеш да заразиш други... те други и т. н. Надявам се схващаш разликата