Държавата да не дава пари на работодателите, а да им поръча работа

Смята бившият социален министър Иван Нейков
29 мар 2020 12:34,
217
Държавата да не дава пари на работодателите, а да им поръча работа
Снимка: БГНЕС

„Голямото предизвикателство не са парите, а за какво да ги използваме. Трябват ни нови инструменти. Парите трябва да даваме не за безработни, а за дейности. Държавата не трябва да дава пари на работодателите, за да задържат работниците в малките ресторантчета, например, а да им поръча работа“. Това каза пред БНР бившият социален министър Иван Нейков.

Още по темата


Според него „имаме собствени и добри резултати в спасяването на труда“.
 
Парите ще ги похарчим. Най-лесният начин е да раздаваш пари, но час по-скоро може да се постави задача на браншовите организации да предложат мерки за работа, не за помощ, които държавата може да възложи“.

По думите му социалните работници също трябва да бъдат включени към т. нар. „първа линия“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
153
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
172-Викаш,Язаки да почват веднага респиратори?Едва ли ще им се получи дори и да имат финансиране от Горанов!
152
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Маски ще поръчват ли? Още не съм продал всичко, квото купих през февруари. 7800 лева врътнах на на 120к, а съм продал едва половината. Ако държавата се и тересува, да се обади. Имам и тонове брашно и консерви, з като хептен стане зле работата. С една яки аверчета ще продаваме тогава на преференциални цени и ;)
151
2
 
5
 
! Отговори
До тонката преди 4 години
Тогава стига плющя глупости тук,да не вземе някой да я прихване! П.П. Абе чувам,че наше Слънце(да се свети името му) търсел личен паж,служба която идеално ще ти пасне!
150
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Направо сте за лудницата от Днес! Колкото пъти да вляза в сайта и едно и също - ***, Бойко ще спаси света от комунистите, за всичко са виновни те, Орешарски е виновен.....Почвам да си мисля че имате някакви ментални увреждания, разбирам че така привличате вниманието на обикновенните юзъри, обаче взе да става досадно. Влизаш да прочетеш някой смислен коментар и виждаш само л* ***.
149
2
 
16
 
! Отговори
Тим преди 4 години
Не мога едно да разбера българските фирми нали са работили и преди това не са работили на загуба че немогат и 5 дена да издържат и фалират ако някой не ги подпомага ясно е като бял ден печалбата вместо да се инвестира в фирмата обратно да си създаде кризисен фонд самата фирма е отишла в джоба на собственика да щрака с пръсти и после олеле на загуба сме
148
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Боинг" лети към фалит, и най-вероятно ще завлече и Локхийд-Мартин, който трябва да произведе новите 50 годишни Ф-16 за България, чието производство от десетилетия е спряло.
147
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АНТИ до неразбралитеКитайския модел приятелЮ замина, неразбираш ли какво става в момента, целия свят коренно ще промени политиката си на предислоциране на производствата в Китай, то не беше САРС, птичи грип, свински грип, сега и това, в Испания основна тема са некачествените котайски тестове, Холандия връщата цели пратки с маски и предпазни облекла от Китай щото са некачествени, в Италия са се видяли в чуда с китайските респиратори и т.н. китайска помощ, абсолютни ментета......
146
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Китайският модел е на комуно-държавен капитализъм.Икономическата им система е капиталистическа, а политическата е тоталитарно-комунистическа, защото навремето Дън Сяо Пин разбра, че без капитализъм никаква икономика не може да се развива нормално.Китайските другари икономически са капиталисти, а полотически са комунисти!
145
6
 
2
 
! Отговори
аз мисля преди 4 години
Аз мисля, че въпреки тази криза САЩ ще се задействат да се охарчат да произвеждат осемте F-16 чието производство е закрито отдавна да откриват нови производствени линии и разходи, заради България която плати 2 милиарда за осемте самолете. САЩ държат на репутацията си пред такъв сериозен и важен бизнес партньор като членката на ЕС и НАТО България. Аз мисля, че САЩ ще положат извънредни усилия за нас, и въпреки кризата и фалитите, ще доставят навреме самолетите през 2025 година.
144
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стига сте им давали пари на тези пишман работодатели, изключение да правят само малкия и среден бизнес.Хотелиерите с години реват за помощ от държавата а те се водят големи риби, уж частници, да помислят малко и за нормалните хора!!
143
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колко милиарда долара ще ръсим тази година на САЩ за модернизирани 70 годишни мерикански оръжия? Каза ли вече Мустафа? Трябва да помогнем на братския американски народ да се справи с пораженията от вируса, братския американски народ ни освободи от СССРско робство и ни донесе свободат и демокрация!
142
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Във времена на кризи държавата се намесва с протекционизъм, а не се вайка колко е лошо положението! Но нашата държава е опоскана от крадливата политическа класа и затуй се вайка.
141
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да, ама СССР фалира през 1990г!
140
1
 
7
 
! Отговори
АНТИ до неразбралите преди 4 години
Провали се, но руския социализъм.Китайския модел - НЕ !
139
1
 
0
 
! Отговори
До153 преди 4 години
Що си мислиш,че някой ще тръгне да напада Теб,парадиращят-гладен п'ишльо търсещ Изява в анонимен форум? Абе я върви да правиш като Вятъра!!!
138
0
 
18
 
! Отговори
Дебел депутат преди 4 години
Държавата вместо да дава тия пари на работодателите,да вземе да купе 240 майбаха на народните любимци.Да могат да си джиткат по улиците като бели хора.
137
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До СпокоНе че нещо, ама каквото и да стане, САЩ ще го прекара много по-леко от нас.
136
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Държаната никога не е спирала да дава поръчки НО на кого? Висички знаем. На пребоядисаните червени другари.
135
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дрън дрън...Дори това което написах отгоре има повече смисъл от казаното от Нейков... Хвърля само прах в очите на хората. Всичко отива по дяволите. Това е истината...
134
0
 
2
 
! Отговори
Споко преди 4 години
Бенебето ще напечата 4 трилиона лева за хората които останат без работа да раздава пари да си стоят в къщи. Тръмп вече е наредил на Фед да напечата 4 трилиона долара за безработните в САЩ които останат без работа заради вируса.