Държавата да не дава пари на работодателите, а да им поръча работа

Смята бившият социален министър Иван Нейков
29 мар 2020 12:34,
217
Държавата да не дава пари на работодателите, а да им поръча работа
Снимка: БГНЕС

„Голямото предизвикателство не са парите, а за какво да ги използваме. Трябват ни нови инструменти. Парите трябва да даваме не за безработни, а за дейности. Държавата не трябва да дава пари на работодателите, за да задържат работниците в малките ресторантчета, например, а да им поръча работа“. Това каза пред БНР бившият социален министър Иван Нейков.

Още по темата


Според него „имаме собствени и добри резултати в спасяването на труда“.
 
Парите ще ги похарчим. Най-лесният начин е да раздаваш пари, но час по-скоро може да се постави задача на браншовите организации да предложат мерки за работа, не за помощ, които държавата може да възложи“.

По думите му социалните работници също трябва да бъдат включени към т. нар. „първа линия“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След разкритията на А. Тодоров този плод защо е на свобода и дава съвети, а не при Гешев да обяснява, както и заврения зет.
132
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 127Чакай малко! Някой тук ме НАПАДА, желаейки ми злото, искаш да каже, че ще страдам, защото н него не му е било кеф, аз се защитават, после същия ми казва, д съм работел държавна работа, а аз казвам, че няма нужда от това, а после идваш ТИ ОТ МАЙНАТА СИ и задаваш някакви неадекватни въпроси. Има скарани мниго хиляди пъти по 5 лева и това е само валутата. Не знам защо всички ме нападател тук, при положение че на НИТО един от вас не съм сторил зло.
131
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фирмите вече са приготвили предизвестията, след края на месеца много хора ще ги получат.
130
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А добро утро.
129
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При комунизма живеехме бедно до 1989та. След 1989та вече 30 години живеем в мизерия. При пост-ковида след 2020 вече ще живеем в мародерства, болести, човекоядство и насилие. Комунизма се провали, комунизма беше провалена система.
128
3
 
2
 
! Отговори
Мъдю преди 4 години
БГ е най прозтата държава в ес с най простите хора. Няма място за спор, по капиталистически най беден означава най ***.
127
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 136 себстойноста на един храноден е толкова, казвам го като човек който дълго време е работил кост контрол в хотелска верига, за 6 лева може да се оптимизират повече от добри менюта, да добавим и минимална печалба и разходи за труд още 2 лева, целта на такава мярка не е да даде обичайната печалба на ресторантите, а да им даде възможност да останат на повърхноста, и да няма ръст в безработицата, и най-важното да се постигне реална изолация на рисковите групи
126
0
 
7
 
! Отговори
ДО КАПИТАЛИСТ 131 преди 4 години
До капиталист 114/131ПЪРВО ИСКАШ ДА СЕ МАХА ДЪРЖАВАТА И СОЦИАЛИЗМА . ПОСЛЕ ИСКАШ ОТ ДЪРЖАВАТА ПОМОЩИ ТА ДЪРЖАВАТА ДА ТИ ДАВА КАТО ПРИ СОЦИАЛИЗМА . КАПИТАЛИЗМА ЩЯЛ ДА СПАСИ СВЕТА ОБАЧЕ КАТО СЕ ВИДИТЕ НА ЗОР ТИЧАТЕ ОТ ОБЩОТО ДА ТЪРСИТЕ. ИЛИ СОЦИАЛИЗЪМ ИЛИ КАПИТАЛИЗЪМ .ИЗБИРАШ КАПИТАЛИЗЪМ ?? ТОГАВА СПАСЯВАЙ СЕ САМ ТОВА Е КАПИТАЛИЗМА.
125
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Напоследък гледам всеки ден се образува нов ЩАБ освен основния.Ще взема да регистрирам и аз един явно има далавера щом станаха толкова много...
124
0
 
5
 
! Отговори
бай Тошо преди 4 години
До КапиталистНе е вярно че през соца не е имало частен бизнес, даже много хора си въртяха частно. Не можеше обаче да се използва труда на другите хора, само собствения труд или най-много нещо семейно!
123
0
 
8
 
! Отговори
Ибн ебн ал кравар преди 4 години
След 2 г БГ ще е 6 милиона макс. Капиталистите раздават пари на работниците, само бг по католици от папата
122
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 136Ти и без това има пекарни и кухни, дето така или иначе обслужват основни такива хора. Това да хванеш кухни и ресторантите, дето капацитета им е на 1/20 от другите, а складовете им ме са и на 1/50, е нелепа идея. А ако Господи си мисли, че всеки ден ще снабдяват всички със всичко и няма да е хаус ... Уеееуеееййй
121
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Капитали в БГ няма,нито капиталисти не се заблуждавайте.Чичико комунист така ни извъртя още през 1990г.че той се писа демократ и капиталист.Раздадоха си бизнесите и всичко е сепарирано и се знае на кой е.Ако се появи някой наивник да прави бизнес тука и случайно му потръгне,идват мутрите на чичко комунист и му взимат бизнеса.Е има дребни разни услуги оставени да кретат,но да станеш голям е абсурд в БГ!Ще те изядат!Затова няма инвеститори с капитали и бягат от България.По света искат 10% у нас 70
120
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз съм качен във една мааалка вилна зоничка, с аверитенинпо американски сме нарамели пушките ви сме готови за всичко.
119
0
 
6
 
! Отговори
до капитслист преди 4 години
прочел си едни клишета, само че не са редки примерите на самозабравили се диви капитслисти със резнати зелки
118
1
 
1
 
! Отговори
f преди 4 години
Има невидими летящи джаджички, видими с инфраред и ултраблу и неболни очи и качествени камери, има транзитна материя, правейки я такава като омазват с кал, която минава ПРЕЗ слаби стени и болни тела, чрез магнити заравяни най-вече под земята достигат до отрицателен ток безжично и навсякъде, имат и невидими чипове в главите, посредством които тайно си комуникират, вълните и джамърът ги съсипват тотално, това няма да го триете, тоя лайннар тиквата да го ду-ха с манията му да следи всичко!
117
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само простаците и ограничените хора си мислят, че държавата в свързана с комунизма. Комунизма няма нищо общо с държавата, комунизма е анархия и бедност, за това се провали! А капитализма е най-добрата система.
116
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До капиталист 114Първо искаш да се маха държавата и социализма. После искаш от държавата помощи та държавата да ти дава като при социализма. Капиталисте много си умен ама не става. Или Социализъм или Капитализъм. Едно от двете. Избираш Капитализъм?? Тогава спасявай се сам това е капитализма
115
9
 
4
 
! Отговори
Капиталист преди 4 години
При комунизма бяхме бедни комунисти защото нямаше свобода да правим частен бизнес, а при капитализма правим частни бизнес и забогатяваме а пролетариата бачка за нас да увеличаваме богатствата си, това ни го даде демокрацията и свободата да правим частен бизнес, свободата Санчо е най-висшето благо дадено на човек! Капитализма и демокрацията ни дават най-висшите блага!
114
1
 
2
 
! Отговори
до капитслист преди 4 години
явно си доста ограничен щом смесваш държавата с комунизъм. Простено ти е .....добре че в щатите не мислят като теб.