Владислав Горанов: Готвим актуализация на бюджета и заем от 1 милиард

Ще стигнем и до стопанска криза, категоричен бе министърът
29 мар 2020 19:12, Анисия Иванова
285
Владислав Горанов: Готвим актуализация на бюджета и заем от 1 милиард
Снимка: БГНЕС

През следващата седмица се готви за предложение за актуализация на бюджета. Това съобщи финансовият министър Владислав Горанов пред Нова тв.

"Още следващата седмица ще предложа актуализация на бюджета, свързана с възможността за осигуряване на повече финансиране на българския бюджет, т.е. поемане на дълг, за да има готовност, когато пазарите дадат възможност за това нещо, то да се случи.

Този милиард, който ще добавим към Фонд "Безработица“, за да може да посрещне мярката, свързана със съхраняването на заетост, трябва да намери място в сметките на държавата", заяви Горанов.

Той защити оспорваната от синдикатите схема за подпомагане 60/40, като каза, че вратата е широко отворена за почти всички, които искат да съхранят бизнеса си и да го развиват след кризата. Според него, който не иска да прояви солидарност, няма смисъл да коментира схемата, а да остави хората си на грижата на социалната система.

Държавата трябва да се погрижи за близо 3 млн. души - пенсионери, деца, социално слаби, допълни той.

НАП ще прояви максимална гъвкавост към хора със задължения към хазната, като всеки случай ще се преценява поотделно, каза още Горанов и предупреди, че от това облекчение трудно ще се възползват хора, които са трупали неплатени сметки от години.

"Как ще се развие кризата с коронавируса, зависи от това колко дълга и дълбока ще бъде тя. След като преодолеем последиците от заразата и се погрижим за живота и здравето на българските граждани, неминуeмо заради ограниченията, които налага пандемията, ще стигнем и до стопанска криза“, категоричен бе Горанов.

„Засега предимно са страховете. Всички мерки, които се взеха в останалия свят, с който сме свързани, определено повлияват на бъдещето на всички сектори, които са свързани с експорт. Много малко сектори няма да бъдат директно засегнати“, каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


285
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
222
17
 
1
 
! Отговори
Василев преди 4 години
Само Герб
221
3
 
8
 
! Отговори
гост преди 4 години
Па напечатай си ги бре . Парите и без това губят стойност и скоро нищо няма да струват.
220
4
 
6
 
! Отговори
ББ преди 4 години
бедняци...имате само пари
219
2
 
21
 
! Отговори
ББ преди 4 години
извода е правилен,че сме във война,война между гладните...и ограбилите ги,презиращите ни заради добротата и наивността ни,заради любовта ни към Историята ни,към бъдещето на децата ни политици,магистрати,администрация..обслужващи олигарси бандити и чужди господари,бедни индивиди имащи само...пари
218
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Виновен си Ти и твоят началник,от доста време се знаеше,че светът ще се промени или с ядрена война или биологична/вирус/какви мерки взехте,купихте F-16 и до тук с вашите глупости .Сега ще теглите заем .
217
1
 
32
 
! Отговори
WTF???????? преди 4 години
Помните ли кой го хванаха да пие кафе с Пеевски? Да, точно така, маргиналът от ДПС, лицето получило подкуп апартамент - Горанкофф Умния.
216
2
 
20
 
! Отговори
ББ преди 4 години
да платите на политическата класа държаща си парите в КТБ,която вие фалирахте,събрахте за 4 дни и се разплатихте от банките,те сега ни вадят душите през такси и..имат си инструменти и плащаме и този ваш грях,тровите въздуха,продавате водата ни на олигарси,режете заводи на скраб и продавате земята,съсипахте Черноморието ни,режете горите ни като башибозуци...и ЕС ви доплаща..бах те и света в които живеем..и грипа и той съмнителен,но за да оцелеем ще спазваме правилата,а и сметката не сме потърсили
215
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Населението бе оглозгано до кокал,до кокал и настъпи бедност,няма и правов ред в държавата,особено през последните 11 години и затова ви напускат и емигрират,втори и се самоубиват от безизходица,други умират или ги убиват и има демографски проблем страната ни,трябва да пазите населението и се грижите за него като зеницата на окото си,а не да ги лишавате от помощ!
214
1
 
27
 
! Отговори
дедо Петко преди 4 години
- Готвите, Вие, дългове на неродените още внучета!
213
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Твърдо съм против орязването на социалните меРки в помощ на населението!Абсолютно твърдо против!Партийците да си орежат заплатите и техните олигарси да плащат по-солидни данъци,но населението,което едвам оцелява не го закачайте!
212
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
chestito na dolni dabnik, ste imat zaem!
211
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Твърдо съм против орязването на социалните мески в помощ на населението!Абсолютно твърдо против!Партийците да си орежат заплатите и техните олигарси да плащат по-солидни данъци,но населението,което едвам оцелява не го закачайте!
210
1
 
23
 
! Отговори
ББ преди 4 години
как така "фалирала"Гърция раздава на калпак,на всеки грък,как така дават заеми от по 30 х.евро на фирма и обмислят да е като грант..за ток,вода,вие богатите фалирахте с 400 болни от грип..аа вие сте "елит",всяка година в света умират 13 милиона от инфекции а не вземахте дългове освен за проекти обслужващи "елита" не приозвеждащ нищо...лотарии,схеми,наши хора,беззаконие и несправедливост....май се уморихме от игрите ви,време е и ние да спечелим малко...чест,парите вече не са ценност за нас
209
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До дрогарю БЕЗДОМНИКТи си жесток,непрекъснато орязвате минималните доходи на обикновените хора,които едвам оцеляват,а не докосвате олигархическите и корпоративни интереси,както и политиците,които истински ограбват държавата ни!Ако един олигарх го няма,България няма да пропадне,особено ако олигарха не работи за България,но вече милиони население го няма - умира,не ражда или емигрира,заради бедността и имаме ЖЕСТОК демографски проблем!Твърдо съм против орязването на социалните мрски в помощ на
208
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До дрогарю БЕЗДОМНИКТи си жесток,непрекъснато орязвате минималните доходи на обикновените хора,които едвам оцеляват,а не докосвате олигархическите и корпоративни интереси,както и политиците,които истински ограбват държавата ни!
207
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АНТОН ТОДОРОВВиж,че ГЕРБ също са към Ротшилд,но от Германия,а ГЕРБ,ДСБ и не знам още кои партии от ЕНП,са атлантически,а не са европейски партии.
206
2
 
14
 
! Отговори
ББ преди 4 години
та госин мИнистре,на администрацията която е..която ви избира кога ще намалите заплатите и ще ги пренасочите за здравето на Народа ни,докога брачедите на кметовете ще вземат пари които не си заработват..за един приятел питам..назначихте го кмет и се е уплашил да не остане без работа....само дългове трупат със схеми в общините,обслужват олигарси, а Народа ни плаща ли плаща..та Справедливост кога??света няма да е същият..Белене може и да заработи..Бог да пази България
205
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен Те така готвеха да изтеглят 1 милиард ,ама февруари 2015, изтеглиха 16 милиарда . А оня Ореха, искаше да ни закопае ,с 800 милиона заем .
204
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До дрогарю БЕЗДОМНИК ОНЕЗ 16 МИЛИАРДА, ОТ ФЕВРУАРИ 2015 ,И СЛЕД ЕДНА ГОДИНА ОЩЕ 8 МИЛИАРДА И ПОСЛЕ ОЩЕ 4 МИЛИАРДА ,И ПОСЛЕ ОЩЕ ...ОТДАВНА ГИ ПРОФУКАХА. АМА НАЙ НАПРЕД ОСВЯТКАХА ОНИЯ 8,8 МИЛИАРДА ,КОИТО ИМ ОСТАВИ ОРЕХА .
203
3
 
7
 
! Отговори
АНТОН ТОДОРОВ преди 4 години
До *** Да се моли на IMG- Ротшилдгруп -Нидерландия ! Нали ,,Лукойл,,е 72 % собственост на Ротшилдгруп и сме демократични братя ,носители на североатлантически ценности .